Voel je onrust? Dit kun je eraan doen.

onrust
Picture of Mirna den Reijer

Mirna den Reijer

Moeder van 4. Levenspartner van Bas. Onderneemster vanuit hart en ziel. Helpt ondernemers met de creatie van een gezonde winst op alle vlakken.

Tot een paar jaar geleden was ik altijd zoekende. Ik had een mega gevoel van onrust en het gevoel van thuis-zijn ontbrak. Ik was altijd weg en onderweg, had geen rust in mijn kont. Als ik op vakantie ging en op de plek van bestemming aankwam, dan had ik het gevoel meteen alweer te moeten omdraaien.

Die onrust zat ook in m’n business. Ik volgde telkens cursussen en trainingen om maar beter te worden in mijn vak. Tot iemand tegen mij zei: Die onrust ligt niet aan de omgeving of aan de situatie, maar het zit in jouzelf. Werk harder aan je ZIJN. Werk harder AAN je business dan IN je business. Bepaal WIE jij wilt zijn en volg het goddelijke plan dat is uitgestippeld“.

Die opmerking bleef een tijd lang aan mij knagen en zorgde ervoor dat ik nog meer ging zoeken en dat de onrust nog veel groter werd. Hoezo zit het in mezelf? En goddelijk plan? Ik ben niet godsdienstig, al geloof ik wel dat er veel tussen hemel en aarde is, maar met een ‘goddelijk plan‘ kon ik niet zoveel…

Ik merkte op een gegeven moment, dat ik mijn onrust ook op mijn kinderen ging projecteren. Als ik een dag vrij was, dan was de eerste vraag: Waar gaan we vandaag heen? Wat gaat we doen?“ Ik nam ze mee in mijn onrust. Tot ik op een dag wakker werd en ineens dacht: “Wat een goede vraag. Waar gaan we eigenlijk heen?“ Ik loop rond als een kip zonder kop. Die meneer heeft gelijk, het zit in mij. Het zit in mijn zijn en ik krijg de uitnodiging om te werken aan mijn zijn.

De bron van de onrust

Het moment dat ik erkende dat het in mezelf zat, maakte mij stil. Het zorgde voor een stilte in mijn lijf en ik voelde mijn hart dansen. Ik was zo aan het zoeken geweest buiten mij zelf, ik was zo aan het worstelen met een acceptatie van mijn gevoeligheid, altijd op zoek naar bevestiging van buitenaf en het zit gewoon in mezelf.

Dat gaf zoveel rust! Alleen ik kan mezelf een schouderklop geven, alleen ik kan de verbinding maken tussen het aardse en het universum, wat ik hoor, voel en zie. Daar is geen toestemming van buitenaf voor nodig. Ik mag het leven leiden zoals ik het wil en niemand anders die voor mij bepaalt hoe het hoort! Die ontdekking zorgde ervoor dat m’mn onrust als sneeuw voor de zon verdween.

In de stilte kwam de magie op mijn pad. Ik stelde me open om de signalen van het universum te volgen. Er is maar één persoon verantwoordelijk voor mijn geluk en dat ben ikzelf. Dat wil niet zeggen dat dit een makkelijk pad is geweest. Verre van. Het was een weg met hobbels en kuilen, maar met de ‘goddelijke universele’ leiding werd het wel makkelijker.

Met de rust in mijn lijf, kon ik duidelijker voelen en horen en wist ik welke stappen ik kon nemen. Soms was dat echt wel eng. Soms moest er ook gesprongen worden en natuurlijk kwam er ook tegengas vanuit m’n omgeving. Maar ik volgde de woorden van het universum:

Jij hebt moed,
Jij bent goed,
Jij bent krachtig,
Jij bent volmaakt en prachtig.

En dat ben jij ook!

Zijnskracht

Door de stilte en rust kon ik mijn zijn in volle liefde en kracht omarmen. Zijnskracht om te manifesteren wat ik wil in dit leven. Niet langer vanuit wilskracht. Daar was ik heel goed in, want dat had ik ook meegekregen vanuit mijn opvoeding. Wilskracht is aanmaakhout voor het vuurtje van wie je bent en de zijnskracht is dat voor je ziel.

Zijnskracht houdt het vuurtje brandend. Zijnskracht maakte mijn missie nog veel duidelijker en vanuit moeiteloosheid gingen er hele mooie deuren voor me open. Het is mijn missie om jou als mens en als ondernemer te helpen om vanuit jouw eigen zijnskracht winst op alle vlakken te realiseren.

Visie op geld en winst

In eerdere blogs hebben we het er al ook al over gehad: winst gaat niet alleen over geld en geld gaat ook niet over geld. Geld brengt ook zeker geen geluk, maar uit ervaring weet ik dan een tekort aan geld in ieder geval niet jouw geluk op alle vlakken dient. Het is een rode draad door het leven. Als mens heb je recht op overvloed. In het universum is die overvloed er. Alles is er in overvloed, als je het ziet en doorhebt.

Veel ondernemers willen van betekenis zijn en ze werken zich een slag in de rondte om anderen te helpen. Ze zijn super dienstbaar en staan niet stil bij hun eigen financiële plan, omdat ze dat niet interessant vinden of omdat het er voor hen niet toe doet. Daar wil ik echt een verandering in brengen, want geld is niets meer dan een ruilmiddel en het helpt ons om in onze eerste levensbehoeften te kunnen voorzien. Geld is puur energie. Als jouw kijk op geld verandert, verandert er iets in jouw.

