omarmen
Picture of Bas van Vugt

Bas van Vugt

Vader, partner, ondernemer levenszoeker én genieter;). Ondernemen zit in mijn bloed. Altijd zoekende naar meer voor mezelf en mijn klanten. #rijkdom.

We mogen dit omarmen, en snel ook…..

Gelukkig is de gezondheidscrisis die ons aan het begin van de introductie van Corona is voorgespiegeld niet uitgekomen. Diverse onafhankelijke bronnen bevestigen dat het Corona virus helemaal niet zo dodelijk is en gelukkig veel minder slachtoffers maakt dan gedacht. Corona. Als uitwas om ons mensen allerlei beperkingen op te leggen. Of je nu een ‘Conspiracy’ denker bent of een overheidsaanhanger, om de zachte cijfers kunnen we niet meer heen. Ondertussen is er de economische schade. De schade van niet behandelde patiënten in het ziekenhuis en vooral een MKB wat ineens enorm onder druk staat. Het is schrijnend om te zien hoe hele industrieën zo onder druk komen te staan dat ze nagenoeg geen bestaansrecht meer hebben in deze huidige tijd. Een tijd waarin vrijheid en de persoonlijke levenssfeer meer en meer onder druk komen te staan. En het gevaar van verdere beperkingen loert.

Wat is er precies aan de hand? 

Kort antwoord? Dat weet eigenlijk niemand meer precies. Er is een virus en onder het mom van het inbannen van het virus zijn allerlei restricties en beperkingen aan ons als mens opgelegd. De enige uitweg waarop aangestuurd gaat worden lijkt voorlopig de vaccinatie route. Een route die heel veel risico’s met zich meebrengt en de belangen die ons als mensheid verplicht willen vaccineren zijn enorm groot. Een van die dingen die ik zie komen is de toegenomen invloed van A.I. (Artifical Intelligence). A.I. geeft techniek de mogelijkheid om samen te vloeien met ons als mens. Op heel veel gebieden iets super moois natuurlijk en iets dat ons veel kansen geeft. Aan de andere kant in deze discussie een gevaarlijke toekomstige stap. Er is heel veel over dit thema te zeggen én veel te voelen. Tijd om in verbinding te komen en de angst los te laten. Het grotere geheel te overzien en vanuit daar acties te nemen.

Hurry is not of the devil, Hurry is the Devil- Carl Jung:

Druk zijn schijnt iets goeds te zijn. Dat heb ik eigenlijk nooit begrepen. Als kind stelde ik mezelf vaak de vraag waarmee zoveel mensen dan precies druk zijn en of ze dat wel leuk vinden om te doen. Druk zijn is een groot goed geworden in de Westerse wereld. “hoe is het”? “Druk”….En, waarvoor rennen we dan precies? Waarnaar toe? Ten kosten van wat precies?

Die drukte heeft in deze tijd een grote keerzijde. Ook natuurlijk op gezondheidsvlak heeft dit grote gevolgen. Zolang we blijven rennen als kippen zonder kop is het uitdagend om te zien wat er precies allemaal aan de hand is. Er is gewoonweg weinig tijd om jezelf te verbinden met jezelf. Met je intuïtie en het goddelijke zijn. De huidige economische crisis die vol aan de gang is zet een hele grote groep mensen verder onder druk. Is het niet nu dan wel volgend jaar als de ondersteunende maatregelen van de overheid zijn uitgewerkt. Die toegenomen druk zorgt ervoor dat er meer en meer mensen in de problemen komen om hun gezin en eventueel bedrijf draaiende te houden. Dit is een hele mooie afleider van die dingen die achter de schermen spelen en waarmee we dus wel geconfronteerd gaan worden ergens in de toekomst. Zo is er de afgelopen periode een ongekende hoeveelheid geld uitgeleend aan noodlijdende bedrijven. Bedrijven die dit uiteindelijk weer terug zullen moeten betalen. Dit, en nog vele andere dingen, betekent dat achter de schermen een hele grote machtsverschuiving plaats aan het vinden is. Van het MKB naar de grootbanken en diegene die daarachter zitten.

Om als maatschappij te zien wat er allemaal aan de hand is, is het tijd om af en toe te vertragen. Te kijken wat er is en hoe je hier zelf in staat. Hoe je zelf leeft. Of overleeft natuurlijk. Want in overleven is weinig ruimte om te kijken naar het grotere geheel. Laat staan om toe te gaan naar toevoeging voor dat grotere geheel. Angst en overleven houdt mensen gericht op hun eigen stuk. Terwijl de tijd waarin we nu zitten juist vraagt om het samen stuk meer en meer in de wereld te zetten. De toekomstige tijd zal meer gericht zijn op het samen, als we dit op willen lossen natuurlijk. Teveel focus op ons eigen hachje betekent wellicht indirect onze kop in het zand steken voor de grotere situatie waarin we nu zitten en de toekomstige stappen die van ons als autonome mensen mogen worden verwacht.

