Waarom is aarden voor een hooggevoelige ondernemer belangrijk?

Picture of Mirna den Reijer

Mirna den Reijer

Moeder van 4. Levenspartner van Bas. Onderneemster vanuit hart en ziel. Helpt ondernemers met de creatie van een gezonde winst op alle vlakken.

Afgelopen weekend hadden we een bijzonder mooi weekend met de training TOP Balans. Een essentieel onderdeel van dit weekend is aarden. Aarden wordt ook wel gronden genoemd. Aarden is de connectie maken met moeder Aarde, zodat je letter en figuurlijk gegrond en in contact met jezelf en moeder Aarde rondloopt. Je voelt als het ware de energie van de aarde in je lichaam. Wanneer je deze energie in je lichaam voelt, voel je jezelf krachtiger en maak je makkelijker contact met jezelf.

Waarom aarden?

Aarden zorgt voor meer stevigheid waardoor de verbinding met jezelf en met de ander gemakkelijker verloopt. Je voelt je minder angstig of je kunt beter met de angst omgaan. Als je geaard bent, kom je makkelijker tot je gevoel. Voor de hooggevoelige ondernemer is het essentieel om tot de kern te komen en de juiste impact te maken in de wereld. Dit gaat gemakkelijker wanneer je aardt.

Aarden: hoe doe je dat?

Voor mij persoonlijk werkt het al enorm goed om buiten te zijn. Fijn met de hond in het bos of gewoon in de moestuin. Zodra ik in onze moestuin stap, voel ik mezelf totaal in de grond zakken. Ik ben dan direct geaard en helemaal uit mijn hoofd. Als dit voor jou minder makkelijk is, is het een aanrader om op blote voeten naar buiten te gaan. Weer of geen weer, elke dag 15 minuten buiten op blote voeten zorgt voor een zeer goede aarding. Bij voorkeur in de aarde of in het gras. Je voelt dan de krachtige energie van moeder Aarde meteen tot je komen.

Oefeningen voor aarden

Voordat je naar buiten stapt, kun je ook bij het opstaan oefeningen doen om te aarden. Zorg dat, wanneer je je bed uit komt, je heel bewust je voeten op de grond zet. Stap echt op de grond. Zit even stil op de rand van je bed en voel je voeten contact maken met de aarde. Adem even een paar keer diep in en uit en maak volledig contact met je voeten. Voel de aarde onder je voeten. Zet vervolgens een mooie intentie voor de dag en voilà… je dag kan beginnen.

De boom-oefening

Bomen zijn een geweldig voorbeeld voor ons als mens. Ze groeien daar waar ze kunnen. Het maakt voor hen niet uit of er een andere boom voor hen staat. Ze zoeken hun eigen weg voor groei, hun weg naar de zon. Hoge bomen vangen de meeste zon.

Wat bijzonder goed werkt om te aarden, is de visualisatie van de boom. Veel hooggevoelige ondernemers zijn beelddenkers en kunnen deze visualisatie zeer goed toepassen.

Deze gaat als volgt…

Sluit je ogen en let even op je ademhaling. Zie jezelf voor je als een stevige boom, een mooie krachtige boom met mooie takken en fris groene bladeren. Deze boom groeit en groeit en wordt steeds steviger. Als je de boom voor je ziet, ga je verder de grond in. De grootte van de boom die je boven de grond ziet is vaak dubbel zo groot onder de grond. Dus nadat je de boom boven de grond ziet, focus je op de wortels. De wortels worden krachtiger en krachtiger, ze gaan dieper en dieper de grond in. Je ziet de wortels zich totaal verankeren met de aarde en je voelt dat de wortels de energie van de aarde doorgeven aan de boom zodat deze kan groeien en bloeien. Neem voor dit proces even rustig de tijd.

Vervolgens kijk je naar de details van de boom en je ziet in de boomstam een uitholling. Deze uitholling is precies groot genoeg voor jou om daarin te kruipen. Je kunt altijd in deze uitholling gaan zitten om jezelf te aarden en rust te vinden. Blijf hier met je aandacht zolang dat voor jou nodig is en voel je zeer krachtig worden. Wanneer het genoeg is, adem dan nog een paar keer diep in en uit. Open je ogen en maak jezelf los van de grond. Op deze manier kun je heerlijk geaard aan de dag beginnen, maar je kunt het ook tussen je activiteiten door doen wanneer je het nodig hebt.

Wat is jouw favoriete manier om te aarden?

Heb jij ook een favoriete manier om jezelf te aarden? Ik hoor graag van jou in het reactieveld hieronder.

Wil je meer weten over aarden of hoe je jouw energie beter bij jou kunt houden? Wij helpen je daar graag mee verder. We nodigen je uit om eens kennis met ons te maken tijdens het Succes In Balans Weekend.

Meer informatie over het Succes In Balans Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes met aarden.

Liefs,

Mirna

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
3 Comments
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

[…] Elke ochtend bewust opstaan, voeten op de grond stampen, handen op het hart. Onlangs schreef ik deze blog over dit ritueel. Ook begon ik met mediteren. Ik vroeg hulp om de verbinding met mijn hart te […]

Ow zo grappig, ik zie jou met die venkels… Als ik mezelf visualiseer als ‘boom’, dan wordt het zo’n venkel, met een paar worteltjes de aarde in en allemaal sprieten naar de kosmos.
Veranderde wel hoor, toen ik de oefening verder deed, maar eerst was ik echt een venkeltje!
Mooie oefening. Dank je wel!

Hey Irene, Wat grappig inderdaad 😉 Wat fijn dat je de oefening hebt gedaan. We hopen dat deze aardingsoefening je nog meer helpt om in je kracht te staan en contact te maken met jezelf. Dank je wel!

Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

3
0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!