Waarom zingeving alleen niet genoeg is

“Iets” zinvols doen met de tijd die je op deze wereld hebt. Een verschil willen en kunnen maken.
Bas & Mirna

Bas & Mirna

Levensgenieters. Partners. Investeerders. Ondernemers. Hoe kunnen we je helpen? #rijkdom.

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]bigstock-the-purpose-of-life-is-a-life--77408354“Iets” zinvols doen met de tijd die je op deze wereld hebt. Een verschil willen en kunnen maken. Zingeving is ontzettend belangrijk voor hooggevoelige mensen. Vanuit zingeving ontstaat een natuurlijke stroom aan energie die nagenoeg onuitputtelijk is. Het is mijn passie om honderden hooggevoelige mensen per jaar te begeleiden om hun zingeving te concretiseren en midden in de wereld te zetten. Zingeving is de motor die het schip op koers houdt. Maar, wat is dan de brandstof? In deze blog geef ik je heel graag meer tips om jouw zingeving en de impact die je hebt in de wereld te vergroten.

1. Zingeving begrijpelijk maken:

Om echt een verandering te kunnen bewerkstelligen is het allereerst belangrijk om ervoor te zorgen dat andere mensen jouw zingeving kunnen begrijpen. Dit kun je doen door het uit te leggen in taal die begrijpelijk is voor jouw doelgroep. Je kunt ontzettend enthousiast zijn over die dingen die jij in het leven wilt wegzetten maar uiteindelijk is het minstens zo belangrijk dat anderen snappen wat jij bedoelt…

2. Bereik maximaliseren:

Was het maar zo dat de beste mensen de meeste mensen helpen. Dit is simpelweg niet het geval. Ik ken heel veel hooggevoelige ondernemers die alleen op hun kantoor zitten en ontzettend goed zijn. Maar de klanten blijven weg. Juist omdat de klanten niet weten hoe goed deze hooggevoelige ondernemers zijn.

Vanuit het opstellen van die logische boodschap in de eerste stap kunnen we meer mensen kennis laten maken met deze geweldige hooggevoelige ondernemers. Juist om ervoor te zorgen dat veel mensen van jouw zingeving kunnen profiteren is het belangrijk om een groot mogelijk bereik te hebben. Door je bereik te maximaliseren kun je meer mensen helpen met jouw passie.

3. Marketing aversie loslaten:

Om jouw bereik te optimaliseren is het belangrijk om marketing toe te passen. Het zijn juist die mensen die zingeving koppelen aan de juiste vorm van marketing die happy zijn met wat ze doen EN die echt een verschil kunnen maken. Ik ken ontzettend veel hooggevoelige mensen die marketing niet leuk vinden en er een aversie tegen hebben. Vanuit mijn ervaring zie ik dat die mensen die marketing moeilijk vinden er financieel gezien vaak slecht voorstaan. Marketing zien als slechts een tool om meer mensen te laten profiteren van jouw talenten is een hele andere insteek…

4. Goed voor jezelf zorgen:

Goed voor jezelf zorgen kun je op vele vlakken doen. Wat mij betreft staat gezondheid hierin centraal. Zonder een goede gezondheid kun je jouw zingeving niet goed in de wereld zetten. Ik denk dat juist goed voor jezelf zorgen ook betekent dat je jezelf niet over de kop werkt en helemaal op gaat in jouw zingeving. Af en toe even een moment van ontspanning is zo slecht nog niet. En… Het zorgt ervoor dat jij jouw zingeving alleen maar sterker in de wereld kunt zetten.

5. Team bouwen/delegeren:

Zonder team blijft jouw impact beperkt. Simpelweg omdat jouw kennis en tijd beperkt is. Juist door het delegeren van zaken waarin anderen beter zijn kun jij excelleren in het leveren van jouw zingeving aan zoveel mogelijk mensen. Mocht je het gevoel hebben dat je nog niet op het punt staat om taken te delegeren of een team te bouwen maak je dan geen zorgen. Het belangrijkste is dat jij jezelf bezig houdt met het leveren van jouw zingeving. Indien geld het issue is om niet te delegeren dan kun je ervoor kiezen om met andere mensen bijvoorbeeld dienst wederdienst af te spreken. Op die manier kun je groeien in het opbouwen van jouw team, het helpen van anderen EN het in de wereld zetten van jouw zingeving.

6. Time management:

Dit is een belangrijke valkuil voor hooggevoelige mensen. Ze willen zo graag iedereen helpen dat ze zelf vaak op de laatste plaats komen. Een goed tijd management kan je voor dit gevaar behoeden. Tijd management betekent ook dat je ervoor zorgt dat je bijvoorbeeld in tijdsblokken werkt. Op die manier krijg je een optimalisatie van jouw tijdsinvestering en daarnaast maximaliseer je jouw impact met jouw zielenmissie.

7. Financiën op orde:

Zingeving uitdragen terwijl jouw financiën niet op orde zijn. Het is iets wat ik vaak zie gebeuren en dat voor stress zorgt. Geld kan je zeker niet gelukkig maken maar bij een gebrek eraan kun je er wel stress van ondervinden. Je financiën op orde zorgt er uiteindelijk ook voor dat je jouw zingeving verder kunt optimaliseren en op een meer professionelere manier in de wereld kunt zetten. Juist doordat je meer geld beschikbaar hebt voor die (goede) doelen die voor jou belangrijk zijn.

 

Heb jij moeite met het optimaliseren van jouw zingeving? Dan nodig ik je van harte uit om naar het GRATIS Succes IN Balans weekend te komen.

Klik op de link voor het eerstvolgende Succes in Balans weekend. Meer info? Aanmelden? Klik op deze link.

Wat is jouw zingeving?

Graag hoor ik van jou in het reactieveld hieronder….

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas van Vugt

Bewaren[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_widget_sidebar sidebar_id=”sidebar-1″][/vc_column][/vc_row]

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

become unstoppable!