Voor de kudde uit … is er minder stront!

Picture of Bas van Vugt

Bas van Vugt

Vader, partner, ondernemer levenszoeker én genieter;). Ondernemen zit in mijn bloed. Altijd zoekende naar meer voor mezelf en mijn klanten. #rijkdom.

Voor de kudde uit…

Mensen zijn kuddedieren. Dat hebben we het afgelopen jaar maar weer eens duidelijk kunnen zien. Ze kijken naar wat andere mensen doen en kopiëren dat. Voor veel intuïtieve mensen is het lastig om los te komen van wat anderen denken, voelen en zeggen over hoe ze hun leven zouden moeten leven. Het is voor hen een regelrechte uitdaging om hun eigen manier van leven te bepalen. En dat in een wereld die totaal gek lijkt te worden. Hoe moeilijk het ook mag zijn om anders te zijn dan de meeste andere mensen, hierin schuilt ook een enorme krachtbron. Dat anders-zijn is namelijk juist jouw grootste kracht. De dingen die je voelt, ziet en die je emotioneren. Soms lijken ze zó anders dan wat je om je heen ziet gebeuren. Misschien voel je je ook wel heel erg alleen. Toch wil ik je zeggen: omarm jouw anders-zijn en blijf voor de kudde uit gaan, want dan is er minder stront. In deze blog meer hierover.

Hoe zit het met jouw omgeving?

Proximity = power. Zo schrijft Tony Robbins het heel mooi. Anders gezegd: degenen in jouw omgeving, beïnvloeden wie je wordt als persoon. En dat geldt ook voor je financiën. Onderzoek wijst uit dat de kans groot is, dat het gemiddelde inkomen van je 5 beste vrienden ook het inkomen is dat jij verdient, plus of min een marge van 10%. Dat jouw inkomen dus helemaal in lijn is met wie zij zijn en wat zij doen en hebben.

Omgeving is daarom belangrijk. Zijn jouw vrienden mensen die voor de kudde uitlopen? Of zijn zij juist ‘achterblijvers’? Zijn het vooruitstrevende denkers? Op persoonlijk, zakelijk en financieel gebied? Interessante vragen. Zeker als je dus bedenkt dat wij mensen uiteindelijk als onze omgeving ‘worden’.

Durf jij in deze tijden te zeggen wat je vindt?

Wellicht een confronterende vraag als je hem zo leest, maar zo bedoel ik hem niet. Wat ik bedoel, is of je verbonden bent met jouw waarheid. Bijvoorbeeld over de wereld waarin we leven. Over jouw kijk op het afgelopen jaar. Het punt is dat er een belangrijke ‘strijd’ gestreden wordt. Een strijd om het menselijke ras. De inzet? Meer controle. Op bijvoorbeeld lichamelijk én financieel niveau. Hier hoef je overigens weinig research voor te doen. Ben je geïnteresseerd in mijn financiële kijk op het geheel? Lees dan zeker ook even deze uitgebreide blog over ‘the big reset’.

Zeg jij wat je wilt? Doe je wat goed voelt voor jou? Of ga je mee in de massahypnose, zonder zelf kritisch na te denken? Dát is uiteindelijk wat mij betreft dé vraag waar we allemaal een antwoord op mogen bedenken. Gewoon, omdat wij mensen weldenkende wezens zijn en omdat we voelen wanneer dingen wel of niet kloppen.

Nu wil ik hier niet polariserend werken. Zo steek ik niet in elkaar. Laat dus vooral los wat ik hierover zeg en voel voor jezelf: leef ik mijn waarheid? Durf ik voor de kudde uit te lopen? Naar mijn bestemming? Op mijn zielenpad? We hebben namelijk allemaal wat te doen hier op aarde. Mocht je jouw waarheid nog niet leven, laat de tijd dan niet aan je voorbij gaan. Het is nog niet te laat, mits je in actie komt voor de dingen die belangrijk zijn voor jouw leven en jouw missie.

Enkele tips om je aan de kudde te onttrekken en voor de kudde uit te lopen

Voor de kudde uitlopen? Dat heeft natuurlijk te maken met leiderschap. Het betekent dat je de dingen doet die nodig zijn om jouw missie in de wereld te kunnen zetten. Het is meer dan alleen zelfmotivatie of het maken van content en deze delen. Het is wat mij betreft het ontwikkelen van een bepaalde levenswijze. Een levenswijze van investeren in jezelf, van anderen verder helpen, van succes aantrekken én weer doorgeven. In dit proces hebben wij de afgelopen jaren duizenden mensen mogen helpen. En daar zijn we best wel trots op. Tijd om hierover een aantal tips met je te delen. Leiderschap is iets dat in ons allemaal zit, mits we het activeren.

