Tijd voor jezelf nemen bespaart juist werktijd

Tijd nemen voor jezelf zorgt ervoor dat je onder andere productiever bent op het moment dat je wél werkt. Lees er in deze blog meer over.
Picture of Bas & Mirna

Bas & Mirna

Levensgenieters. Partners. Investeerders. Ondernemers. Hoe kunnen we je helpen? #rijkdom.

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]tijd voor jezelfLange tijd heb ik gedacht dat tijd nemen voor jezelf een soort van luxe is. Dat het ten koste gaat van bijvoorbeeld de werktijd die je hebt. Inmiddels heb ik hier een hele andere mening over gekregen. Mijn stelling hierover is dat juist tijd voor jezelf nemen werktijd bespaart. Daarover in deze blog meer..

Preventief:

Tijd voor jezelf nemen, lijkt iets te zijn dat werktijd kost. Toch is het een van de meest belangrijke dingen om te doen. Zeker als je voor langere tijd écht productief en creatief bezig wilt zijn. Tijd voor jezelf nemen, zorgt er juist voor dat je creatiever wordt en dat je productiever bent op die momenten dat je juist wél werkt.

Niet ziek of gezond?

In onze maatschappij wordt vaak gezegd dat je gezond bent op het moment dat je niet ziek bent. Inmiddels heb ik gezien dat dit niet het geval is. Gezondheid is een andere level in vergelijking met niet ziek zijn. Veel mensen zijn niet ziek maar werken ook niet noemenswaardig aan hun gezondheid. Als je gezondheid je in de steek laat, staat je hele leven, bedrijf én je financiën stil. Kun jij jou dát veroorloven? Stop maar eens met alsmaar door te gaan en druk druk druk te zijn. Beter af en toe een stap terug en iets onder je maximum presteren. Je houdt het immers zoveel langer vol als je gezond bent in plaats van niet ziek.

Ben jij jouw ergste slavendrijver?

Mirna zegt wel eens dat ze in haar oude bedrijf (een fiscaal adviesbureau) haar eigen slavendrijver was. Ze ging op wilskracht zo ver over haar grenzen heen dat er uiteindelijk een ziekenhuisopname nodig was om ervoor te zorgen dat ze dit ging inzien. Ga maar eens bij jezelf te rade of jij jezelf soms niet nodeloos achter de broek aan zit? Of je nog wel kunt genieten van het leven of dat je gewoon telkens op het topje van je kunnen presteert? Ik zie veel ondernemers die onderbetaald en overwerkt zijn. Dit is een slechte combinatie, zeker in de tijd van het internet waarin er zoveel systemen voor jou kunnen werken terwijl jij je met andere zaken bezighoudt.

Ondernemen is topsport:

Een ondernemer ben je niet zomaar. Althans als je de cijfers moet geloven. De meeste ondernemers stoppen er immers binnen een aantal jaar mee. Ondernemen is niet voor watjes. Proberen heeft geen enkele zin, je regelt gewoon dat het werkt. Zo hebben Mirna en ik het altijd gezien. Om topsport te bedrijven, moet je zowel lichamelijk als mentaal in absolute topconditie zijn, anders gaat het een tijdje goed en komt daarna de man met de hamer. Ik wil je behoeden voor deze valkuil: Neem af en toe eens wat gas terug en maak tijd voor jezelf, je gezin en alle dingen die er voor jou toe doen. Anders heb je een goedlopend bedrijf maar gaat dit ten koste van je privéleven. Het hoeven geen grote vakanties te zijn (alhoewel die natuurlijk ook super gaaf zijn), maar regelmatig mini-breaks is ook een heel goed alternatief. Dit kan alleen als je gebruikmaakt van alle mogelijkheden die automatisering en internet jou biedt. Een onderneming creëren die dienend is aan het leven zoals jij het wilt leven, noemen we dat bij De Hooggevoelige Ondernemer.  Dat is wat De Hooggevoelige Ondernemer anders maakt.

Liefdevolle groet,

Bas

Denk jij dat tijd nemen voor jezelf jou werktijd bespaart?

In het Succes In Balans weekend helpen wij je heel graag verder met het creëren van rijkdom op alle vlakken. We hebben het zowel over persoonlijke, zakelijke als financiële rijkdom.

Meer informatie over het Succes In Balans Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

Denk jij dat tijd nemen voor jezelf jou werktijd bespaart?

Graag hoor ik van jou in het reactieveld hieronder….

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas van Vugt[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_widget_sidebar sidebar_id=”sidebar-1″][/vc_column][/vc_row]

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
2 Comments
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Sorry, lijkt nergens op, zorg altijd eerst voor een duidelijk doel…

Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

2
0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!