Vallen mag, opstaan verplicht

Allemaal komen we uitdagingen tegen in het leven. Uitdagingen zijn niet uitsluitend gereserveerd voor arme of zieke mensen. Iedereen krijgt uitdagingen te verwerken .
Picture of Bas & Mirna

Bas & Mirna

Levensgenieters. Partners. Investeerders. Ondernemers. Hoe kunnen we je helpen? #rijkdom.

vallen mag opstaan verplichtAllemaal komen we uitdagingen tegen in het leven. Uitdagingen zijn niet uitsluitend gereserveerd voor arme of zieke mensen. Iedereen krijgt uitdagingen te verwerken .Het gaat erom hoe we er mee omgaan en wat we van de uitdagingen leren. In elke uitdaging kunnen we leidend voorwerp zijn van de situatie of zien dat er uiteindelijk een les en groeimoment in elke situatie verborgen ligt. Zeker als we er achteraf op terugkijken.

Iedereen valt

We vallen allemaal en dat is niet erg. Soms ben je succesvol, soms leer je. Falen bestaat niet. Stel nu eens voor dat we hier op aarde gekomen zijn om te groeien als mensen? Om een concrete bijdrage te leveren aan de wereld middels onze talenten? Ik ben er van overtuigd dat de aarde een soort van leerplaats is voor ons als zielen om te groeien. Wat nu als alles altijd alleen maar van een leien dakje zou gaan? Dan missen we vitale en belangrijke leermomenten om ons te laten groeien. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat het proces om te groeien altijd leuk en plezierig is. Denk aan zieke mensen om je heen of andere nare dingen die gebeuren. Gebeuren ze voor je of met je?

Van vallen naar inzicht

Zodra je valt krijg je een inzicht over jezelf. Waarom gebeurt dit op dit specifieke moment in jouw leven? Wat voor boodschap heeft het in zich voor jou? Soms kunnen we op de momenten dat we vallen niet exact zien waarom we vallen en ontbreekt het inzicht. Dat komt dan vanzelf in een later stadium. Als je eraan toe bent om naar de situatie te kijken in het grotere geheel van het leven.

Van inzicht naar verantwoordelijkheid

Met meer inzicht komt een verantwoordelijkheid, daarom zeggen veel mensen, doe mij maar geen inzicht. Dit is een waarheid die ik in mijn leven en werk heb mogen ervaren. Zodra je inzicht hebt gekregen over het vallen en waarom het op dit moment in je leven gebeurt is de volgende stap om de verantwoordelijkheid te nemen voor dit inzicht. Vaak zijn mensen niet angstig om tot inzichten te komen, ze vinden het uitdagend om verantwoordelijkheid te nemen wat dit inzicht precies betekent.  Juist dan komen de angsten om de hoek om uit de comfort zone te stappen en de volgende stap te maken. Of om iets los te laten waar je niet happy van bent geworden…

In het Succes In Balans Weekend (klik op de link voor de eerstvolgende data) gaan we verder in op het creëren van rijkdom op alle vlakken. Een onderdeel hiervan is het definiëren van je emotionele rijkdom en hoe je omgaat met uitdagingen in je leven. Meer info en aanmelden kun je hier vinden.

Vind jij het moeilijk of juist makkelijk om de verantwoordelijkheid te nemen?

Graag hoor ik van jou in het reactieveld hieronder….

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas van Vugt

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
1 Comment
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Hallo Bas

wat een waardevol Artikel
ik herken mij hier in
en voor al op de werkvloer
ik ben al bijna een jaar bezig
om mensen als leidinggevende werk collega’s uit het verleden te helpen
ik ben blij dat ik al gemeen begaafd Nederlands praat dus dit wil zeggen dat ik heel duur kan praten! kan zo dat ik heel veel verledentijds gewoontes uit geheugens van mensen kan praten door wijze woorden te gebruiken! zoals de krachtige manier van de letter U zeggen
je kan de U op twee manieren zeggen zoals wilt u zo vriendelijk zijn om te gaan vegen en als ik duidelijker wil zijn maak ik er een krachtige U van!
en u heeft het heel mooi weten om schrijven zoals vallen en weer opstaan en je hebt zo veel soorten sporten dat vallen en opstaan ook bij sport hoort!
zoals Paardrijden Voetballen Tennissen en zo kan ik nog heel veel meer soorten sporten op noemen! en het is een heel mooi gezegden vallen mag en opstaan verplicht!
en ik kan ook als het moet mensen op hun plaats zetten zo dat zij leren dat men weer durft te kijken vooruit denken + leren en dat deze mensen weer eens een toekomst krijgen en dat zij inzicht krijgen in wat zij goed of niet goed doen! en ik moet zoveel en heel veel meer geduld hebben met deze mensen op de werkvloer en ook om dat zij een beperking hebben! ik ben echt op de goede weg om aan meer hoog gevoeligheid te ontwikkelen!

Gr Dennis Rabbers

Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

1
0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!