1. Blijf in verbinding met jezelf

Dit is een inkopper en toch bedoel ik hem niet zo. Persoonlijk leiderschap is alleen maar mogelijk als jij verbonden bent met jezelf. Alleen dan is de voedingsbodem sterk genoeg om echt wortel te schieten. Je kunt je natuurlijk op allerlei manieren met jezelf verbinden. Zelf ben ik erachter gekomen dat voor mij de stilte heel goed werkt. Mezelf terugtrekken. Mezelf zijn en dat zijns-stuk in stilte mogen voeden. Mijn inzichten over de stilte lezen? Kijk dan eens naar deze blog: Alleen de stilte spreekt.

De connectie kun je ook opzoeken door te mediteren, door in de moestuin te werken of door wat te wandelen. Voel maar eens goed in wat jou het beste past. Laat het oordeel los over wat je hiervan zou moeten vinden. In plaats daarvan kijk je vanuit liefde wat jij nodigt hebt om verbinding met jezelf te maken en die verbinding te blijven voeden.

2. Omarm het energetische stuk van jezelf

Hier, op deze plaats, met jou als lezer kan ik dat gerust zeggen: het energetische stuk is écht heel belangrijk. Zonder die flow wordt het gewoon echt een grote uitdaging om persoonlijk leiderschap te pakken. Dan stroomt het gewoon niet. En het uitdagende is dan om datgene wat niet stroomt te vinden en op te lossen. Dat is écht persoonlijke ontwikkeling. In die zin is geen probleem pas echt een probleem.

Een mens heeft een energetisch veld waar we connectie mee kunnen maken – of niet. Hetzelfde geldt natuurlijk met een business. Wat mij betreft ís een bedrijf een vorm van een energieveld. Ik heb hier wel eens een uitgebreide blog over geschreven tijdens een van mijn retreats in Zwitserland: de collectieve energie van een business.

Ga voor jezelf maar eens na: met welke bedrijven en personen ervaar je écht een connectie? Wie ‘volg’ je graag? Van wie lees je blogs of luister je podcasts? Dat zijn voor jou jouw ‘leiders’. Soms bewust, meestal onbewust. We trekken ons graag op aan mensen waar we ons fijn bij voelen. Niks mis mee hoor. Dat doen we allemaal en dat is prima :). Het wordt een ander verhaal als we gedachteloos met een kudde gaan meelopen.

3. Durf te zaaien en te oogsten 🙂

In de huidige consumptiemaatschappij vergeten we het nogal eens: zaaien. We zijn gewend dat alle dingen die we krijgen voor niks komen. Dat we direct kunnen consumeren. We vergeten vaak dat als we willen oogsten, we toch echt eerst iets moeten zaaien.

In je business kun je dit principe als ondernemer goed toepassen: eerst de mensen, dan pas jouw resultaat. Dit betekent dat je durft te zaaien (lees: investeren) in de dingen die andere mensen verder kunnen helpen. Leer de kunst van het ondernemen vanuit detachment. Dit betekent dat je de uitkomst van jouw (financiële) resultaat daar waar mogelijk loslaat. Dat je er echt bent voor jouw klanten. Dat je er bent met alles wat je hebt en dat je zoveel mogelijk deelt.

4. Laat je kwetsbare kant zien

Laat jouw kwetsbare kant aan je klanten zien. Deel met hen hoe je bent gekomen waar je nu bent. Dát maakt een sterke connectie. Ik herinner mij nog goed hoe ik eens een blog deelde over hoe ik er helemaal doorheen zat en met de ambulance naar het ziekenhuis moest. Ik kreeg echt heel erg veel reacties en ondersteuning. Als jij dit toen bent geweest, in die moeilijke tijd, dan wil ik je daar nogmaals heel hartelijk voor bedanken.

Ik geloof zo enorm in het hier samen zijn met een reden. Dat kun je je niet voorstellen. Samen doen vind ik erg fijn en krachtig. Niemand helpt iemand anders door vanuit een ivoren toren van alles en nog wat te roepen. Nee, juist het delen van wat jou heeft geraakt, dat maakt jou mens. Dat maakt jou en jouw bedrijf menselijk. En wij mensen, we willen graag zaken doen met andere mensen. Dat is een feit.

5. Omarm jouw ‘anders-zijn’

Dit artikel begon ik al met het anders-zijn. Wellicht herken je dit wel. Je voelt je anders dan anderen. Niet op de omhoog gevallen manier natuurlijk. Gewoon, dat jouw belevingswereld er anders uitziet dan die van anderen.