Zie jezelf als een doorgeefluik van geld. Hoe meer je creëert, hoe meer je ook kunt weggeven. Zolang er armoede in de wereld is en er een oneerlijke verdeling is, is het noodzakelijk om een doorgeefluik te zijn. Samen kunnen we de wereld mooier en beter maken. Dus geld doet er wel degelijk toe om een verandering te maken. Ik help jou graag om dat doorgeefluik voor geld te zijn. Het gaat er niet om of wij en onze dierbare naasten genoeg hebben. Het gaat erom dat we de wereld dienen.

Een winstplan neemt onrust weg

Vanuit mijn zijnskracht geloof ik echt en oprecht in winst op alle vlakken en vind ik ook dat winst op persoonlijk, zakelijk en financieel vlak onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Een betekenisvol winstplan heeft dus altijd drie onderdelen: persoonlijk, zakelijk en financieel. Een winstplan neemt onrust weg en geeft rust en ruimte om jouw missie in liefde en kracht in de wereld te zetten.

Het opzetten van een winstplan begint met het beantwoorden van de volgende vragen:

Persoonlijk

Welke betekenis wil jij in de wereld zetten?
Welke impact wil jij maken?
Vertrouw jij op je verscherpte intuïtie?
Geloof jij in en vertrouw jij op jouw betekenis?
Is jouw energieniveau hoog?
Kun je de prikkels van buitenaf goed managen?

Zakelijk

Heb je een business structuur?
Heb je een funnel?
Heb je een content plan?
Is jouw positionering helder?
Is het helder welke problemen jij vanuit betekenis wilt oplossen?
Is het helder wie jouw ideale klant is?

Financieel

Heb je een winstplan?
Wat is jouw omzetdoel?
Heb je jouw winstdoel helder?
Heb jij een heldere prijsstelling?
Sta je open om te ontvangen? 

Wat is jouw waarom?

Waarom doe je het werk dat je nu doet? Dit is de vraag waar alles mee begint, want jouw waarom is de basis van jouw winst op alle vlakken. Jouw waarom triggert emoties en die emoties zetten je aan tot bepaalde acties. En uiteindelijk leveren die acties bepaalde resultaten. Dus we kunnen wel zeggen dat de mate waarin jou waarom helder is, bepaalt hoe je resultaten zullen zijn.

Als jouw waarom helder is, kun je jezelf doelen gaan stellen. Belangrijk daarbij is, dat je je doelen steeds visueel maakt. Laat de kracht van visualisatie voor je werken. Zie het helemaal voor je wat je wilt bereiken. Hoe voelt het? Hoe proeft het? Hoe ruikt het? Die beelden zorgen ervoor dat het voelt alsof je je doelen al hebt bereikt en dat maakt de weg vrij om je doelen daadwerkelijk te gaan realiseren. Het geeft rust en ruimte om je missie echt te leven. De inwendige onrust die je voelt, verdwijnt.

Jouw doelen

Wat je nodig hebt om je doelen te behalen is zijnskracht, focus, geloof, passie en vertrouwen. In de loop der tijd hebben we veel invloeden op ons pad gekregen en door ervaringen is het behalen van doelen anders dan vroeger toen we klein waren. Dit komt doordat onze mind onze gedachtengang en onze doelbepaling coördineert. Zoals eerder geschreven, onze innerlijke wereld creëert onze uiterlijke wereld. Dat is zeker bij winstdoelen op alle vlakken het geval. Het is bij onze wensen juist onze mind die dingen zegt als: “Dit is te moeilijk, dit lukt ons niet, dit is te ambitieus”. Dus om onze doelen makkelijk te maken is het belangrijk eerst af te leren tegen onszelf te zeggen dat het moeilijk en moeizaam gaat.

Ten tweede is het behalen van doelen een systeem. Elke actie begint met een gedachte. Verander je gedachten over geld en verander je leven. Wat je doel ook is, ga ervoor, leg de juiste focus en zie dat het makkelijk is.

Wil jij voor 2021 ook helderheid creëren met een goed plan? Een plan dat je gaat helpen om jouw doelen daadwerkelijk te realiseren? Wordt dan lid van onze Implementatie Community voor Intuïtieve Ondernemers. We helpen je graag verder!

Liefs,
Mirna

Facebook | Instagram | Spotify

 

4.5 2 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
8 Comments
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Hallo,
Ben sinds de cursus bij jullie enorm gericht op het ZIJN, is heel dikwijls een intentie na het opstaan. Ook oefeningen helpen mij hierbij!! We bezitten het allemaal, dienen het enkel aan te spreken ;)) Dankjewel x
Lieve groetjes,
Ingrid

Hoi,
weeral fijne blog. Het is waar dat de sleutel tot succes zelfacceptatie is.
Dank je wel om ons terug te herinneren.
Warme groet,
Els

Beste Mirna, Heel erg bedankt voor jouw mail. ik werk aan mezelf met de kracht van het universum om later een ondernemer te worden. ik ben een kunstenaar en vol nu verschillende cursussen om mij te bekwamen en goed werk af te leveren. ik ben nu nog student. Maar om in contact te blijven met het universum, het Godelijk Zelf, heb ik de “I AM” Academie.nl van Marjolijn Loderichs, leren kennen, deze is gevestigd in Amsterdam, maar ik volg nu het 32 dagen programma, met dagelijkse prayers,( on-line) een aanrader. Verder volg ik nog het pad van de sjamaam , gegeven door Frank Bruining ( frank Bruining.com) , met prachtige meditaties. ook een aanrader. Dit is in het Nederlands en ook on – line.
ik wil je nog bedanken dat je mij wil en kan helpen, hopelijk tot later hou je goed.
Groetjes thuis
vriendelijke groeten
Jantje Bogaert

Fijn te lezen Mirna, helemaal waar qua logica. Je stelt goede vragen.!!

Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

8
0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!