trainen
Picture of Bas & Mirna

Bas & Mirna

Levensgenieters. Partners. Investeerders. Ondernemers. Hoe kunnen we je helpen? #rijkdom.

Hoe ontwikkel je karakter? Hoe zorg je ervoor dat je als mens en als ondernemer sterker wordt? Het trainen en aanpakken van je zwaktes speelt hierin een belangrijke rol. In deze blog meer over hoe je je zwaktes kunt trainen.

Welke vaardigheden zijn er nodig?

Ik kan me voorstellen dat deze vraag bij je naar boven komt, te meer omdat ik in de vorige blog schreef, dat je veel van je operationele activiteiten het beste kunt uitbesteden om tot de kern van je business te komen. De vaardigheden en zwaktes waarover we het in deze blog gaan hebben, gaan niet zozeer over de operationele zaken, maar veel meer over de ontwikkeling van jou als mens, met sterktes EN zwaktes.

Welke vaardigheden je nodig hebt, ligt sterk aan het level van eindresultaat dat je voor jezelf en jouw leven in gedachten hebt. Wanneer je met minder genoegen neemt, hoef je niet zo veel te trainen als wanneer je alles uit het leven wilt halen. Het trainen van sterktes is voor de meeste mensen nog wel leuk om te doen, omdat ze dan ergens in uitblinken. De échte uitdaging zit hem in het feit of je je zwaktes durft aan te pakken. De mate van succes wordt immers bepaald door de mate waarin je UIT je comfort zone durft te treden.

Selectief trainen

Je kunt natuurlijk niet alle zwaktes die je hebt, gaan trainen. Dit zou ook helemaal niet efficiënt zijn, omdat je dan ook vaardigheden traint die je uiteindelijk toch niet veel zult gebruiken. Selecteer daarom die vaardigheden waarvan je weet dat het goed is om ze te ontwikkelen. Vind je bijvoorbeeld spreken voor publiek een uitdaging, maar weet je dat je het wél nodig hebt voor het opzetten of uitbouwen van je bedrijf? Zorg dan dat je deze vaardigheid ontwikkelt.

Zo ben ik 2 jaar geleden begonnen met karate en ik kon er écht niks van! Het heeft mij enorm veel geleerd over mezelf en mij op een andere manier wederom student gemaakt. Heel nietig om weer helemaal “onderaan” te beginnen met het ontwikkelen van een nieuwe vaardigheid. Inmiddels kan ik zeggen dat het mij niet zozeer om de karate zelf gaat. Wat het mij écht oplevert, is het ontwikkelen van mijn karakter. Het nederig zijn in het leren van nieuwe vaardigheden waarbij ik helemaal aan het begin sta.

De 10.000-uur-regel

Om ergens écht goed in te zijn, zul je moeten trainen – en niet zo’n beetje ook! Onderzoek wijst uit, dat je minimaal 10.000 uur nodig hebt om ergens écht goed in te worden. Het is belangrijk om te beseffen, dat elke vaardigheid die je traint, zal groeien. Oók je zwaktes na verloop van tijd.

Het is belangrijk om te weten, dat wat je traint je ook zult krijgen. Die dingen die in het leven de moeite waard zijn om voor te leven, zijn wat dat betreft de moeite waard om te bestuderen en te trainen. Wil je trouwens meer te weten komen over de 10.000-uur-regel, bekijk dan ook eens deze blog die ik hier eerder over schreef. De 10.000-uur-regel is een fascinerend concept en het zette mij ook aan het denken over wat ik nu écht belangrijk vind in het leven. Die dingen ben ik gaan bestuderen.

Waar ben je écht slecht in?

Ik nodig je uit om voor jezelf een lijst te maken van dingen waarin je écht slecht bent. Gewoon omdat het kan :). Laat me je een beetje op weg helpen. Wat ik vaak zie bij hooggevoelige ondernemers is dat ze:

 • moeite hebben om grenzen aan te geven
 • moeite hebben om te focussen
 • vaak beren op de weg zien
 • vaak vasthouden aan het verleden
 • overgevoelig zijn
 • aversie hebben voor verkoop
 • enzovoorts
 • enzovoorts

Hieronder geef ik je nog een top 3 van zaken waarin hooggevoelige ondernemers over het algemeen niet zo goed uit de verf komen, maar die wel belangrijk zijn voor het runnen van een succesvolle business.

