succesvol-zijn
Picture of Bas & Mirna

Bas & Mirna

Levensgenieters. Partners. Investeerders. Ondernemers. Hoe kunnen we je helpen? #rijkdom.

In tegenstelling tot wat er vaak in de (sociale) media wordt neergezet, is succesvol-zijn niet beperkt tot alleen zakelijk of financieel succes. Ik merk echter, dat veel mensen succesvol-zijn toch heel beperkt zien, vaak als slechts het succesvol-zijn in het een of het ander. Vaak gaat het dan om succes in de carrière of in de financiën. Ik kom zelfs mensen tegen die jaren op een houtje hebben gebeten, financieel onafhankelijk zijn geworden en nog steeds het gevoel hebben niet succesvol te zijn. Het is gewoon een heel heikel begrip en succes mag zeker niet verward worden met uitsluitend financieel of zakelijk succes. Dat is alleen de buitenkant. Er is zoveel meer. Laat me in deze blog een poging wagen.

Buiten jezelf versus vanuit jezelf

Om succes voor jezelf helder te hebben, is het allereerst belangrijk om te bepalen wanneer je dan precies ‘succesvol’ bent. Is dat met bedrijf x? Is dat wanneer je financieel onafhankelijk bent? Of is het als je ‘gewoon’ gelukkig bent? Niet iedereen hoeft de president van Amerika te worden om succes te ervaren. Succes is gewoon heel erg persoonlijk en dat maakt het ook zo uitdagend. Zeker in een wereld van sociale media waarin we zoeken naar erkenning over wie we zijn op basis van het aantal mensen door wie we worden gevolgd, de mensen in de zaal of de omzetten die we maken. De buitenkant. Leuk in het begin en zeker leuk om mee te pronken, als het je wat doet… Die buitenkant is niet nodig. Dat zijn zaken voor het ego.

Een laag dieper zakken in succes betekent vanuit jezelf werken aan een wereld waarin jij gelooft. Vanuit een diepere laag. Wellicht resoneer je met wat ik hier schrijf. Zelf resoneer ik altijd heel snel met mensen die vanuit die diepere laag werken. Dr. Wayne Dyer is zo’n voorbeeld voor mij – toen hij nog leefde en nu nog altijd; zijn energie is heel krachtig. Succes betekent in dat geval dat je dienstbaar bent aan anderen. Of je 1 persoon helpt of 1.000 mensen tegelijk, dat maakt helemaal niks meer uit (met als gevolg dat je business nog wel eens wil groeien). Je doet het, omdat je voelt dat je niet anders kan. Dat het komt vanuit je tenen. Dat het komt vanuit je zielenmissie.

Rijkdom op de 3 vlakken

Zoals je wellicht al weet, helpen Mirna en ik ondernemers met het creëren van rijkdom op alle vlakken. Voor mij persoonlijk komt dit het dichtste in de buurt van succesvol-zijn vanuit je authentieke zelf. Rijkdom op persoonlijk, zakelijk en financieel vlak staat dan centraal. De 3 vlakken representeren 3 belangrijke levensgebieden. Het persoonlijke stuk met zijn emoties, wensen, manier van leven, gedachten, zielenmissie. Het zakelijke stuk met de output van het persoonlijke dat ‘tot leven komt’ in het delen van je persoonlijke missie door middel van een onderneming. De zaak is dan het verlengstuk geworden van wie je als persoon bent. Net zoals dat je vanuit die betekenis werkt in je bedrijf. 2x impact en verbinding met je energetische lijntjes. Dan, als bijproduct van dit alles, komt het geld, de financiële component van succes.

Help je mensen vanuit jezelf, op een gestructureerde manier in je bedrijf? Grote kans dat er dan als bijproduct geld overblijft om van te leven en om mee te investeren. Succesvol-zijn op financieel gebied betekent niet dat je 100.000 Euro verdient of reis x maakt. Voor ons staat financieel succes gelijk aan financiële vrijheid. Je leven (financieel) zo inrichten zoals jij het wilt. Doen wat je wilt, wanneer je wilt, waar ter wereld je wilt, met wie je wilt en hoe vaak je wilt. Een hoog salaris of een goedlopend bedrijf? Dat is financieel gezien slechts de eerste stap. Daarna komt stap 2: het verhogen van je financiële intelligentie en stap 3: het investeren op weg naar je financiële vrijheid. 

De ultieme combinatie voor succesvol-zijn

Ok, heel veel over te zeggen dus. Een mooi concept om je leven op te bouwen. Toch mogen er her en der best wat rimpeltjes zijn in het gezicht van succes. Het hoeft niet altijd helemaal gladgestreken succesvol te zijn. Dan zouden we het leven toch sowieso niet willen? Saai!

De ultieme combinatie van succes voor jou als persoon betekent vooral voortdurend zoeken naar jouw opzet voor deze 3 gebieden. Waar je de ene keer wellicht succesvol bent met het uitdragen van je zielenmissie, zul je een probleem hebben in je financiën. Of misschien omgekeerd. Succes is een concept dat uitnodigt tot ontwikkeling. Dat mag er natuurlijk sowieso niet in ontbreken. Ontwikkeling. Beter worden. Delen.

De ultieme combinatie blijft voelen. Reflecteren wat voor jou passend is. Dat je los mag laten wat niet meer werkt. In die zin best een uitdagend en confronterend proces. Zeker als je merkt dat op enig moment in je leven de buitenkant er niet meer toe doet. Of, wanneer je je focus hebt verlegd naar het vervullen van de behoeften van anderen in plaats van vanuit jezelf te leven.

Uitdagingen zijn groeikansen voor succesvol-zijn

Uitdagingen hebben we allemaal. Geen probleem is in die zin pas echt een probleem. Zoek in de balans van jouw persoonlijke succes naar die uitdagingen. Ga ze aan. Durf ermee aan de slag te gaan. Leuk gaat het niet zijn, groei gaat er sowieso komen. En laat nou net dat een van de grootste en belangrijkste onderdelen van het ontastbare proces van succes zijn: de groei om sterker, beter, krachtiger en dankbaarder te worden voor alles wat je in je leven realiseert. Zeker in de tijd van de sociale media mogen we hier een grote schifting maken. De mensen die leven voor het succesvol-zijn en de erkenning van buiten zichzelf.

Wil je meer weten over het creëren van rijkdom op alle vlakken?

Beluister dan zeker eens onze podcast.

Wellicht houd je meer van lezen? Het blog-segment vind je hier.

Wil je eens persoonlijk met ons kennismaken?

Dan nodig ik je van harte uit voor onze nieuwe training Business & Meaning. Een weekend vol rijkdom en betekenis.

Met liefde,
Bas

P.S.: Just love to help you

 

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!