Wat ik in het verleden vaak deed, was dit anders-zijn wegstoppen. Doen alsof het er niet was en ‘gewoon‘ meedoen met de wereld waarin ik mezelf niet herkende. Ik ging dus tegen m’n eigen natuur in met de kudde mee en kwam er al snel achter, dat ik mezelf niet vertrouwde. Ik was veel alleen met mijn gedachten. Immers, op de momenten dat ik niet deelde wat mij bezighield, kreeg ik vaak eenzame gedachten en voelde ik me somber.

Ik heb echt moeten leren mezelf te uiten. Te delen wat mij zoal bezighoudt, zonder daar iets van te vinden. Gewoon delen met mensen die voor mij belangrijk zijn. Een lange tijd had ik overigens weinig mensen met wie ik dat kon. Ik ben zelfs uit mijn vroegere vriendengroep gezet vanwege mijn andere interesses. Uiteindelijk overigens één van de beste dingen die mij is overkomen. Anders zat jij met grote waarschijnlijkheid nu niet deze blog te lezen:) .

Wil je meer tips ontvangen over jouw anders-zijn? Bekijk dan eens deze blog hierover.

Leef jouw missie

Ga jouw eigen weg en ga voor de kudde uit, want dan is er minder stront. Met andere woorden: hoge bomen vangen meer zon. Hoe zou het leven zijn als we nergens een standpunt over zouden innemen? Als we telkens maar mee zouden gaan met de kudde? Met de grote massa? Het zou een interessant experiment zijn. Dat is één ding dat zeker is. Toch zou ik zo’n experiment niet graag willen meemaken 🙂. Deze tijd vraagt namelijk van ons allemaal dat we onze eigen missie leven. Dat we ons licht laten schijnen, daar waar het donker is. Je weet wel wat ik hiermee bedoel.

Heb je hulp nodig om uit de kudde te komen? En voor de kudde uit te lopen

Wil jij deel uitmaken van een groep inspirerende ondernemers, gedreven door hun zielenmissie en positieve verandering?

Dan is onze Succes in Balans community voor intuïtieve ondernemers jou op het lijf geschreven;).

In de online community delen we onze strategieën, tools en tricks met je om als hooggevoelige ondernemer krachtig en financieel succesvol te ondernemen.

Maar dat is niet wat onze community speciaal maakt. Onze missie is om ondernemers te helpen de wereld te veranderen en ons doel is om je te helpen een van de vele lichten te worden die het donker verlichten.

In onze gemeenschap leren we je hoe je je kunt bevrijden van de systemen die zijn ontworpen om ons in de ratrace te houden. We laten je zien hoe je je kunt bevrijden en financieel onafhankelijk kunt worden, en hoe je een bedrijf kunt opbouwen dat je de tijd en vrijheid geeft om je leven te leiden zoals jij dat wilt.

En vooral: hoe je een krachtige, blijvende impact op de wereld kunt hebben.

Als je daar deel van wilt uitmaken, neem dan onze community op de proef.

Het is niet voor iedereen, dus je kunt het twee weken proberen voor € 1 om te zien of het iets voor je is.

Je kunt daarna op elk gewenst moment met één druk op de knop annuleren.

Liefdevolle groet,
Bas

 

P.S. Ben jij iemand die voor de kudde uitloopt? Of loop je liever in het midden of zelfs achteraan? Hoe werkt het voor jou? Graag hoor ik van je in het reactieveld hieronder.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

 

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
4 Comments
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Zelf hat ik het idee dat niemand mij begreep.
Nu denk ik moet iedereen mij begrijpen.
Met deze gedachten gang voel ik mij vrijer en ga ik mijn eigen gang.
Ook wat de bedrijfsvoering betreft zeg ik vaker wat mijn visie is en hoe ik mijn werk doe.
Dit geeft zoveel rust en hoef ik niet binnen kaders te blijven van de bedrijfsomschrijving waar je op bepaalde sites uit moet kiezen om erop te komen.
Wat een genot om niet in een hokje jezelf benauwd te voelen wat je doet.
Alles wat ik doe doe ik op mijn gevoel en dat voelt goed.

Anders zijn is niet erg vervelend maar anders belevend.

Loop voor de kudde vooruit, dan is er minder stront. Ik vind het een mooie uitspraak, ga deze zeker onthouden ;). De omgeving maakt het je niet altijd makkelijk en ziet met sommige ideeën alleen maar beren op de weg. Maar één ding daar ben ik wel achter gekomen, met de kudde meelopen, daar word ik niet gelukkig van. Uitdaging, gezonde spanning, dat levert voor mij energie en enthousiasme op. Deze blog is weer mooi omschreven en klopt als een bus 😉

Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

4
0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!