Picture of Mirna den Reijer

Mirna den Reijer

Moeder van 4. Levenspartner van Bas. Onderneemster vanuit hart en ziel. Helpt ondernemers met de creatie van een gezonde winst op alle vlakken.

Deze vraag is voor veel hooggevoelige ondernemers een uitdaging. Ook voor mij is het met regelmaat een punt van aandacht, want wat wil ik nu echt?

Vandaag had ik een mooie ervaring, die ik direct kon linken aan dit thema. Ik merk dat deze ervaring mij kracht geeft en dat ik de daad bij het woord voeg om mijzelf deze vraag met regelmaat in liefde te stellen… en er ook gehoor aan te geven. Ik deel de ervaring via deze blog graag met je en hoop dat je hiermee voor jezelf een antwoord op deze vraag zult krijgen.

Een spontane ontmoeting

Vandaag was ik voor de laatste keer met Nuh, onze jongste, naar de weekmarkt. Volgende week stopt dat ritueel, want dan breekt zijn schoolloopbaan aan. Ik groet altijd alles en iedereen of schenk voorbijgangers mijn glimlach. Nuh heeft dat – zo jong als hij is – heel mooi overgenomen. Deze kleine actie bezorgt ons vaak hele mooie en liefdevolle ontmoetingen. Zo ook vanmorgen met een oude heer. “Oh, wat is dit toch genieten hè”, zei hij. En we raakten aan de praat.

Hij gaf aan dat hij 80 jaar is. “Ik tel af en jij telt nog op”, zei hij. Een heel mooi gesprek met veel mooie wijze lessen volgde. Voor mij was het belangrijkste dat hij zei: “Ik heb nergens spijt van. Ik heb altijd gedaan wat ik echt wilde doen. Natuurlijk waren er wel eens dingen die moesten, maar altijd heb ik mezelf de vraag gesteld of ik het wel echt wilde”.

Een belangrijke les: wat wil ik nu echt?

Wat een synchroniciteit met wat er op dit moment in mijn leven speelt! Toeval bestaat niet, écht niet. Als hooggevoelige ondernemer heb ik – en velen met mij – het talent om een ander te willen ‘pleasen’. Ik wring mezelf meestal in allerlei bochten om de ander blij te maken. Achteraf komt dan vaak de vraag: “Wat wil IK nu echt?” Ook binnen De Hooggevoelige Ondernemer spelen er zaken waarbij ik mezelf deze vraag steeds opnieuw moet stellen.

De man zag dat hij mij met zijn verhaal raakte en begon te lachen. “Een mooie les hé voor je?” Hm, ja… dat is het inderdaad. Hoe doe je nu écht wat je wilt, zonder anderen te kwetsen, onderweg te verliezen of wat dan ook. Zijn antwoord was heel simpel: “Als je vanuit liefde voelt wat je echt wilt, dan zal je er vanuit liefde vol voor gaan. De ander voelt je liefde, omdat jij erin gelooft en erop vertrouwt. Daar houd je aan vast, het is je buikgevoel waardoor je geleid wordt”.

Nuh werd inmiddels wat ongeduldig, want hij wilde nu echt op weg naar oma. We hebben het gesprek afgerond, maar deze korte ontmoeting gaf me al veel stof tot nadenken. Het bracht bij mij het besef naar boven, dat wanneer onze tijd komt om afscheid te nemen van dit leven, dat het dan belangrijk is om te kunnen terugkijken op de manier zoals deze meneer het verwoordde: vol liefde, vol compassie en zonder spijt. In liefde kon ik mijn puzzel leggen. Ik ben deze meneer heel dankbaar.

Wat wil JIJ nu echt?

Hoe komt het dat jij nog niet doet wat je het liefste doet? Wat weerhoudt je ervan om datgene te doen dat je het liefste wilt doen? Wat gebeurt er met je als je jezelf de vraag stelt: “Wat wil ik nu echt?” Graag hoor ik van jou in het reactieveld hieronder.

wat wil ik nu echt

Kun je nog wel wat ondersteuning gebruiken bij het maken van belangrijke keuzes voor jezelf? Om te gaan doen wat JOU blij maakt? Als je voelt dat je bij ons aan het juiste adres bent, kom dan eens kennismaken tijdens het Succes In Balans Weekend. Hierin helpen we je graag verder met het creëren van rijkdom op alle vlakken: emotioneel, zakelijk én financieel. Juist omdat we geloven dat wij als mensen door persoonlijke groei meer positieve impact kunnen maken.

Meer informatie over het Succes In Balans Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Mirna den Reijer

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!