Werken voor het grote geheel – 3 tips

werken voor het grote geheel
Picture of Bas van Vugt

Bas van Vugt

Vader, partner, ondernemer levenszoeker én genieter;). Ondernemen zit in mijn bloed. Altijd zoekende naar meer voor mezelf en mijn klanten. #rijkdom.

Het afgelopen jaar hebben wij hele mooie mensen mogen ontmoeten. Nieuwe mensen in nieuwe settings waarin de energie vanaf het begin vaak moeiteloos en krachtig stroomde. Die nieuwe mensen, met wie we die krachtige energie delen, hebben allen één ding gemeen: ze werken voor het grote geheel. Soms betaald, soms belangeloos en vaak een combinatie van die twee. Werken voor het grote geheel. Het klinkt prachtig en dat is het ook. In deze blog ga ik graag wat dieper in op dit thema, omdat het actueler is dan ooit en vooral omdat het belangrijker is dan ooit. 

Waar word jij op dit moment naar toe getrokken?

Wayne Dyer zei het zo mooi: “Je hoeft niets te doen, je wordt gedaan”. Een prachtige uitspraak moet een belangrijke kern van waarheid die we in de huidige tijd echt mee mogen nemen. Om jezelf hierin te helpen, is het belangrijk om dicht bij jezelf te blijven en jezelf af te stemmen op de dingen waar jij je toe aangetrokken voelt. Dat is waar je kunt ‘worden gedaan’ voor het grote geheel. Je zult merken dat de dingen dan moeitelozer gaan vanwege het lijntje met boven.

Werken voor het grote geheel is echt niet altijd makkelijk. Het kan soms heel erg verloren voelen, omdat anderen de wereld heel anders zien dan jij dat doet. Laat je daardoor niet van je pad af brengen. Ieder loopt een ander levenspad en dat wat een ander doet, hoeft voor jou niet per sé het beste te zijn.

Systemische zaken laten werken voor het grote geheel

In het werken voor het grote geheel kun je twee dingen doen: 1) het systeem proberen te veranderen of 2) het huidige systeem, vanuit morele normen en waarden, gebruiken voor het grotere geheel. Het eerste is moeilijk en uitdagend. Je hebt er immers niet altijd controle op. Het huidige systeem gebruiken om het grotere geheel beter te maken, valt vaak wél binnen je mogelijkheden. 

Een goed voorbeeld is het beleggen in vastgoed. Nu hoor ik je bijna denken: “Hoe kan vastgoed nu goed zijn voor het grotere geheel? Er is toch al zo enorm veel tekort aan woonruimte? Starters kunnen niet eens een normaal betaalbaar huis kopen”. Dat klopt helemaal. Maar wat als je het nu eens omdraait? Dat je in het vastgoed investeert en dat je met de cash die je ermee verdient goede dingen doet voor de wereld? Het gaat erom dat je met goede en betrouwbare geldstromen zoveel zoveel ellende kunt aanpakken en het kunt aanwenden voor het goede. 

De nieuwe tijd betekent volgens mij allereerst dat een grote groep mensen samenkomt om het huidige systeem te gaan gebruiken. Niet misbruiken. Het verschil? De intentie waarmee je de dingen doet. Als je wilt werken voor het grote geheel, dan stel je jezelf letterlijk open om het grotere geheel te dienen. Hieronder geef ik je drie tips die je zullen helpen om te werken voor het grote geheel.

1) De connectie met jezelf voeden

Dit klinkt wat suf en dat is het ergens ook wel. Liever had ik dit punt daarom niet eens genoemd. Toch is het van wezenlijk belang. Door jezelf af te stemmen en de woorden ‘Universum, gebruik mij voor de goede zaak’ uit te spreken en te visualiseren, zul je merken dat het gaat stromen. Immers, een leven geleefd alleen voor jezelf, is dát niet enorm saai? 

Je kunt de connectie met jezelf echt op heel veel manieren voeden. De huidige tijd brengt wellicht al een extra connectie met jezelf tot stand. Keer naar binnen en je voelt wat voor jouw ‘de waarheid’ in de huidige situatie is. 

Vanuit die connectie met jezelf kun je jezelf zijn. Kun je authentiek in het leven staan en in het leven geven. Vanuit die connectie kom je in hart-verbinding met jezelf en met anderen. Dan zit het gewoon meteen goed. Je bent daarin ook niet bang om anderen wat te gunnen noch om voor het grote geheel te werken en te voelen dat dit goed is. Je verwacht er ook niks voor terug, maar doet het gewoon, omdat het voelt dat het zo moet zijn. 