 1. Marketing & structuur

Hooggevoelige ondernemers werken vaak goed IN hun bedrijf en niet zozeer AAN hun bedrijf. Je kunt dus wel stellen, dat werken IN het bedrijf tot de comfort zone behoort en werken AAN het bedrijf meestal daarbuiten valt. Echter, marketing en het opzetten van structuren spelen wél een essentiële rol wanneer het gaat om het creëren van zakelijke rijkdom. Werken AAN je bedrijf vereist dus dat je uit je comfort zone komt. Marketing is overigens niks meer en niks minder dan educatie. Meer hierover in deze blog.

 1. Financiën

Denk je dat financiën voor jou in het leven niet zo belangrijk zijn? Je bent niet de enige! Het is belangrijk om te beseffen, dat geld helemaal niet over geld gaat. Het gaat over het creëren van tijd en vrijheid voor jezelf, voor het leven zoals JIJ dat wilt zonder voor geld te moeten werken. Eerder schreef ik daar deze blog over.

Hoe je het ook wendt of keert, financiën hebben impact op het leven van iedereen. Ook dat van jou. Wanneer je merkt dat financiën niet je sterkste kant zijn, dan is het dus zeker de moeite waard om te bestuderen. Hoe sterker jij namelijk wordt op financieel gebied, hoe meer impact je kunt maken in de wereld. Je kunt immers meer weggeven.

Is het financiële stuk jouw zwakke plek? Weet dan dat educatie op het gebied van financiën altijd begint bij het loslaten van niet-ondersteunende patronen. Lees er meer over in deze blog om erachter te komen wat jouw beperkende patronen zijn.

 1. Groot realiseren

Veel hooggevoelige mensen zijn sterk in groot denken. Ze blijven echter vaak klein in het realiseren van hun grootse dromen. Dit is interessant om voor jezelf te bestuderen, want hierin zit vaak een grote spirituele les. Het niet-realiseren van je grootse dromen zal op een bepaald moment in je leven namelijk gaan opspelen, omdat je het gevoel hebt meer impact te kunnen maken dan je op dit moment doet. Dat gaat knagen.

Is dit jouw zwakte? Een oplossing hiervoor kan bijvoorbeeld zijn dat je jezelf gaat trainen om de operationele activiteiten van jouw onderneming uit te besteden. Ik schreef erover in de blog van vorige week.

Neem jij de uitdaging aan om je zwaktes te trainen?

trainen

Heb jij de 2 of 3 belangrijkste zwaktes van jezelf helder? Schrijf dan eens op wat je eraan kunt doen omdeze zwaktes te trainen. Je zult hiervoor uit je comfort zone moeten treden. Dat is een ding dat zeker is, want we weten dat succes voor een groot gedeelte bepaald wordt door de mate waarin je oncomfortabel durft zijn. Natuurlijk is het trainen van jouw persoonlijke zwaktes oncomfortabel, maar uiteindelijk zal je er de vruchten van plukken. Op alle vlakken in het leven.

Welke zwaktes ga jij aanpakken? Hoe ga je jezelf trainen? Graag hoor ik van jou in het reactieveld hieronder.

Als je voelt dat je bij ons aan het juiste adres bent om dit stuk op te pakken, dan kun je eens kennis met ons komen maken tijdens het Succes In Balans Weekend. Hierin helpen we je heel graag verder met het creëren van rijkdom op alle vlakken: emotioneel, zakelijk én financieel. Juist omdat we geloven dat jij vanuit die positie meer impact kunt maken in de wereld.

Meer informatie over het Succes In Balans Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas van Vugt

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
5 Comments
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

ik vind het super deze video . het weekend is super ook

Ik wil graag een ‘ succes in balans’ weekend volgen maar ik combineer een job in het onderwijs met een zelfstandig bijberoep. Dit wil ik graag uitbreiden maar ik kan dus alleen weg tijdens de schoolvakanties zoals juli en augustus … daarom heb ik me nog niet ingeschreven..!

Beste Bea,

Dank je wel voor je reactie. We hebben op 7 en 8 juli ook een Succes In Balans Weekend.
Schikt het je om dan te komen?

Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

 1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
 2. 25 Business Tips
 3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

5
0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!