Wat is spiritualiteit?

Ontwikkeling, passie en groei zijn hele belangrijke elementen voor hooggevoelige mensen. Maar, wat is spiritualiteit eigenlijk en hoe zorgt het universum ervoor dat jij groeit en meer en meer jouw missie in de wereld zet?
Picture of Bas van Vugt

Bas van Vugt

Vader, partner, ondernemer levenszoeker én genieter;). Ondernemen zit in mijn bloed. Altijd zoekende naar meer voor mezelf en mijn klanten. #rijkdom.

Ontwikkeling, passie en groei zijn hele belangrijke elementen voor hooggevoelige mensen. Maar, wat is spiritualiteit eigenlijk en hoe zorgt het universum ervoor dat jij groeit en meer en meer jouw missie in de wereld zet? In deze blog meer hierover…

Mijn definitie

Over spiritualiteit wordt al duizenden jaren geschreven. Het is wellicht zelfs het meest bestudeerde onderwerp op onze planeet, zeker als we godsdiensten in welke aard dan ook tot het spirituele spectrum rekenen. Geloven dat je spiritueel bent, is vaak makkelijk. De echte uitdaging is er echter op gericht om te vertrouwen op je spiritualiteit en het te leven. Maar al te vaak zien wij hooggevoelige mensen die op zijn zachts gezegd matig geaard zijn en als het ware zwevend door het leven gaan. Een belangrijk onderdeel van onze missie is om meer en meer hooggevoelige mensen te ondersteunen bij hun praktische proces hier op deze aarde. Wat Mirna en ik zien in ons werk met hooggevoelige ondernemers dat mensen vaak wel geloven maar niet vertrouwen op hun talent.

Juist dit vertrouwen opbouwen is één van de belangrijkste uitdagingen die wij op ons pad krijgen als mens. Spiritualiteit zie ik daarom heel simpel en ‘down to earth’: “Het oplossen van de uitdagingen die je op je pad krijgt”. Met deze definitie kun je heel geaard en simpel elke dag groeien en een beter en effectiever mens worden met het op de wereld zetten van jouw unieke talenten binnen de zingevingseconomie.

Gebeurt het voor je of met je?

Om van geloven naar vertrouwen te gaan, krijgen we situaties op ons pad die ons testen. Situaties die ervoor zorgen dat we groeien en vooruitkomen. Praktische spiritualiteit betekent dat wij als mens die uitdagingen, die op ons pad komen, oppakken en hiermee aan de slag gaan. Alle uitdagingen die je nu op je pad hebt, zorgen ervoor dat je groeit en de volgende stappen kunt maken. Deze uitdagingen hebben dus een hele belangrijke functie voor ons als mens. Maar al te vaak bekijken we uitdagingen als iets dat we niet willen hebben of waar we zo snel mogelijk uit moeten zien te komen. Begrijpelijk maar vaak niet de bedoeling in het universele plan. Een uitdaging komt net zo lang terug totdat wij de les geleerd hebben en het volgende niveau opzoeken in ons leven.

The next level

Deepack Chopra schrijft in het boek “Spirituele oplossingen” dat het niveau, dat ervoor heeft gezorgd dat we een specifieke uitdaging ervaren, niet het niveau is om uitdagingen op te lossen. De oplossing voor alle uitdagingen ligt in zijn visie altijd een laag dieper in onszelf. Op het moment dat we dat volgende level opzoeken vanuit liefde, komen we met antwoorden op die specifieke uitdagingen een laag dieper. Het is een van de meest uitdagende dingen om te doen maar uiteindelijk vertrouw ik erop dat liefde een laag dieper voor de meeste uitdagingen een oplossing brengt.

Persoonlijk meesterschap

Binnen spiritualiteit staat nog een ander begrip centraal en dat is wat het persoonlijk meesterschap genoemd kan worden. Dit level van bewustzijn zorgt ervoor dat je op een dieper level naar je leven kijkt. Een level waarin je van afstand kijkt en jezelf voortdurend de vraag stelt: “Wat zou de alwetende versie van mezelf hebben gedaan in deze situatie”. Persoonlijk meesterschap over jouw leven verkrijgen kan een doel zijn, juist omdat je op die manier jouw leven als een grote spirituele les maximaal kunt leven. De weg naar persoonlijk meesterschap is er echter een die uitdagend is. Sommigen zijn ermee bezig, sommigen niet. De vraag is hierbij meer hoe jij zelf tegen jouw leven aan wilt kijken.

De mens is gemaakt om te creëren

Eén van de dingen die mij persoonlijk enorm aan het hart gaat, is het feit dat hooggevoelige mensen vaak groot dromen en klein realiseren. Dit kan door allerlei redenen gebeuren die hier nog niet eens zo belangrijk zijn. Het is echter wel één van mijn grootste drijfveren om mensen verder te helpen, juist ook omdat hooggevoelige mensen zoveel schitterende dromen hebben die het verdienen om geleefd te worden. Want, het verschil tussen een droom en een doel is het hebben van een plan. Een doel heeft een plan. Ik denk dat we als mens op aarde zijn gekomen om ons maximale potentieel te leven, wat dat dan ook precies moge zijn. We zijn gemaakt om te creëren, ondanks alle angsten die we allemaal hebben. De Hooggevoelige Ondernemer ondersteunt bij het concreet maken van hun dromen en vooral het praktisch in de wereld zetten hiervan. Kennis alleen levert echter geen impact op. Zweverig zijn over spiritualiteit ook niet :-). Tijd voor een praktische aanpak?

Hoe belangrijk is spiritualiteit voor jou?

In het Succes In Balans weekend helpen wij je heel graag verder met het implementeren van de volgende stap in jouw leven, bedrijf en financiën. Rijkdom op alle vlakken heet dat binnen De Hooggevoelige Ondernemer.

Meer informatie over het Succes In Balans Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

Hoe belangrijk is spiritualiteit voor jou?

Graag hoor ik van jou in het reactieveld hieronder….

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas van Vugt

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
3 Comments
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

[…] gezegd dan gedaan. Ik denk ook dat de definitie van spiritualiteit hierbij heel belangrijk is. In deze blog leg ik daar graag wat meer over […]

Over spiritualiteit is er bij mij maar één die mij kracht en inzicht geeft niet uit mijzelf maar wel met Hem.
Hij geeft mij extra energie en inzicht over hoe en waarom op de juiste manier je bedrijf draaiende te krijgen.
Bedrijfs gedachte is hierbij dienstbaar zijn aan de klanten die daarbij tevens een resultaat heeft van energie besparing.
Maar toch het belangrijkste is het goeie contact met onze klanten waarbij het bedrijf goed gaat groeien.
Mijn basis is dus niet in mijzelf maar met Jezus die ons een opdracht heeft gegeven om goed voor onze naaste te zijn en te heersen over de schepping ( niet over elkaar).
Zie daarvoor de Bijbel.

Hallo Gjalt, dank je wel voor je bericht en het delen van wt voor jou spiritualiteit is. Mooi om te lezen.

Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

3
0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!