Waarom een financieel plan handig is

Beleggen in vastgoed
Picture of Mirna den Reijer

Mirna den Reijer

Moeder van 4. Levenspartner van Bas. Onderneemster vanuit hart en ziel. Helpt ondernemers met de creatie van een gezonde winst op alle vlakken.

Financieel plan waarom is dat handig?

“Waarom wil jij toch dat ik mijn winst bepaal? Waarom wil jij toch dat ik kijk naar mijn cijfers? Ik heb helemaal niets met geld. Ik wil gewoon mijn missie in de wereld zetten”. Dit is wat ik van veel ondernemers in onze trainingen of in individuele sessies hoor. Herkenbaar voor jou? Mooi! Dan vertel ik je graag meer over mijn visie over waarom een financieel plan toch echt heel handig is.

De nieuwe economie

Waar we nu met z’n allen in een stroomversnelling op af stevenen, is een nieuwe economie. Een economie die draait om betekenis en impact. Winstgevend ondernemen met een betekenis. In deze nieuwe economie draait het om jou als mens en als ondernemer. Het draait om jouw mogelijkheden. Het gaat erom dat jouw talenten op waarde worden geschat en dat je een fatsoenlijke winst op alle vlakken kunt creëren om daarmee overvloed in jouw leven aan te trekken.

Om dit te bereiken, is het natuurlijk nodig om vanuit jouw talenten te ondernemen en om jouw persoonlijke verhaal in de wereld te zetten. We noemen dat ook wel “van jouw shit je mest maken”. Door de dingen die jij hebt meegemaakt te delen, kun je anderen helpen. Je mag beseffen en geloven en erop vertrouwen dat jouw verhaal er echt toe doet en dat jouw talenten van onschatbare waarde kunnen zijn voor anderen.

In deze nieuwe economie is geld een bijproduct van succes en gaat het er vooral om, dat we samen die nieuwe economie gaan opbouwen. Een wereld waarin het niet meer alleen gaat over winstoptimalisatie op financieel vlak, maar dat het veel belangrijker is om winstoptimalisatie op alle vlakken te bereiken. Persoonlijk, zakelijk EN financieel, want natuurlijk blijft geld hierin wel een rol spelen. Geld blijft immers nodig om dingen te kunnen doen, maar het mag geen doel op zich zijn. Het is slechts een middel om dromen en doelen te verwezenlijken en daadwerkelijke betekenis in de wereld te kunnen zetten.

Financiële basis

Zonder een goede financiële basis is er geen duurzaam bedrijf richting de toekomst. De financiële basis vormt de middelen om aan je bedrijf te bouwen. Je kunt het wel vergelijken met het bloed dat door je aderen stroomt. Het is de basis van je leven. De financiële basis is het leven van je business. Daarom stuur ik altijd aan op een financieel plan. Niet bedoeld om alleen jezelf te verrijken, zeker niet, maar wel om te weten of je bedrijf de goede kant op gaat en of het gezond is.

Als je genoeg geld hebt voor een basis zoals jij die graag wilt, dan draait het allemaal niet meer om geld, want meer geld maakt echt niet gelukkig. Geld is dan echt een hulpmiddel om jouw missie verder te laten groeien en bloeien. Daarom werk ik altijd vanuit winst op alle vlakken. Vanuit deze visie zijn kasstromen dus van vitaal belang om jouw missie te ondersteunen en verdienen ze de nodige aandacht.

Geldsysteem

Onze nieuwe economie vraagt vooral van ondernemers om hun talenten en het belang van de klanten centraal te stellen, in de breedste zin van het woord. Daarom mag geld en een financieel plan ook echt de nodige aandacht krijgen. Naast je onderneming, het in de wereld zetten van je talenten, mag je een geldsysteem gaan opzetten. Of, zoals ik dat doe met klanten, een financieel bedrijf opzetten. Als je een financieel bedrijf opzet, kies je bewust voor meerdere inkomensstromen en risicospreiding. Niet alles in één grote pot, maar juist een systeem waarbij je heel bewust verschillende potten voor verschillende doeleinden bepaalt. Die doelen mogen helder en inzichtelijk worden gemaakt.

Door in het financiële stuk bewust te kiezen voor diverse aspecten en door een winstplan voor deze verschillende gebieden te maken, wordt het financiële plaatje veel overzichtelijker. Een plan geeft echt helderheid, duidelijkheid en kracht. Dus als je de verschillende doelen helder hebt en je weet voor welke winst je wilt gaan, dan wordt een plan van aanpak ook heel concreet. Dit geeft je innerlijke zekerheid en rust en ruimte voor creatie. Als je kiest voor winst op alle vlakken, is de keuze voor een financieel plan dus heel logisch.

Een financieel plan voor succes in balans

Wil jij ook een financieel plan? Wil je meer weten over hoe wij dat doen in combinatie met onze intuïtieve kracht? Wordt dan lid van onze Implementatie Community voor Intuïtieve Ondernemers. We helpen je graag verder!

Liefs,
Mirna

Facebook | Instagram | Spotify

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!