Mirna den Reijer

Mirna den Reijer

Moeder van 4. Levenspartner van Bas. Onderneemster vanuit hart en ziel. Helpt ondernemers met de creatie van een gezonde winst op alle vlakken.

Geld kan een leeg omhulsel zijn. Veel ondernemers zie ik dan ook worstelen met geld. Toch is geld niks meer dan energie. Daarom mag het wel de aandacht krijgen die deze energie verdient. Geld is een energie die je mag ontvangen, die je mag behouden en die je een nieuwe bestemming mag geven. In deze blog geef ik je een eerlijk verhaal over winst. Het is er tijd voor. Teveel mensen worstelen namelijk met de oude aanpak.

Het ‘oude’ denken

Geld heeft voor veel mensen een zware lading. Het heeft voor veel mensen negatieve associaties met ruzie, oorlog, noem maar op. Juist hooggevoelige mensen weten dat zij leven en ondernemen om de wereld beter en mooier te maken. Als er dan negatieve labels aan geld kleven, dan is het niet vreemd dat juist de hooggevoelige mensen niet zoveel met geld te maken willen hebben. Wij zien dat anders, want hoe meer geld je hebt, hoe meer impact je kunt maken in de wereld. Dus wat ons betreft is het belangrijk dat je de energie van geld juist helemaal gaat omarmen. Je weet dat je het niet alleen voor jezelf en je dierbare naasten doet, maar ook om het grote geheel te dienen.

Jarenlang heb ik een fiscaal adviesbureau gehad en in deze markt zie ik een oude visie: omzet minus je kosten is je winst. Dit vind ik een leeg omhulsel. Het leidt immers nergens naartoe. Deze oude visie komt voort uit een ‘denken vanuit tekort’ waarin het betalen van de rekeningen centraal staat.

Daarvoor in de plaats mogen we een omgekeerde geldmethode in ons leven gaan toepassen. Een methode waarmee we het oude geldsysteem kunnen doorbreken. Ik merk namelijk dat veel mensen vanuit de oude visie enorm worstelen met hoe ze de eindjes aan elkaar knopen. Ondernemers hebben de focus op de omzet, de omzet en nog eens de omzet en houden vervolgens onderaan de streep te weinig over, of schrikken van de belastingaanslag die ‘ineens’ om de hoek komt. Herkenbaar? Tijd dus voor een nieuwe aanpak en een nieuwe manier van denken.

Het ‘nieuwe’ denken

In het ‘nieuwe’ denken, bepaal je eerst welke winst je wilt behalen op het persoonlijke, zakelijke en het financiële vlak. Wanneer je daarmee begint, ontstaat er inzicht. Dan word je echt de kapitein op jouw schip.

Om een en ander helder te krijgen, stel je jezelf de volgende vragen:

+ Welke winst wil ik hebben?

+ Hoe wil ik de wereld dienen?

+ Hoe wil ik mijn talenten hiervoor inzetten?

+ Welke balans wil ik ervaren in mijn leven?

De antwoorden op deze vragen vormen het vertrekpunt voor het bepalen van jouw winst op alle vlakken.

Als je vervolgens gaat kijken naar het financiële stuk, dan is jouw financiële winst het uitgangspunt. Wat is jouw winst? Wat wil je onderaan de streep overhouden? Vanuit dat getal kun je vervolgens gaan terugrekenen welke omzet daar bij hoort. Hierbij gaat het er niet om dat je harder gaat werken, maar slimmer. Ga werken aan systemen die jou en jouw missie in het grote geheel dienen. Vanuit jouw missie in het grote geheel, kun je ook meerdere geldsystemen opzetten om jouw winst en bijdrage aan het grote geheel te kunnen realiseren.

Tijd, vrijheid en impact

Voor de hooggevoelige ondernemer is zelfontplooiing en waardering voor missie en werk van veel meerwaarde. Er komt hierdoor namelijk meer betekenis in hun leven. Waar de oude methode gericht is op geld alleen, is de nieuwe manier gericht op welke betekenis dat geld dan heeft voor jezelf, je naasten en de wereld.

