Picture of Bas & Mirna

Bas & Mirna

Levensgenieters. Partners. Investeerders. Ondernemers. Hoe kunnen we je helpen? #rijkdom.

Je leven kunnen inrichten zoals je het zelf wilt. Dat is de vrijheid waar we als mensen – en zeker als ondernemers – voor willen gaan. Hoewel we natuurlijk ook niet altijd alles in de hand hebben (zie mijn vorige blog over hoe ik plotseling heel ziek werd en in de ambulance raakte). Toch streven we ernaar om de dingen te doen die we willen doen en bovendien waar we ze willen doen. Dat maakt gelukkig en vrij!

We leven in een wereld waarin er steeds grotere tegenstellingen bestaan. Aan de ene kant zien we allemaal de plaatjes van mensen die het leven leiden zoals ze willen. Aan de andere kant is er een grote groep mensen dat vastzit in dagelijkse routines en die juist heel weinig vrijheid ervaart. Vrijheid is één van de meest gegeven antwoorden wanneer mensen wordt gevraagd naar hun redenen om ondernemer te worden. In deze blog daarom meer over dit onderwerp.

Het ondernemerschap & vrijheid

Veel mensen associëren het ondernemerschap met vrijheid. Dat is zeker geen gekke gedachte, want het ondernemerschap is een prachtig vehikel om meer vrijheid in je leven aan de trekken. Als ondernemer is het mogelijk om te werken waar en wanneer je maar wilt, letterlijk over de hele wereld. Voor mij was dit ook een belangrijke reden om te kiezen voor het ondernemerschap (even los van het feit dat ik medelijden zou hebben met een baas die mij in dienst zou hebben ;-)). Mijn drang naar het ondernemerschap was zo groot, dat Ik zelfs nooit een baan heb gehad, bijbaantjes daargelaten natuurlijk.

 

San FranciscoDe vrijheid die ik nu in mijn leven ervaar, vind ik heerlijk. Toch is dit lang niet altijd zo geweest. Zeker in het begin zwoegde ik maar voort. In het eerste jaar zette ik 8.000 Euro om en had ik 5.000 Euro aan kosten gemaakt. Niet bepaald een succes dus. Nu, 9 jaar verder, voel ik me vrijer dan ooit tevoren. Op het moment dat ik dit schrijf, reis ik zelfs met mijn vader door de Verenigde Staten.

Mijn vader is twee jaar geleden gestopt met werken en hij geniet nu van zijn pensioen. Ik ben enorm dankbaar voor wat ik van hem heb mogen leren. Ook over hoe je vrijheid kunt creëren. Fijn dat we die vrijheid nu hier samen mogen ervaren en dat we alle tijd voor elkaar hebben. De mooie gesprekken tijdens de autoritten. I love it!

Belangrijkste waarde voor ondernemers

Vrijheid is één van de belangrijke redenen voor mensen om te gaan ondernemen. Hier zit natuurlijk meer achter, want er is vooral een groot verschil tussen vrijheid en vrij-zijn. Vrij-zijn kunnen we immers allemaal wel. Je werkt dan een dagje, of misschien zelfs een aantal weken, niet. Vrijheid heeft voor mij persoonlijk echter een hele andere betekenis. Ik volg hierin graag de definitie van Tony Robbins die voor mij volledig de lading dekt als we het over vrijheid hebben. Hij zegt:

“Vrijheid is doen wat je wilt, wanneer je wilt, waar ter wereld je wilt, met wie je wilt en hoe vaak je wilt” – Tony Robbins

Wanneer ben je als ondernemer dan vrij? Zit dit in je hoofd of heeft het óók met je financiële situatie te maken? Persoonlijk denk ik dat het gaat om de combinatie van financiën en een vrije mentale staat van zijn.

Je kunt je immers wel vrij voelen om je leven op een bepaalde manier in te richten, maar als je dit financieel niet kunt dragen, wat is die vrijheid dan waard? En omgekeerd geldt het natuurlijk ook: wanneer je wel de financiële middelen hebt, maar niet de juiste mentale staat van zijn, hoe kun je dan vrijheid ervaren? Door zowel aan je emotionele als aan je financiële vrijheid te werken, krijgt het concept een hele andere lading in je hoofd en vooral ook in je leven.

Vrijheid is geen einddoel (ook niet financieel). Het is een staat van zijn waarin je je leven inricht zoals je het wilt. Waarin je de dingen doet die belangrijk zijn voor jou. Wie kan dat beter bepalen dan jij zelf? Die keuze te hebben en dicht bij jezelf te blijven, dát is wat mij betreft échte vrijheid :).

Wat betekent vrijheid voor jou?

We hebben allemaal verschillende gedachten over wat vrijheid betekent. Wat betekent het voor jou en hoe kun je dit voor jezelf realiseren? Graag hoor ik van jou in het reactieveld hieronder.

Het creëren van rijkdom op alle vlakken gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodigen we je heel graag uit om eens met ons kennis te komen maken tijdens Business & Meaning.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas van Vugt

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!