Ze leerde de juiste vragen te stellen

5 jaar geleden kwam ik haar tegen op een beurs. Ze vroeg mij om haar te begeleiden op haar levenspad. Een 12 jarig meisje toendertijd. Lees verder...
Picture of Bas & Mirna

Bas & Mirna

Levensgenieters. Partners. Investeerders. Ondernemers. Hoe kunnen we je helpen? #rijkdom.

vragen5 jaar geleden kwam ik haar tegen op een beurs. Ze vroeg mij om haar te begeleiden op haar levenspad. Een 12 jarig meisje toendertijd. Inmiddels is dit meisje een jonge vrouw geworden. Nog altijd help ik haar in haar proces. Mega dankbaar om te zien wat voor groeimomenten deze topper doormaakt. Vorige maand gaf ze voor het eerst een presentatie over succes voor een grote groep en ik was daarvoor ook uitgenodigd. Ik heb met kippenvel naar haar verhaal zitten luisteren en heb bewondering voor de stappen die ze heeft gemaakt. De sleutel tot haar succes? Het stellen van de juiste vragen!

Antwoorden versus vragen

Ze belde mij een aantal keer per week op voor advies. Over haar leven, volwassen worden, haar ouders die uit elkaar zijn, aura’s, overprikkeling en allerlei andere zaken. Telkens vroeg ze mij om advies. In plaats van haar van antwoorden te voorzien, leerde ik haar om de juiste vragen te stellen. Ze vroeg mij dan om advies en ik gaf haar de tijd om haar vraag te herformuleren. Meestal belde ze dan na 5 of 10 minuten terug met een betere vraag. Zodra we weer in gesprek kwamen met deze nieuwe, verdiepte, specifiekere vraag kregen we vaak een heel ander gesprek. Zonder haar antwoorden te geven, maar juist om haar zelf naar de antwoorden te laten zoeken. In de toekomst zullen we nog veel van deze jonge, intelligente meid gaan horen!

Onbewuste vragen

Veel van de vragen die we onszelf stellen, spelen zich af in ons onderbewuste. Deze onderbewuste vragen bepalen voor een belangrijk deel onze denkbeelden en de acties die uit onze handen komen. Om problemen op te lossen, hoeven we geen andere acties te ondernemen. Het enige dat nodig is, is dat we andere, kwalitatief betere vragen formuleren.

Deepak Chopra verwoordt het erg mooi. Hij zegt: “De oplossing voor je probleem bevindt zich altijd een laag dieper in jezelf dan die laag waarop het probleem is veroorzaakt.” In onze trainingen hebben we het vaak over het bewust maken van onbewuste patronen en vragen. Hierdoor krijgt je leven vanzelf een andere richting doordat je met andere vragen een hele andere wereld voor jezelf opent.

In het GRATIS Succes In Balans weekend helpen we je met het creëren van rijkdom op alle vlakken. Op persoonlijk, zakelijk EN financieel gebied. We leren je o.a. om de juiste vragen te stellen.

Klik op de link hieronder voor het eerstvolgende Succes In Balans Weekend.

======================================

AANMELDEN SUCCES IN BALANS TRAINING

======================================

Wat voor vragen stel jij jezelf?

Zijn het ondersteunende of juist beperkende vragen? Graag hoor ik van jou in het reactieveld hieronder.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas van Vugt

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
5 Comments
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Hoi Bas,
Is het weekend alleen voor ondernemers? Het lijkt me erg boeiend maar ik heb geen eigen onderneming….
Ik hoor het graag!
Gr Esther

[…] belangrijk zijn. Als je meer wilt weten over het stellen van de juiste vragen kun je ook eens naar deze blog kijken.  Daar deel ik een persoonlijk verhaal over het gebruik van de juiste vragen met […]

Bas, hoe zorg je ervoor dat je een kwalitatief goede vraag stelt?

Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

5
0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!