Van welke betekenis wil jij zijn? En hoe word je daarvoor gewaardeerd? Welke winst levert jouw betekenis je op, nu en in de toekomst? Bedenk dat jouw winst jou tijd en vrijheid oplevert. Dat je jouw leven kunt inrichten zoals jij dat wilt en dat je kunt bijdragen aan betere wereld op de manier die jij kiest. Als je op deze methode aan het werk gaat, komt je jouw ‘anders zijn’ veel beter uit de verf en kun je vanuit betekenis zaken doen.

Transformeer vanuit je intuïtie jouw cijfers naar tijd, vrijheid en vooral impact. Geld mag in die zin echt wel meer zaken in beweging gaan brengen. Dit betekent dat je vanuit je intuïtie meer zakelijk zaken gaat doen en dat je jouw Euro’s gaat zien als jouw vrijheidsstrijders.

Tijd en vrijheid centraal zetten

Geld gaat eigenlijk helemaal niet over geld. Het gaat over de tijd en vrijheid die het geld je kan verschaffen en hoe je daarmee succes in balans op alle vlakken kunt creëren. Nogmaals: Welke winst wil jij hebben? Hoe wil jij de wereld dienen? Hoe wil jij jouw talenten hiervoor inzetten? Welke balans wil jij in jouw leven ervaren? De antwoorden op deze vragen vormen het vertrek punt voor het bepalen van jouw winst.

Een 10-stappenplan voor meer winst

Om de switch van het oude naar het nieuwe denken te maken, heb ik een 10-stappenplan ontwikkeld. Doorloop deze 10 stappen en geef vorm aan jouw ideale leven.

Stap 1: WAT wil jij doen? Waar word je blij van?

Als geld geen issue zou zijn, wat zou je dan doen? Welke impact wil je dan maken? Van welke betekenis wil je dan zijn en voor wie? Als ondernemer lossen we problemen op, dus welke problemen los jij op? Wat zijn de 3 grootste frustraties van jouw klantengroep waar jij hen bij kunt helpen? Wat geeft jou een energie-boost? Vul onderstaande regels voor jezelf in.

In mijn ideale leven ben ik …………………………

In mijn ideale leven doe ik …………………………

In mijn ideale leven heb ik …………………………

In mijn ideale leven word ik heel blij van …………………………

Stap 2: WAAROM wil jij dat wat je wilt?

Wat is jouw grote waarom? Jouw waarom geeft een intrinsieke drive. Het geeft je de energie om door te gaan. Waarom wil je verandering aanbrengen in jouw leven? Waar doe je het allemaal voor?

Stap 3: Wat wil je HEBBEN?

Wat is jouw doel? Wat wil je bereiken? Welke winst wil over 1 jaar bereiken? En over 5 jaar? Wat wil je in de toekomst?

Stap 4: Wat wil je hiervoor DOEN?

Hoeveel tijd wil jij spenderen? Wat is jouw werkwijze? Kun je dat wat jij doet in één zin samenvatten?

Stap 5: Wat wil je GEVEN? 

Wat wil je opofferen? Het universum werkt graag mee aan jouw dromen en doelen. Om jouw doelen te realiseren, wat ben je bereid om op te offeren? Voor niets gaat de zon op. Je geeft eerst je unieke talent. Je geeft je mooie energie aan de wereld om andere mensen verder helpen.

Stap 6: WIE wil je zijn? 

Wat is ervoor nodig om die persoon te worden? Waar je op dit moment staat, is het resultaat van wie je bent. Waar je gaat, hangt totaal af van wie je kiest te zijn. Verander je binnenkant en de buitenkant verandert mee.

Stap 7: Wat is je BRANDENDE VERLANGEN?

Jouw waarom creëert emoties en emoties creëren acties. Die acties leveren vervolgens de resultaten. Dus: waarom wil je het echt? Wat is je hartenwens? Wat is het waar het vuur in jezelf door wordt aangewakkerd?

Stap 8: ZIE je het voor je?

