25 tips voor hooggevoelige ondernemers

De combinatie hooggevoeligheid en ondernemerschap. Veel mensen weten niet exact dat ze hooggevoelige ondernemers zijn.
Bas van Vugt

Bas van Vugt

Vader, partner, ondernemer levenszoeker én genieter;). Ondernemen zit in mijn bloed. Altijd zoekende naar meer voor mezelf en mijn klanten. #rijkdom.


De combinatie hooggevoeligheid en ondernemerschap. Een combinatie die nog altijd niet zoveel gemaakt wordt. Juist ook omdat veel mensen niet exact weten dat ze hooggevoelige ondernemers zijn. Dat het succesvolle hooggevoelige ondernemerschap nét even anders is dan het normale ondernemerschap schreef ik in de vorige blog. In deze blog deel ik graag 25 tips met jou…

25 Tips voor de hooggevoelige ondernemer

 

 1. Reduceer prikkels:

Klinkt makkelijk (en misschien is het dat ook wel ;-)). Zorg dat je bij alles wat je doet zo prikkelarm opereert. Dit kan bijvoorbeeld zijn door je telefoon en mail te outsourcen of aan je content werken op een plek waar weinig of geen prikkels zijn.

 1. Geef SERIEUS VEEL WAARDE:

Waarde kun je niet genoeg geven aan je klanten. Bedenk bij alles wat je doet hoe je nog meer waarde kunt toevoegen voor jouw klanten.

 1. Over deliver:

Door voortdurend meer te geven dan afgesproken, zul je je klanten positief blijven verrassen. Overdelivery kan een heel mooi handelsmerk van jouw bedrijf worden.

 1. Doen waarvoor je gekomen bent:

Doen waarvoor je op deze aarde gekomen bent, heeft te maken met zingeving en juist dat is een van de belangrijkste dingen voor hooggevoelige mensen. Doen waarvoor je gekomen bent, betekent ook dat je dit op zakelijk vlak in de wereld zet.

 1. Dienend bedrijf:

Een bedrijf waarin je niet al het werk zelf hoeft te doen maar juist een bedrijf waarbij systemen een deel van het werk van je overnemen. Eerst je leven en dan jouw bedrijf.

 1. Je financiën serieus nemen:

Geld heb je nooit genoeg. Zeker niet als er nog altijd mensen op deze wereld zijn die met minder dan 1 dollar per dag moeten zien te overleven. Je financiën serieus nemen, betekent dat je jezelf als doorgeefluik van geld ziet en er goede dingen mee realiseert.

 1. Groeien:

Een heerlijk proces en een van de meest belonende processen die een mens mee kan en mag maken. Groei kun je realiseren op emotioneel, zakelijk en financieel vlak. Zorg dat je hierin integreert.

 1. Het gebeurt voor je:

Die situaties die je moeilijk vindt in jouw leven, business of financiën zijn er vóór jou om je verder te laten groeien. Zie die situaties als een geschenk en pak ze uit.

 1. Samenwerken:

Niet alles alleen willen doen maar een team bouwen van (zelfstandige) ondernemers om jou heen. Op die manier kun je versneld resultaten bereiken omdat je een grotere hefboom hebt.

 1. Product funnels:

Hoe komt je klant stap voor stap met jou in aanraking? Een product funnel helpt je om te doseren en effectief te werken. Product funnels zijn er in vele soorten en maten, zorg dat je ze zo maakt zoals dat het beste bij jou past.

 1. Goede producten:

Een goed product is geen toeval, het heeft een aantal kenmerken. Eén daarvan is dat een goed product gekocht wordt door mensen omdat ze het product willen terwijl jij als ondernemer de klant geeft wat ze nodig hebben.

 1. De juiste dingen op het juiste moment:

Dit betekent dat je super effectief met je tijd omgaat en alleen die dingen doet die resultaat opleveren volgens de lifecycle van jouw bedrijf. Beginnen met de basis is hier een belangrijk onderdeel van.

 1. Website als laatste:

De website komt als laatste als de basis van het bedrijf goed staat. Zorg dat je een converterende website hebt en niet zo snel mogelijk een website in de lucht wilt hebben om maar online te zijn.

 1. Investeer:

Durf door te investeren in jezelf, jouw bedrijf en uiteraard ook jouw financiële kennis. Juist door te investeren, creëer je voor jezelf en jouw naasten een betere toekomst.

 1. Geniet:

Geniet van elke stap die je zet, ook al denk je dat het geen groot verschil maakt.

 1. Vier!

Vier je successen! Te vaak laten we successen voorbijgaan alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Door te vieren, maak je in jouw hersenen gelukshormonen aan die belangrijk zijn bij het bereiken van jouw doelen.

