Wat te doen als je vastzit?

Wat te doen als je vast zit? In deze blog deel ik graag een aantal tips met je hoe je uit deze situaties kunt geraken.
Picture of Bas & Mirna

Bas & Mirna

Levensgenieters. Partners. Investeerders. Ondernemers. Hoe kunnen we je helpen? #rijkdom.

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Help ik zit vast. Dit vastzitten is een proces dat ik bij heel veel hooggevoelige ondernemers zie. We zijn zo gefocust op het resultaat en als het resultaat niet is zoals we het hebben willen, lopen we vast. De focus hebben op het resultaat is altijd goed, alleen belangrijk om de weg naar je resultaat te volgen.

Wat nu als je in de situatie zit van I am stuck? Belangrijk is om ervoor te zorgen dat je niet kijkt naar wat er niet is, maar naar wat er wel is. Wat is de spirituele les van deze situatie? Wat kun je er van leren?  Dan kijk je dus niet naar wat je hebt en naar wat je mist, maar naar wat de situatie je brengt. Focus op de les en de boodschap die achter het geheel zit. Er is altijd een les, er is altijd een boodschap. Niets is voor niets.

Belangrijk is om eerst te beseffen dat je vast zit. Wat zijn de kenmerken van vastzitten. Gelukkig hoef je ze niet allemaal te ervaren. In hoofdlijnen zie ik vaak bij vastzit situaties de volgende kenmerken.

 • Je kunt alleen maar zien wat er niet is
 • Je voelt jezelf negatief
 • Je ademt niet vrij
 • Je voelt je in een freeze positie
 • Je voelt je depressief, neerslachtig.
 • Je voelt je vastzitten in je eigen lichaam, je energie stroomt niet.
 • Je slaapt slecht
 • Je hebt weinig eetlust
 • Het interesseert je allemaal niks meer

Als je dit herkent voor jezelf, is het tijd voor actie. Besef van de emotie in je lichaam duurt op zich puur 90 seconden. Daarna komt jouw verhaal om de hoek kijken. Hoe lang het duurt, is dus afhankelijk van het verhaal dat jij jezelf vertelt en blijft vertellen. Hoe los je nu een vastzit situatie op?

Oplossing 1 Overleg

Praat met anderen over je situatie. Let wel, praat met iemand die je verder kan helpen. Iemand die de situatie kent of er in heeft gezeten. Praat niet met iemand waarvan je weet dat hij of zij zegt, oh wat naar, oh wat vervelend en die je gevoel extra voedt. Het is de bedoeling om eruit te komen en dat je een schop onder je achterste ervaart om los te komen.

Oplossing 2 Ga de natuur in

Veel bewegen, de rust van de natuur, de adem van buiten zijn, laat je aarden. Ga het bos in, kijk hoe de natuur groeit en altijd zijn weg vindt. Loop lekker, stamp je voeten in de grond. Aarden zorgt ervoor dat je ademhaling weer tot rust komt en laat je energie beter stromen. Sta stil in de natuur. Kijk hoe de natuur zaken oplost. Neem een aardingsmoment. Laat het ene been dienen als doorgeef luik voor positiviteit en de andere om de negativiteit vrij te geven. Adem via het ene been in wat je nodig hebt en laat via het andere been in de aarde zakken wat je niet meer kunt gebruiken. Zo laat je de negativiteit in de aarde zakken.

Oplossing 3 Blijf ademen

In een stuck positie, gaat je ademhaling mee op slot. Blijf altijd doorademen. Wat er ook gebeurt, blijf ademen. Focus op je ademhaling. Daar waar deze vastzit, stuur er extra kracht heen om de flow voor elkaar te krijgen.

Oplossing 4 Zoek de stilte op

Ga op retraite, sluit jezelf even op. Mediteer. Als het stil is, wordt de rest van wereld zachter en kun je jezelf beter horen. Er ontstaat ruimte zodat je eigen stuk langzaam boven komt drijven. Zo wordt de boodschap van de spirituele les duidelijk en kun je leren van de situatie.

Oplossing 5 Tel je zegeningen

Tel je zegeningen in dit proces. Kijk elke dag voordat je naar bed gaat, waar je dankbaar voor bent. Waar voel jij je gezegend door? Schrijf ze op, deel ze met je partner. Sluit de dag positief af. Er is zoveel om dankbaar voor te zijn.

Oplossing 6 Voed jezelf met positiviteit

Alleen jij bent verantwoordelijk voor je eigen geluk en waardering, of je het nu gelooft of niet.  Het zit echt in je. Ga voor de spiegel staan en leg de handen op je hart. Kijk je spiegelbeeld aan en begin met: Ik ben……………….. Je mag alleen jezelf positief uiten. Ik ben liefde, ik ben kracht, ik ben vol positieve energie etc. Vul het vrij maar positief in. Doe dit een paar dagen en zie wat er met je mooie energie gebeurt.

Besef dat jij altijd een keuze hebt. Hoe vast je ook lijkt te zitten. De kracht van de keuze is enorm.

Merk jij dat jouw energie regelmatig vastzit? Wil je jouw energie vrij laten stromen, kom dan naar ons volgend Succes in Balans weekend (klik op de link voor de volgende data). In het Succes in Balans weekend help ik je verder om ervoor te zorgen dat jouw mooie energie hoog is en hoog blijft.

Klik hier voor meer informatie

Heb je nog meer oplossingen, dan hoor ik het heel graag van je.

 

Een lieve harte groet,

Mirna[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_widget_sidebar sidebar_id=”sidebar-1″][/vc_column][/vc_row]

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
1 Comment
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Een mooie en vooral herkenbare blog Mirna.

Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

 1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
 2. 25 Business Tips
 3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

1
0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!