Hoe zie het beeld eruit dat je hebt bij jouw doelen? Wat zie je? Met wie ben je? Wat voel je? Welke geuren ruik je? Wat proef je?  Wat gebeurt er? Je bewuste ik, je bewuste geest is de kapitein op het schip. Hij commandeert, hij zet de koers uit en hij dient de juiste bevelen te geven aan je onderbewuste. Hieronder geef ik je een oefening hoe je dit kunt sturen:

Neem een moment van stilte en focus even rustig op je ademhaling. Visualiseer dan minimaal 5 minuten hoe jouw ideale leven eruit ziet. Hoe voelt het als je daar bent? Hoe ruikt het? Wat proef je? Welke kleuren zie je? Wie is er bij je? Hoe helderder je het beeld voor jezelf kunt maken, des te makkelijker wordt het voor je brein om je te ondersteunen op weg naar jouw ideale leven.

Als je de visualisatie hebt gedaan, schrijf je de belangrijkste inzichten op. Wat heb je in je visualisatie gezien? Welke actie neem je vandaag in de richting van jouw ideale leven? Houd een dagboek bij om je voortgang te monitoren.

Stap 9: Wat je kunt visualiseren, kun je materialiseren.

Voor een moeiteloze manifestatie is het van groot belang dat je het jezelf waard vindt om het ideale leven te leiden zoals jij dat wilt leiden. De mind heeft alleen wel de juiste voeding nodig om succes te kunnen toelaten. Spreek onderstaande succesregels dagelijks hardop voor jezelf uit:

Vandaag kies ik voor liefde.

Vandaag kies ik voor geluk.

Vandaag kies ik voor succes.

Vandaag kies ik voor innerlijke kracht.

Vandaag kies ik voor rijkdom op alle vlakken.

Dag en nacht worden mijn belangen bevorderd.

Stap 10: GELOOF!

Geloof je dat je het kunt? Ja of ja?

De kern voor jouw financiële succes is wel dat je het jezelf waard vindt. Vind jij het jezelf waard om overvloed in jouw leven te creëren? Durf de touwtjes in handen te nemen om aan het roer van jouw schip te staan en jouw koers op alle vlakken te bepalen.

Als jij het jezelf niet waard vindt, hoe kan de energie van geld dan de weg naar jou vinden? Als jij blijft zeggen dat je niks met geld hebt of dat geld vies is, dan houd je de weerstand in stand en blijft geld op afstand.

In het nieuwe denken is het dus allereerst belangrijk dat je ervan overtuigd bent dat je het waard bent! Kijk in de spiegel en zeg tegen jezelf: “JA, ik ben het waard om winst op alle vlakken te creëren.  Dan kun je voor jouw missie en voor het grote geheel meer waarde creëren. Vanuit daar bouw je jouw systeem, om van waarde te zijn, om van betekenis te zijn.

Vanuit daar kun je de gewenst output op alle vlakken plannen. Output om de gewenste impact te maken. Kennis alleen geeft geen output. Kennis alleen trekt geen winst aan. Het gaat erom dat je jouw kennis in de wereld brengt. Het start met een goede boodschap met een slimme, consistente en relevante winststrategie vanuit liefde en kracht.

Jouw winst plan slaagt

Nog even kort voor je samengevat… Jouw winst plan zal zeker slagen als je vol geloof en vertrouwen kunt werken en je van binnen helemaal voelt dat je de gewenste winst waard bent. Kies voor jouw specialisatie en geef daarbij jouw cijfers de nodige aandacht. En last but not least… Kies ervoor om met jouw winst niet alleen jezelf te verrijken, maar werk bevorderlijk voor de wereld als geheel.

Succes in Balans

Heb je zin om samen met ons te werken aan het in de wereld zetten van jouw persoonlijke missie en het creëren van winst?

Meld je dan aan voor de eerstvolgende Succes in Balans training. Een unieke dagtraining waarin we je helpen om jouw persoonlijke missie meer in de wereld te zetten en daarmee meer winst aan te trekken. Juist voor mensen met een missie is het vaak een uitdaging om deze te verbinden met de huidige praktische realiteit waarin we leven. We helpen je hier graag mee.

Hier vind je meer informatie over Succes in Balans. Wie weet tot dan!

Liefs,
Mirna

 

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!