 1. Faal hard:

Een succes is net zo belangrijk als een faal. Anders gezegd: Falen is een onderdeel van succes. Hoe meer je faalt, hoe beter je zult worden. Jim Rohn zei het heel mooi: “Don’t wish for less problems, wish for more skills”.

 1. Ben dankbaar:

Dankbaarheid is een van de allerkrachtigste emoties om te cultiveren. Door dankbaarheid komt er ontzettend veel kracht en energie vrij om het leven te creëren dat jij wilt.

 1. 3 D’s:

Wat ga je Doen? Wat ga je Delegeren? Wat ga je Deleten? Door jezelf bij elk element van het ondernemerschap deze vraag te stellen, zul je merken dat je steeds effectiever zult worden.

 1. Stel je overtuigingen ter discussie:

Door je overtuigingen ter discussie te stellen, zul je groeien. Ze hebben immers je huidige realiteit gecreëerd en…. er is altijd een nieuw leven om naar te zoeken. Dit kun je alleen maar doen door je overtuigingen ter discussie te stellen.

 1. Pak mini breaks:

Door mini-breaks in te plannen, zul je voortdurend effectiever kunnen worden in alles wat je doet. Een bijkomend voordeel is uiteraard lekker tijd voor jezelf en je geliefden :-). Een mini break kan overigens ook een middagje weg zijn….

 1. Retraites:

In tegenstelling tot mini-breaks is een retraite minimaal een weekend maar beter nog een week. Schakel je mobiel uit, wandelschoenen mee en genieten maar. Alleen de stilte geeft rust…

 1. Thinking time:

Op gezette tijden brainstormen over uitdagingen die je ervaart in je leven, business of financiën. Begin met een duidelijk afgekaderd thema waar je aan wilt werken en stel jezelf kwalitatief goede vragen.

 1. Coachbaar zijn en blijven:

Ben jij coachbaar voor iemand anders? Een vraag die ik altijd aan het begin van het Succes in Balans Weekend aan alle deelnemers stel. Ben je niet coachbaar? Dan is het het beste om thuis te blijven ;-).

 1. Zorg dat je je creativiteit kwijt kunt:

Mijn business is voor mij een manier van uiting, die op een bepaalde manier therapeutisch genoemd kan worden. Ik denk dat het essentieel is in je bedrijf dat jij je creativiteit kwijt kunt. Schrijf, maak video’s en heb interessante (Skype) gesprekken.

In deze blog heb ik jou als hooggevoelige ondernemer 25 tips gegeven. In het Succes in Balans Weekend komen nog veel meer tips aan de orde, die je verder zullen helpen met het creëren van rijkdom op alle vlakken.

Welke van deze 25 tips is voor jou op dit moment het belangrijkste?

Wil je meer weten over het bereiken van rijkdom op alle vlakken en het opzetten van een succesbedrijf? Kom dan eens vrijblijvend langs in het Succes In Balans weekend.

In het Succes In Balans weekend helpen wij je heel graag verder met het creëren van rijkdom op alle vlakken. We hebben het zowel over persoonlijke, zakelijke als financiële rijkdom.

Meer informatie over het Succes In Balans Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

Welke van deze 25 tips is voor jou op dit moment het belangrijkste?

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas van Vugt

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
4 Comments
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

[…] In deze blog heb ik maar twee punten aangestipt waar je als hooggevoelige ondernemer tegenaan kunt lopen en waar de uitdaging ligt om er SUCCESVOL mee te ondernemen. Naast deze twee dingen zijn er nog meer uitdagingen die anders zijn dan bij niet hooggevoelige ondernemers. Meer TIPS kun je vinden in de blog 25 tips voor hooggevoelige ondernemers. […]

hoi Bas

ook al heb ik me zojuist afgemeld vanwege de vele mails die op me afkomen je tips zijn waardevol

bedankt hiervoor en veel succes!

Hi Barbara. Sorry om te horen dat je de hoeveelheid mails teveel vind. We zijn ons hiervan bewust en het is soms een dunne scheidingslijn. Zeker omdat we zoveel waarde willen geven…. Liefs en bedankt voor je feedback. Bas

Leuke en goede tips! Dank je wel daarvoor. Tip 20 vindt ik erg sterk en bruikbaar. Zeker waar. Het blijft altijd een angst. Maar de angst is pas van toepassing als die voor je staat. Als je ervan bent dat je van falen beter wordt, is je angst om te falen ook niet meer van toepassing. Waardevolle tip!

Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

 1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
 2. 25 Business Tips
 3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

4
0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!