Zakelijk zaken doen als intuïtieve ondernemer – 7 tips

zakelijk zaken doen
Picture of Mirna den Reijer

Mirna den Reijer

Moeder van 4. Levenspartner van Bas. Onderneemster vanuit hart en ziel. Helpt ondernemers met de creatie van een gezonde winst op alle vlakken.

Zakelijk zaken doen, met intuïtie en gevoel. Voor veel ondernemers is dat een combinatie die in het hoofd niet altijd heel goed samen gaat ;). Juist daar help ik je graag bij. De combinatie van cijfers EN intuïtie is wat ik ge-wel-dig vind. Het is namelijk een van de pijlers van rijkdom op alle vlakken. Persoonlijk, zakelijk én dus financieel. In deze blog geef ik je 7 tips om je te helpen in het zakelijk zaken doen.

Aardig of succesvol?

Intuïtieve ondernemers zijn vaak te aardig. Deze energie is niet passend in zakelijk zaken doen. Intuïtieve ondernemers die vanuit het hart zaken doen, zijn ECHT. Deze energie wil je hebben om zakelijk zaken te doen. Dus weet je van jezelf dat je te aardig wilt zijn? Stop en kies voor de connectie met je hart.

Aardige mensen:

 • geven.
 • verzorgen.
 • houden rekening met alles en iedereen.
 • wachten af.
 • willen het voor alles en iedereen goed doen.
 • willen niemand voor het hoofd stoten.
 • zijn bang om fouten te maken.

STOP!

Voel jij als intuïtieve ondernemer dat dit lijstje jouw op het lijf geschreven is? En heb je bovendien een issue met verkoop Realiseer je dan, dat het er niet om gaat of iemand je aardig vindt. Het gaat erom dat jij jouw missie leeft en dat jij van betekenis bent voor anderen. Met aardigheid win je niks, je verliest alleen. De aardigheid verliest en verprutst het op alle vlakken. Jouw klant wil namelijk geen aardige oplossing, jouw klant wil een echte oplossing. Vanuit je intuïtie weet je wat jouw klant nodig heeft.

Intuïtief zakelijk zaken doen

Een intuïtieve succesvolle ondernemer creëert een rijk leven op alle vlakken en

 • weet dat zakelijk zaken doen een energetisch verhaal is.
 • weet dat de kracht van ontvangen een geboorterecht is.
 • voelt dat emoties mogen spreken.
 • zegt waar het op staat en laat de intuïtie spreken.
 • spreekt zich vanuit het hart echt en oprecht uit.
 • zorgt goed voor zichzelf op alle vlakken.
 • speelt het spel om te winnen.
 • neemt op alle vlakken de ruimte in.
 • weet dat geld een bijproduct van succes is.

7 tips voor zakelijk zaken doen

Hier dan de 7 tips om jou te helpen zakelijk zaken te doen. Zonder je gevoel kwijt te raken of te verdwalen in alles wat met cijfertjes te maken heeft. Sommige tips zijn heel concreet, andere eerder gericht op jouw persoonlijke stuk en dus vrij aan te passen en te implementeren. Hier komen ze.

1. De kracht van energie

Je voelt de energie goed aan. Belangrijk is om te bepalen wat van jou is en wat van de ander is. Belangrijk is ook om jouw energie te beschermen. Wat heel goed helpt, is jezelf elke ochtend in een gouden bal te plaatsen. Je beschermt je energie en zet jezelf in een gouden bal. Het goud laat je van binnenuit naar buiten stralen en tegelijkertijd weerkaatst het negatieve energie van buiten zodat dit jou niet beïnvloedt.

Naast de gouden bal activeer je de gouden driehoek, deze hebben we allemaal binnen in onszelf. Het is de verbinding tussen hoofd, hart en buik. In die gouden driehoek liggen altijd de juiste antwoorden en vind je altijd de juiste weg. Voor zakelijk zaken doen is het goed om elke ochtend bewust tijd te maken voor de gouden driehoek. Visualiseer vanuit je kruin de gouden lijn naar je navel en vanuit deze punten maak je de driehoek compleet naar je hart. Zo zijn hoofd, hart en buik met elkaar verbonden.

Verder kun je de energie laten stromen om je intuïtie te laten spreken en voor je te laten werken. Eerder schreef ik daarover deze blog.

2. De kracht van stilte

Neem elke dag een moment van stilte. Focus eerst even rustig op je ademhaling. Visualiseer dan minimaal 5 minuten hoe jouw ideale leven eruit ziet. Hoe voelt het als je daar bent? Hoe ruikt het? Wat proef je? Wat zijn de kleuren? Wie is er bij je? Hoe helderder je het beeld voor jezelf kunt maken, des te makkelijker wordt het voor je brein om je te ondersteunen op weg naar jouw ideale leven.

