Picture of Mirna den Reijer

Mirna den Reijer

Moeder van 4. Levenspartner van Bas. Onderneemster vanuit hart en ziel. Helpt ondernemers met de creatie van een gezonde winst op alle vlakken.

Een tijd lang ben ik op zoek geweest naar mijn passie. De vraag “Wat is nu echt mijn passie?” heb ik mezelf wel tig keer gesteld. Ik was namelijk op zoek naar mijn zielenmissie, naar de reden van mijn bestaan hier op aarde. “Als ik m’n passie zou ontdekken, dan zou ik ook m’n missie wel te weten komen”, zo was mijn gedachtengang. Ik verwachtte een pasklaar antwoord, een perfect plaatje. Mijn spirituele coach vroeg mij toen: “Van welke dingen word je blij? Waar krijg je energie van? Welke dingen doe je nog met blijheid, zelfs na een lange dag, als de kinderen in bed liggen? Dát is je passie. En je missie? Die vind je onderweg. Ga stap voor stap en jouw weg, jouw missie zal vanzelf duidelijk worden. Just follow the signs”.

Veel mensen stellen mij nu dezelfde vraag. In deze blog vertel ik je daarom graag hoe ik aan de slag ben gegaan om mijn passie te ontdekken.

Follow the signs

Allereerst heb ik flip-over bladen op verschillende plekken in huis opgehangen. Ik had ze op plaatsen opgehangen waar ik er wel een aantal keer per dag langs liep. Op deze bladen ging ik opschrijven wat ik leuk vond en wat ik minder leuk vond om te doen. Ik heb de vellen papier twee weken laten hangen en telkens wanneer ik gedachten had over wat ik wel of niet leuk vond, dan schreef ik het op. Na twee weken ben ik aan de slag gegaan met de dingen die ik leuk vond.

Waarom?

Bij elk punt dat ik had opgeschreven, stelde ik mezelf de vraag waarom ik dat zo leuk vond. Bovendien stelde ik mezelf de vragen: “Wat kan ik hiermee bijdragen aan de wereld? Hoe kan ik hiermee impact maken? Hoe kan ik anderen hiermee verder helpen?” Deze vragen zijn essentieel. Wanneer je iets met plezier doet, kost het je namelijk geen enkele moeite. Als je weet waarom je iets met plezier doet, dan komt de motivatie om het te blijven doen van binnen uit. Het is jouw eigen ‘ik’ die dan spreekt.

Om de vragen voor mezelf te beantwoorden, gebruikte ik de methode van ‘inner listening’. Ik schreef het punt op, zette een relax muziekje op en zette de kookwekker op 10 minuten. Ik had het commitment gemaakt om gedurende die 10 minuten te blijven schrijven totdat de wekker ging. Alles wat er in me op kwam, schreef ik op. Ik kreeg als het ware een ‘brain dump’ op papier. Uit deze ‘brain dump’ werden mijn belangrijkste interne motivaties helder.

Duidelijkheid is kracht

Vanuit de waarom-vraag kreeg ik allerlei antwoorden. Van die antwoorden maakte ik een top 10 van mijn belangrijkste motivaties. Op deze manier ontstond vanuit mijn hart mijn prioriteitenlijst. Ik werd er helemaal blij van! De duidelijkheid die ik erdoor kreeg, voelde heel krachtig. Deze kracht is nodig om impact te maken. Ook maakte de helderheid het gemakkelijker om keuzes te maken. Uiteindelijk maakte ik van de top 10 een top 3 en ging daar heel gefocust mee aan de slag.

Zoals zoveel mensen in het Succes In Balans Weekend, wilde ik altijd alles wel aanpakken en overal tegelijk mee aan de slag. Daarop werd ik door mijn coach meteen op mijn vingers getikt. Focus is belangrijk om richting te bepalen en om impact te kunnen maken. Focus, focus, focus.

Mindmap

Vanuit de top 3 heb ik vervolgens een mind map gemaakt. In de mind map schreef ik alle gedachten die ik over de onderwerpen had op. De mind map werd één groot spinnenweb met allerlei gedachten die ik aan de onderwerpen verbond. Ik stelde mezelf bij elk onderwerp de extra vragen wie, wat, waar, wanneer en hoe. Dat gaf direct nog meer inzicht en duidelijkheid. Zo werd voor mij heel duidelijk welke weg ik moest bewandelen. Voor mij werd het bovendien een bron van geweldige content voor De Hooggevoelige Ondernemer ;-).

Van werk naar passie

Als je van jouw onderwerpen blij wordt en je voelt dat je hart er sneller van gaat kloppen, dan heb je jouw passie te pakken. Het mooie is, dat wanneer je jouw passie kunt gaan leven, je nooit meer hoeft te werken. Je leeft dan vol vanuit je hart en je werkt vanuit jouw missie om impact te maken. Dat is geen 9-tot-5-baan. Dat is een proces van 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Belangrijk hierbij is dat je jouw energie hoog houdt en deze ook bewaakt. Mijn advies hiervoor is regelmatig even helemaal ‘un-pluggen’. Alle stekkers eruit, alle schermen uit en even ‘hersenvrij‘ door het bos wandelen met de hond, in de moestuin met de voeten in de aarde genieten of lekker in de hangmat wegdoezelen. Dat geeft mij in ieder geval weer nieuwe kracht om mijn passie te leven en kracht bij te zetten.

Wat is jouw passie?

Wat heb jij gedaan om jouw passie te vinden? Of ben je nog zoekende hierin? Wanneer je bij het lezen van deze blog het gevoel hebt, dat je bij ons aan het juiste adres bent om je hierbij te helpen, dan nodigen we je graag uit om eens kennis te komen maken tijdens het Succes In Balans Weekend. We helpen je graag verder!

Meer informatie over het Succes In Balans Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Liefs,

Mirna

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
1 Comment
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

[…] belangrijke vraag die je jezelf kunt stellen om jouw passie te vinden, is: “Waar word ik super blij van?” Voor mij is één van mijn passies koken. […]

Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

1
0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!