Kies je woorden zorgvuldig

Picture of Bas & Mirna

Bas & Mirna

Levensgenieters. Partners. Investeerders. Ondernemers. Hoe kunnen we je helpen? #rijkdom.

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]De kracht van woordenWoorden zijn machtige wapens. Ze hebben de potentie om te helen of om te vernietigen. Aan het woordgebruik van iemand kun je zien hoe iemand in het leven staat en wat belangrijk is voor hem of haar. De belangen van mensen komen naar voren in de woorden die worden gebruikt.

Op welk niveau van commitment praat je?

Er zijn verschillende lagen van commitment in een gesprek met iemand waar te nemen. Grofweg kunnen mensen praten met slappe of met krachtige woorden. Van proberen naar doen. Van proberen naar hopen, gaan doen en doen en alles wat daar tussen zit. Door jezelf te trainen in het gebruik van krachtige woorden zul je merken dat mensen anders op je gaan reageren. Vaak kunnen we het gesprek met iemand sturen door het woordgebruik in het gesprek. Door mee te gaan in het woordgebruik van iemand anders kom je je juist weer veel meer terecht op een gelijkwaardig level. Dit alles geeft het niveau van commitment waarop iemand communiceert aan. Aan het woordgebruik van iemand kun je heel snel aflezen hoe iemand er in zijn leven voorstaat.


Woorden creëren:

De woorden die je gebruikt hebben een sterke creërende kracht. Dit komt doordat je mind in beelden, woorden of emoties denkt. Als je een bepaalt doel hebt dat je wilt behalen is het van absoluut essentieel belang dat je die woorden gebruikt die aangeven alsof je het doel al hebt bereikt. Met het juiste woordgebruik zet je mogelijkheden open of sluit je ze.

De juiste woorden en juiste vragen:

Woorden creëren maar zeker ook de vragen die je aan anderen stelt. Vragen zijn een sterk scheppend onderdeel van communicatie en zorgen vaak voor nieuwe ideeën. Door de juiste vragen te stelllen focus je je mind nog een keer extra op die dingen die voor jou belangrijk zijn. Als je meer wilt weten over het stellen van de juiste vragen kun je ook eens naar deze blog kijken.  Daar deel ik een persoonlijk verhaal over het gebruik van de juiste vragen met je.

Hoe gebruik jij jouw woorden?

Gebruik je vooral ondersteunende woorden of woorden die jou onbewust saboteren? In het Succes in Balans weekend (klik op de link voor de eerstvolgende data) gaan we verder in op het creëren van rijkdom op alle vlakken. Meer info en aanmelden kun je hier vinden.

Hoe gebruik jij jouw woorden?

Graag hoor ik van jou in het reactieveld hieronder….

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas van Vugt[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_widget_sidebar sidebar_id=”sidebar-1″][/vc_column][/vc_row]

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
5 Comments
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

[…] wel zouden moeten doen in sommige gevallen;).. Een aantal weken geleden schreef ik een blog over de kracht van woorden en het zorgvuldig kiezen hiervan. Op dit blog kreeg ik veel reacties. Een thema dat in veel van die […]

Weer een dan die eye openers…. Je wet het, maar het doen is ander paar mouwen
Laurent

Spreken is het kenmerk van de mens.
Weet u, : In den beginne was het Woord en het Woord was bij God en het Woord was God!
Dit was in het begin bij God! Alle dingen zijn door het Woord gemaakt , en zonder dit Woord is geen ding gemaakt dat gemaakt dat gemaakt is.
In het Woord was het leven en het leven was het licht van de mensen. En het licht schijnt in de duisternis en de duisternis heeft het niet begrepen.
De gedachten uiten zich door Woorden te spreken.
Het is een occult iets waar we nog wel enige tijd over kunnen babbelen.

Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

5
0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!