Brandend verlangen

Een brandend verlangen, een drijvende kracht achter elke succesvolle onderneming. In deze blog meer.
Picture of Bas van Vugt

Bas van Vugt

Vader, partner, ondernemer levenszoeker én genieter;). Ondernemen zit in mijn bloed. Altijd zoekende naar meer voor mezelf en mijn klanten. #rijkdom.

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]brandend verlangenEen van de drijfveren in mijn leven en ook met de Hooggevoelige ondernemer, is om andere mensen verder te helpen. Dit is zo’n essentiële basis voor je bedrijf. En zeker binnen de betekeniseconomie zit daar dan ook heel veel energie in die daarmee te maken heeft. Heel veel energie die als het ware gemobiliseerd wordt op het moment dat je echt kunt dienen en echt jezelf in die betekeniseconomie kunt profileren. In deze blog daar meer over.

Dienend zijn:

Wat betekent nu het brandend verlangen om echt te dienen? Ik heb van jongs af aan al het gevoel gehad om andere mensen verder te helpen. Natuurlijk komt hier direct de uitdaging bij dat als je andere mensen verder helpt, dit soms ook ten koste kan gaan van jezelf. Ben je daar bewust van dat  dit mee kan gaan spelen als je dit onderdeel maakt van je bedrijf. Zodra je ervoor kiest om echt met brandend verlangen je bedrijf te leiden, en daardoor ook andere mensen verder te helpen, gaat dat ook energetisch gezien een heel groot verschil maken.

Want andere mensen voelen dat jij er ook echt 100% voor hun bent, dat je 100% geeft in alles wat je doet, dat je 100% service verleent, dat je hen 100%  verder helpt in alle stukken, in alle vragen die naar je toekomen

Brandend verlangen= onderdeel betekeniseconomie:

Brandend verlangen is het echte startpunt om te kunnen opereren binnen de betekeniseconomie. Want binnen de betekeniseconomie is het natuurlijk heel belangrijk om met je bedrijf een maatschappelijk probleem op te lossen. En doordat je een maatschappelijk probleem oplost, ontstaat zingeving voor jezelf en ontstaat ook het stukje verder helpen van andere mensen. Op die manier groei je, geef je veel aan anderen én voeg je iets concreets toe aan de wereld! Als je meer wilt weten over verdienmodel (en waarom je juist NIET voor omzet wilt gaan) check dan even de blog die wij hierover geschreven hebben. Een verdienmodel is belangrijk maar wat mij betreft is datgene wat je echt happy maakt, wat je echt verder helpt, het gegeven dat je een brandend verlangen hebt om een verschil te maken voor andere mensen.

Ik wil je in deze blog ook graag uitnodigen om je brandend verlangen op te schrijven. Wij gebruiken hiervoor een aantal vragen:

1e vraag  – Wie zou je graag verder willen helpen?

2e vraag  – Waarom zou je die mensen graag verder willen helpen?

3e vraag – Hoe voelt het als jij deze mensen verder kunt helpen?

Als je nu uit die 3 vragen de kernwoorden voor jezelf kunt halen en die opschrijft, ga dan even naar binnen in jezelf en ga kijken, ga voelen hoe dat stuk dan voelt. Voel of het voor jou compleet voelt, of je daarmee uit de voeten kan.

Prangende vraag stuurt brandend verlangen:

Aan de grondslag van deze 3 vragen ligt een nog grotere vraag. In onze trainingen werken we met dit stukje. Je kunt het zien als het instellen van je navigatie welke richting je brein op moet denken. Deze vraag noemen we de prangende vraag. We stellen onszelf allemaal onbewust vragen, de hele dag door. En dat proces gaat ook letterlijk de hele dag door, alleen doordat het onbewust gebeurt, zijn we er soms niet bewust van dat het überhaupt gebeurt.

Maar stel je eens voor dat we die onbewuste vragen bewust kunnen maken en onze energie als het ware kunnen gaan focussen op datgene wat we graag weg willen zetten met ons brandend verlangen.

De prangende vraag begint altijd met Hoe en kan ik nog meer. En het nog meer geeft aan dat je iets al doet waarvan je nog meer wilt hebben. Een voorbeeld van een prangende vraag kan zijn: “Hoe kan ik nog meer mensen verder helpen?” Of “Hoe kan ik nog meer toevoegen in de betekeniseconomie?” Door jezelf de juiste vragen te stellen, ontstaat een gedegen basis voor je brandend verlangen. Zonder een prangend, brandend verlangen wordt het heel uitdagend om je bedrijf op te starten. Dus zorg ervoor dat jij je brandend verlangen weet en dat jij je brandend verlangen ook echt kunt voelen.

Heb jij jouw brandend verlangen helder?

In het Succes In Balans weekend helpen wij je heel graag verder met het creëren van rijkdom op alle vlakken. We hebben het zowel over persoonlijke, zakelijke als financiële rijkdom.

Meer informatie over het Succes In Balans Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

Heb jij jouw brandend verlangen helder?

Graag hoor ik van jou in het reactieveld hieronder….

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas van Vugt

 

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_widget_sidebar sidebar_id=”sidebar-1″][/vc_column][/vc_row]

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
4 Comments
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

[…] jouw maximale positieve toevoeging geven aan de wereld. Dat is het startpunt. Het hebben van een brandend verlangen is hierbij essentieel. Zonder brandend verlangen zul je een belangrijke motivatie missen om […]

Ik begrijp helemaal waarover je het hebt, Bas, en het klopt ook echt!
Het grote voordeel – vind ik zelf – is dat als je dat brandend verlangen kunt volgen, er allerlei onwaarschijnlijke synchroniciteiten ontstaan (‘wonderen’) waardoor je project vleugels krijgt. En op moeilijke momenten (want die zijn er uiteraard!) komt er als bij wonder een oplossing uit het niets.
En dat gaat allemaal het best als je je brandend verlangen handen en voeten geeft!

Dank je wel voor jouw input Marieke!

Dank je wel Marieke, ik was mijn brandend verlangen kwijt na 18 jaar mijn zaak te sluiten. Realiseer mij nu dat het echt mijn passie is.

Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

4
0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!