Wat ik deed toen mijn gedachtes mij tegenhielden

Gedachtes en nog eens gedachtes. Gedachtes over werk, het leven, spijt van dingen die ik niet gedaan had of juist de vrees voor een belangrijke keuze die op mij wachtte.
admin

admin

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Gedachtes en nog eens gedachtes. Gedachtes over werk, het leven, spijt van dingen die ik niet gedaan had of juist de vrees voor een belangrijke keuze die op mij wachtte. Een tijdje geleden zat ik in een moeilijke periode en wist ik niet meer wat te doen. Ik merkte dat mijn gedachtes mij tegenhielden om de volgende fase in mijn leven te bereiken. Ik wist dat er meer was in mijn leven maar zat vast in mijn eigen gedachtes. Een erg frustrerend gevoel! Gelukkig kreeg ik hulp om weer terug op mijn pad te komen. In deze blog deel ik graag mijn ervaringen met je hoe ik uit deze frustrerende situatie gekomen ben.

Erkennen dat ik het niet alleen kon:

Een ontzettend belangrijke stap om vooruit te komen. Ik zat in die periode maar dacht dat ik het allemaal wel zelf opgelost zou krijgen. Niet dus. Een paar jaar later zat ik er nog in. Toen heb ik de keuze gemaakt om eraan toe te geven. De keuze dat ik het niet alleen kon en echt hulp nodig had. Juist om zo’n moment van een keuze vallen alle dingen op hun plek. Ik kwam iemand tegen die mij verder kon helpen, die mij uit het steeds kleiner wordende cirkeltje van gedachtes kon halen. Door die persoon kon ik nieuwe perspectieven toelaten in mijn leven. Juist op die gebieden waarin ik succesvoller wilde worden was hij een fijne gesprekspartner voor mij. In de stroom van negatieve gedachtes zijn een aantal elementen hierin heel belangrijk voor mij geweest.

Verbinding van hart & hoofd:

Een belangrijk onderdeel om van denken naar doen te komen is het verbinden met zowel hoofd als hart. Ik dacht zoveel na dat ik de meeste tijd in mijn hoofd zat. Je hoofd is wat dat betreft een soort van tegenhanger ten opzichte van het hart. Ze hebben allebei een andere energie en zijn gemaakt om elkaar te versterken. Niet om elkaar tegen te werken. Juist voor mensen die van nature veel nadenken is het belangrijk om dit patroon ergens te stoppen en te doorbreken. We besloten dat werken aan het verhogen van mijn hart energie een eerste kleine stap zou worden. Vanuit mijn ervaring kan ik zeggen dat er diverse mogelijkheden zijn om hiermee aan de slag te gaan. Je kunt bijvoorbeeld eens kijken naar de Karunesh Heart chakra meditatie of the ho’oponopono healing proces. Ze zijn beiden goed te vinden op youtube. Door met deze energie aan de slag te gaan merkte ik heel snel dat ik rustiger werd en over minder zaken na ging denken. Het hoofd en hart worden als het waren met elkaar verbonden, op één lijn gebracht.

Bewegen:

Denken en bewegen is doorgaans een lastige combinatie. Juist daarom is het voor mij erg waardevol om veel te bewegen. Nu, een tijd later doe ik dat nog steeds. Ik persoonlijk heb een voorkeur voor beweging waarbij ik écht beweeg. Juist zodat mijn hoofd er niet tussen kan komen en alle prikkels van de dag onbewust verwerkt kunnen worden. Ik vind het zelf fijn om buiten te bewegen en zorg er graag voor dat ik zoveel mogelijk buiten ben.

Keuzes maken:

Juist door het maken van keuzes heb ik rust ervaren. Keuzes geven wat dat betreft je prioriteiten uitstekend weer. In die malende gedachtestroom heb ik een aantal keuzes gemaakt voor mezelf die mij veel rust gaven. Een ervan was overigens om mijn huidige bedrijf “De Hooggevoelige Ondernemer” op te richten. Ook al weet je wellicht nog niet exact welke richting je op wilt gaan in je leven, het belangrijkste is wat mij betreft om stap voor stap jezelf met je angst te confronteren en ervoor te zorgen dat je kleine keuzes maakt. Als je al over een keuze na wilt denken is wat mij betreft een week meer dan genoeg om een beslissing te nemen. Het belangrijkste is DAT je een richting kiest, de rest komt wel. Bij het maken van keuzes werkt het voor mij het beste om mijn schepen achter mij te verbranden. Juist omdat ik op die manier niet meer verleid kan worden om weer terug naar de oude situatie te gaan. Op die manier werd ik als het ware gedwongen om er 100% voor te gaan, om stap voor stap de toekomst vorm te geven. Uiteindelijk zijn het onze keuzes die onze realiteit en onze toekomst weergeven. Ik kan je hierbij alleen maar sterkte wensen en zeggen, volg je hart, de rest komt goed! Voor een ieder ligt het juiste te wachten. Met passie, vertrouwen en de juiste ondersteuning kom je een heel eind!

Met liefde![/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_widget_sidebar sidebar_id=”sidebar-1″][/vc_column][/vc_row]

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

become unstoppable!