3. Jouw energie hoog houden

Voor je energie zijn persoonlijke succesroutines in het zakelijk zaken doen zeer voornaam. Begin elke dag met sporten of bewegen. Op die manier kun je je energie direct verhogen. Bouw gedurende de dag zogenaamde oplaad-momenten in. Dit kun je doen door middel van bijvoorbeeld een meditatie of een wandeling met de hond door het bos. Daarnaast is het voeden van je lichaam echt doorslaggevend voor jouw energie. De juiste voeding kan een enorm verschil maken in hoe je je voelt en hoe je energieniveau is. Voeding is zo’n element van het leven dat je je niet kunt permitteren om er niks vanaf te weten.

4. Verkopen is uitnodigen

De nummer één kwaliteit van een ondernemer is het op de juiste manier opstellen van uitnodigingen. Vanuit het hart, met een zuivere en ware intentie om mensen verder te helpen. Op die manier kun je als ondernemer je talent in de wereld zetten, veel mensen helpen en een meer dan goede boterham verdienen. Verkopen is niet meer en niet minder dan mensen uitnodigen om met je kennis te maken.

Stel je uitnodiging helder op vanuit wie, wat, waarom, wanneer, waar en hoe. Deze uitnodiging blijf je herhalen, want soms hebben mensen het meerdere keren nodig om je te zien en van je te horen, voordat ze met je komen kennismaken. Wat voor veel sensitieve ondernemers ook goed werkt, is het koppelen van een goed doel aan hun dienst of product. Zo verkoop je niet alleen voor jezelf, maar ook voor een goed doel.

5. Waarde-creatie

Als ondernemer word je betaald voor de waarde die je levert aan je (potentiële) klanten. Je lost problemen op en krijgt hiervoor betaald. Hoe meer waarde je levert, hoe beter het met je business gaat. Om meer waarde te kunnen leveren, heb je als ondernemer twee zaken dringend nodig: de dienst of het product waar je jouw klanten mee helpt en de kennis om jouw dienst of product ‘aan de man’ te brengen.

6. Zichtbaarheid

Om succesvol te zijn en impact te kunnen maken, is het belangrijk dat je zichtbaar bent voor jouw (potentiële) klanten. In deze blog geef ik je tips om jezelf meer zichtbaar te maken.

7. Het jezelf waard vinden om zakelijk zaken te doen

De allerlaatste stap van het zakelijk zaken doen is dat jij het jezelf echt waard vind om te ontvangen. Daarmee valt of staat een rijk leven op alle vlakken. Een rijk leven is een leven vol groei op alle vlakken. Durf je eigenwaarde, schoonheid en kracht te kennen zonder enige twijfel. Sta anderen toe om in liefde aan jou te geven. Sta open om te ontvangen in liefde en kracht. Vind jij het jezelf echt waard om te ontvangen?

Tot slot

Bij zakelijk zaken doen is er één belangrijke regel: NIKS IS PERSOONLIJK. Spreek vanuit je hart en bied een echte oplossing bieden en houd daarbij deze belangrijke regel in het oog. Welke reacties je ook zult krijgen, niets is persoonlijk. Aardigheid brengt je in ieder geval niks en helpt de ander ook niet verder. Dus:

 • Creëer een hoge energie en zorg goed voor jezelf.
 • Kiest wie je wilt zijn
 • Zet je intentie
 • Stelt jezelf een doel
 • Laat de uitkomst los
 • Klaag niet
 • Zeur niet
 • Veroordeel niet
 • Richt al je energie op het bereiken van je doel.
 • Geniet vol passie van het proces.
 • Wees enthousiast en laat je intuïtie spreken.

Voor zakelijk zaken doen maak je contact met jezelf en zoek je het geluk in jezelf. Wanneer je je verbindt met de liefde en kracht in jou kun je een rijk leven op alle vlakken creëren.

Wil je meer weten over zakelijk zaken doen?

Kom dan eens kennismaken tijdens onze Succes in Balans Training. Een unieke trainingsdag waarin we jou helpen om te groeien op persoonlijk, zakelijk en financieel gebied.

Meer informatie over Succes in Balans. Wie weet tot dan!

Liefs,
Mirna

Facebook | Instagram | Spotify

 

 

4 8 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
2 Comments
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Heel mooie blog Mirna!
Bedankt

Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

 1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
 2. 25 Business Tips
 3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

2
0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!