Suiker
Picture of Mirna den Reijer

Mirna den Reijer

Moeder van 4. Levenspartner van Bas. Onderneemster vanuit hart en ziel. Helpt ondernemers met de creatie van een gezonde winst op alle vlakken.

Suiker. Een voedingsmiddel dat twee kanten heeft. We hebben het nodig voor onze energie, maar een teveel aan suiker heeft een negatieve uitwerking op ons lichaam. Als hooggevoelige mensen zijn we hier over het algemeen extra vatbaar voor. In deze blog vertel ik graag over mijn persoonlijke voedingszoektocht en het elimineren van suiker daarin.

In rijkdom op alle vlakken hebben we persoonlijke, zakelijke en financiële rijkdom. In je persoonlijke rijkdom zit je ZIJN. Wie ben je en wie wil je zijn? Je binnenkant is zo essentieel, het is de basis voor alles. Verander je iets aan de binnenkant, dan verandert de buitenkant met je mee in liefde en in kracht. Naast geloof, vertrouwen, mindset en heartset is er ook voeding. Dat is de basis van onze energiehuishouding, daar ben ik van overtuigd!

Begin van de zoektocht

Mijn zoektocht op het gebied van voeding is begonnen toen onze oudste zoon op school concentratieproblemen kreeg. Men wilde hiervoor medicatie voorschrijven, maar persoonlijk geloofde ik daar niet in. Dus ging ik op zoek in de voeding om een oplossing te vinden.

In die zoektocht kwam ik erachter dat ik helemaal niet zo gezond at als ik wel dacht. Ik kwam bij een homeopatisch arts terecht en die zei heel resoluut: “Elimineer suiker in alle soorten en maten en eet alleen puur natuur”.

Ik kreeg een lijst van hem mee en daarmee stond ik dan in de supermarkt. Ik ontdekte dat werkelijk in alles suiker zit. In chips, vleeswaren, brood… Ik voelde me zo onwetend, maar tegelijkertijd ook zo belazerd! Maar m’n doel was helder: als het voor onze zoon goed is, dan doen we het samen!

Zo hebben we langzaam maar zeker suiker uit ons leven geëlimineerd. Wat een uitdaging is dat geweest! Het was echt afkicken. Achteraf gezien waren we net junkies, steeds op zoek naar suiker. Zoals het met het aanleren van nieuwe gewoonten vaak gaat, duurt het in de regel ongeveer 21 dagen voordat je het in je leven hebt geïntegreerd. Nou…, het stoppen met de suiker heeft echt wel langer geduurd!

Suiker is sociaal

Verder komt er nog de sociale druk van buitenaf bij. Mensen die vragen waarom je dan geen suiker ‘mag’ en of je dan ergens last van hebt. M’n antwoord was dan steevast: “gewoon omdat het niet oké is”. Ik ontdekte dat voeding een systeem is waarin we middels verslavingen als het ware in gevangen worden gehouden. “Doe niet zo ongezellig, eet dat taartje. Ik heb het speciaal voor jou gehaald”. Ik heb veel momenten gehad dat ik voelde op het matje te worden geroepen en dat ik verantwoording moest afleggen waarom ik ‘zo gek’ was met betrekking tot eten. Gelukkig is de collectieve bewustwording rondom suiker inmiddels gegroeid, waardoor er meer acceptatie en minder worsteling is.

Je bent wat je eet

Op een dag kreeg ik het boek “Je bent wat je eet”. Wat een geweldig boek! Natuurlijk heb ik bij het lezen ervan ook wel een aantal ‘slik-momentjes’ gehad, maar het heeft me veel geleerd. Ik was als klein meisje namelijk al dol op koken, bakken en braden. Voor mij is dit echt een creatieve uitlaatklep. Dit boek gaf mij nu een uitdaging.

Mijn zoektocht ging verder en ik begon in onze trainingsweekenden mijn ervaringen te delen. Daarin geef ik altijd aan, dat ieder voor zichzelf bepaalt wat goed voelt en wat niet. Er leiden altijd meerdere wegen naar Rome en dat geldt zeker ook voor voeding.

Wie ben je dan?

Als je dan ‘bent wat je eet’, wie ben je dan? Wie wil je dan zijn? Dat waren de vragen die bij mij op kwamen. Ik heb ervoor gekozen om zo puur en natuurlijk mogelijk te eten. Alles biologisch. In dit proces kwam ik er overigens ook achter, dat je zelfs in de bio-winkel moet opletten, want daar liggen ook producten waar nog suiker in zit. Het is dan misschien wel bio rietsuiker, maar suiker is suiker. Ik ben er helemaal mee gestopt en het was echt wennen. Alles biologisch is nu mijn visie op een bewuste bijdrage aan het milieu. Bovendien, nu mijn systeem eraan gewend is om puur en zuiver te eten, vind ik het eten uit pakjes en zakjes ook echt niet meer lekker.

Ups and downs met suiker

Uiteraard ging m’n zoektocht niet in één rechte lijn naar boven. Ik ben ook vaak genoeg de mist in gegaan. Had ik de maandelijkse periode dan moest ik gewoon pure chocolade hebben. Dan begon het proces weer van voren af aan en zocht ik weer alle kasten door op zoek naar chocolade. Nu is m’n favoriete chocolade de suikervrije Love Choc, maar dat was in het begin echt wennen! Ik was echt verslaafd aan de suiker. Nu begrijp ik ook waarom het zo moeilijk is om met welke verslaving dan ook te stoppen.

Ik vind mijn voedingszoektocht echt leuk. Zelf eet ik dus helemaal suikervrij, meestal vegetarisch, glutenvrij en alcoholvrij. Mijn kopje cappuccino blijft mijn uitdaging, ik geef ’t eerlijk toe :).

Mijn voedingspatroon zonder suiker

In de ochtend begin ik met een groen sapje, als lunch een soep met salade en in de avond een gekleurd palet aan groenten. Ik eet niet volledig veganistisch of vegetarisch. Ik ben van de flex-partij. Mijn lichaam voelt hierdoor veel fitter en vitaler.

Welke voedingsuitdagingen heb jij?

Je bent wat je eet. Kijk eens wat dat voor jou betekent. Herken je jezelf in mijn verhaal? Hoe kun jij jezelf hierin nog uitdagen? Zoals ik al zei, leiden er meerdere wegen naar Rome. Test voor jezelf uit wat voor jouw de beste weg is.

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Bas en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business & Meaning.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Liefs,
Mirna

 

 

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!