Het is erg fijn om die connectie met jezelf te voelen. Dat zeg ik uit ervaring, te meer omdat dit bij mij een hele lange tijd juist niet het geval was, zonder dat ik het doorhad. Zodra je voelt dat het goed zit en dat je vanuit liefde met jezelf bent, is het goed en voel je dat het leven open is en dat het leven vóór jou gebeurt. Niet tegen jou. 

2) Maak de stap om zelfvoorzienend te worden

Zelfvoorzienend in de breedste zin van het woord. Er zijn op het moment politieke en technocratische krachten achter de schermen aan de gang. Het beste dat jij kunt doen, is daarom zelfvoorzienend worden. Op persoonlijk, zakelijk en natuurlijk financieel vlak. Zoveel mogelijk onafhankelijk worden van officiële (overheids)instanties. Wanneer je afhankelijk bent van een gevende hand – en die gevende hand komt te vaak van de overheid – dan zul je steeds meer afhankelijk worden van die overheid. Je raakt gevangen in het systeem dat je onder controle houdt. Wanneer je zelfvoorzienend bent, zul je een vrijer leven ervaren.

De afgelopen 10 jaar hebben wij mensen mogen begeleiden in het proces om los te komen van de overheid. Om uit ’the matrix’ – en het leven in dienst van het grote systeem – te stappen. Ik weet het, de meeste mensen hebben het niet door, maar jij wel. Anders zou je dit niet lezen. Zelfvoorzienend worden, betekent krachtig blijven. Jezelf kunnen voorzien in de basisbehoeften: voeding en warmte. En natuurlijk ook je leven zo zelfstandig mogelijk inrichten. Los van de controle.

Ik realiseer mij dat dit echt wel een uitdaging is, maar dat het ook een pad is dat echt gelopen kan worden. Zelfvoorzienend worden gebeurt echter niet zomaar. Het is vooral een shift in je mindset die erom vraagt om voor jezelf een standpunt in te nemen over hoe jij voelt dat je leven hier op aarde mag vorm krijgen en welke rol jij mag spelen in het grote geheel.

3) Omring jezelf met gelijkgestemden

Jezelf omringen met gelijkgestemden is altijd al een hele krachtige manier geweest om te groeien. Zowel op persoonlijk, zakelijk als financieel vlak. Gelijkgestemden zijn in deze fase van de evolutie van de wereld nog belangrijker geworden dan ze al waren.

Aan de hand van een aantal simpele vragen kun je naar jouw omgeving kijken en voelen wie bij jou past in deze tijd. Jezelf omringen met mensen die echt voelen dat ze iets kunnen toevoegen aan het grote geheel. Het werkt heel krachtig om elkaar hierin te mogen ondersteunen. Werken voor het grote geheel is niet altijd gemakkelijk. Dan helpt het wel om met gelijkgestemden samen te komen, te huggen en te spreken over het leven zoals jou dat op dit moment bezighoudt.

Samen werken voor het grote geheel

Voel jij dat je samen met ons wilt werken aan het grote geheel? Dat je bij ons gelijkgestemde mensen kunt vinden om je mee te verbinden? Dan helpen we jou heel graag verder en ondersteunen we je op alle mogelijke manieren. 

Ben je nog geen member van onze Succes in Balans Community? Start dan nu je gratis 14 dagen proefperiode. In de Community delen we onze beste inzichten. We doen dan door middel van LIVE bijeenkomsten en online ondersteuning.

We werken hoe dan ook samen aan een betere wereld. Vanuit het huidige systeem met een knipoog naar een nieuwe wereld. Ik kijk er naar uit om met jou samen te werken.

Groetjes,
Bas van Vugt

P.S. één op een met ons aan de slag? Boek dan direct een Business Reading. Dan gaan we in de diepte aan de slag met jouw unieke situatie.

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
2 Comments
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Lieve Bas, wederom woorden recht uit je hart: RAKEN en GERAAKT-WORDEN zaou een basisbehoefte moeten zijn voor elk mens want dan kunnen we de wereld een stukje mooier maken.
Ik schrijf elke week, neem interviews af zonder dat het direct klanten oplevert totdat ik ontdekte dat ik het vooral voor mezelf doe en die enkeling die geraakt wordt. Ik bljf dit nu doen zonder bezig te zijn om klanten te trekken.
Een Bed and Breakfast wordt dan ook mijn volgende stap en geen energie meer naar workshops organiseren.
Dank voor alle inzichten tot nu toe. Was ik dichterbij dan kwam ik graag naar de meetings.
Hartegroet
Loek Knippels

Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

2
0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!