Verhouding kapitaal en arbeid

In de huidige situatie is financieel begrip van wat er staat te gebeuren meer dan nodig. Het kapitaal neemt achter de schermen meer en meer de kracht en de macht van arbeid over. Dat zit zo: het inkomen van een persoon kan uit arbeid óf kapitaal bestaan. Of een combinatie van die beiden natuurlijk. Nu is het zo dat die factor kapitaal als onderdeel van het inkomen de afgelopen jaren alleen maar verder is toegenomen. Dit is met name zorgelijk voor de onderste groep van inkomens: Ze blijven afhankelijk van een inkomstenbron: hun baan en zijn hierdoor extra kwetsbaar voor bijvoorbeeld uitbuiting of maatschappelijke ongelijkheid. Komen daar dan nog eventuele slechte schulden bij dan kan dit betekenen dat mensen écht in de moeilijkheden komen. En, die moeilijkheden zijn voor deze groep zeer moeilijk op te lossen. En, het kapitaal heeft eigenlijk geen enkel belang bij het oplossen van de problemen van deze kwetsbare groep. Zolang ze maar blijven betalen.

Invloed kapitaal

Ok, wat verteld ons dit over de huidige situatie: “het kapitaal” heeft invloed. Grote invloed. Denk maar aan alle miljardairs die invloed en grote belangen hebben bij het optuigen van een verdere constructie om ons als kleine burgers meer en meer onder de duim te houden. Om stapje voor stapje vrijheden van ons af te nemen of deze te beperken. Het kapitaal is machtig. Heel erg machtig en heeft achter de schermen andere plannen. Covid-19 is hiervan mogelijk de bliksemafleider.

Nu wil ik niet zeggen dat het kapitaal de grote boosdoener is. Nee, verre van dat. Het enige dat ik hier wil zeggen is dat er, achter onze rug om, allerlei projecten worden gefinancierd om ons klein te houden. Om ons noch meer in de dogma’s te stoppen van hard werken en dan kom je er wel. Helaas.

Hier staat tegenover dat een grote groep mensen dus op die manier niet toekomt aan een heel belangrijk stuk van het leven van een succesvol mensenleven: Persoonlijke ontwikkeling en het plezier, geluk en dankbaarheid dat dit met zich meebrengt. Die groep is gewoonweg te druk met overleven. Is persoonlijke ontwikkeling iets voor de elite aan het worden? Dat weten we natuurlijk niet. Wat we wel weten is dat het tijd wordt om vanuit onszelf te leven. Een schitterend leven op te bouwen waarin we zoveel mogelijk mensen mogen helpen.

Even terug connecten:

In deze hele situatie zijn er allerlei factoren, cijfers en meningen die je om je oren vliegen. Veel waarvan het twijfelachtig is of ze wel of niet ‘de waarheid’ spreken. De waarheid, die is verder en verder naar achter komen te staan in deze gehele situatie, en, dat is zeer zorgelijk.

Hierbij is absoluut nodig om jezelf te blijven voeden. Jezelf te blijven voeden met de goddelijke bron. Die goddelijke bron is in ieder van ons. Noem het intuïtie, God, energie, of hoe je het ook wilt noemen. Dat doet er weinig toe. Het IS in ons allemaal. Je kunt het voelen… als je er de tijd maar voor neemt.

Belangrijk stuk intuïtie

Dit stuk intuïtie, dit stuk God, dit stuk van bovennatuurlijke krachten mogen we omarmen, en snel ook. Het is een van de meest krachtige wapens om bij jezelf te blijven. Om vanuit jouw autonome kracht beslissingen te blijven nemen voor jezelf en jouw gezin. Zorg voor die connectie. Geef het aandacht en de antwoorden komen naar je toe mocht je daar behoefte aan hebben. Heel veel van wat er gebeurd is gewoon niet ok en gaat in tegen onze souvereiniteit als mensen. Door naar je goddelijke plek te gaan en dit stuk te omarmen kun je veel beter voelen wat wel en wat niet klopt voor jou. Welke weg je wel en welke weg je niet mag lopen.

Het is mijn missie om zoveel mogelijk mensen te helpen weer bij zichzelf terug te komen en hun unieke zielenpad als mens te lopen. De huidige tijd vraagt om een grote groep mensen die leeft vanuit hun eigen unieke missie. Daar sta ik met liefde voor klaar om hen te helpen in overvloed te leven.

 Met liefde voor jou en het onverklaarbare;).

Stay strong.
Bas

 

Ben je klaar voor een volgende stap in je persoonlijke, zakelijke of financiële leven?

Wees dan hartelijk welkom in Succes in Balans.

In deze unieke dagtraining geven we je tools, strategieën en inzichten om het leven vanuit jouw missie in overvloed te leven.

We helpen je er graag mee en kijken ernaar uit om jou daar te ontmoeten.

Facebook | Instagram | Spotify

5 1 stem
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!