Zakelijke ondersteuning voor HSP ondernemers

Zakelijke ondersteuning
Picture of Bas & Mirna

Bas & Mirna

Levensgenieters. Partners. Investeerders. Ondernemers. Hoe kunnen we je helpen? #rijkdom.

Een belangrijke conditionering die hooggevoelige ondernemers tegenhoudt in hun ontwikkeling, is dat ze het idee hebben dat ze alles zelf moeten doen. Dit is zeker voor zelfstandige ondernemers die alleen werken vaak het geval. ‘Als je het goed wilt doen, dan doe je het zelf’ is de gedachte die hierbij hoort. In deze blog leg ik graag meer uit waarom deze conditionering zo beperkend is en hoe je met wat zakelijke ondersteuning hieruit kunt losbreken.

8.000 euro omzet per jaar

Zo’n 8 jaar geleden begon ik mijn eerste officiële bedrijf: Bas van Vugt Advies. Ik werkte als ZZP-er vooral voor mensen in de groene sector. In mijn eerste jaar behaalde ik 8.000 euro omzet. Het was ploeteren om klanten binnen te halen. Ik zat enorm vast in mijn eigen conditioneringen. Ik dacht het allemaal wel te weten hoe het zou werken om een bedrijf op te zetten en succesvol te maken… NIET dus!

Mijn realiteit was vooral dat ik dagen achtereen achter mijn computer zat en “bezig was” met mijn business. Wat ik nu écht aan het doen was om verder te komen, is mij achteraf gezien niet helemaal helder. Dat het niet het gewenste resultaat opleverde óók!

Na een aantal maanden was Mirna het helemaal zat. Ze zei tegen mij dat het tijd werd om aan mezelf te werken wanneer ik mijn realiteit wilde veranderen. Auw…, die kwam even hard binnen! Maar er zat iets in dat ik wilde onderzoeken. Het bleek achteraf de start van een reis. Een reis waarin ik aan mezelf werkte en ik mijn business steeds verder mocht laten groeien. Ik begon, zonder dat ik mij hiervan bewust was, het ZIJN-DOEN-HEBBEN-proces toe te passen. Lees meer over dit proces in deze blog.

Ondersteuning in mijn ZIJN

Retraites, cursussen, zelfhulpboeken, CD’s, podcasts en coaching. Zo maar een aantal dingen die ik heb gebruikt (en nog steeds gebruik!) om mezelf verder te ontwikkelen. En wat een reis is het die ik ben gestart. Inmiddels hebben Mirna en ik meer dan 100.000 euro geïnvesteerd in dit stuk van onze ontwikkeling. Juist omdat het zo enorm effectief is wanneer je verder wilt komen in je leven. Bovendien hebben we gemerkt dat groeien als persoon gewoon enorm blij en gelukkig maakt :). Dat het groeien als persoon je impact verder doet vergroten, is een bij-effect.

Het hebben van ondersteuning in het ZIJNS-stuk is een belangrijk onderdeel geworden van mijn leven. Het is niet meer weg te denken. Zo heb ik momenteel bijvoorbeeld een mentor op het gebied van business, maar vooral ook op persoonlijk vlak zorg ik voor intensieve begeleiding. Dit ZIJNS-stuk geven wij ook door binnen ons bedrijf. Want, zoals mijn mentor Roy Martina altijd zei: “If you work on your inner game, your outer game will change automatically”.

Ondersteuning in mijn DOEN

Aan het begin van mijn ondernemerscarrière was ik vooral gericht op het ‘zelf doen’. Met name omdat ik wel even dacht te weten hoe het zou horen. Ik ben er achter gekomen, dat deze houding mij tegenhield. Ik heb hier op verschillende manieren hard aan gewerkt om dit te overwinnen. Ondersteuning in het ZIJNS-stuk heeft ervoor gezorgd we nu een team hebben dat ondersteunend werkt zodat we nog meer impact kunnen maken met ons bedrijf De Hooggevoelige Ondernemer. Toen ik pas als ondernemer was gestart, deed ik natuurlijk veel meer zelf dan nu. M’n werkzaamheden zijn in de loop van de tijd veranderd. En toch… ook aan mijn DOEN-stuk en het geven van meer impact heb ik hard gewerkt door het volgen van seminars en trainingen. Juist om mijn impact te vergroten.

Het zal je niet verbazen, dat het DOEN-stuk ook in onze begeleiding een grote rol speelt. Zo ondersteunen we mensen met het maken van meer impact, met het creëren van een dienend bedrijf. Een dienend bedrijf rust op stevige structuren die je helpen om meer impact te maken, zonder dat je daar per sé harder voor hoeft te gaan werken.

In onze maatschappij “verkopen” we vaak onze tijd en krijgen daar euro’s voor terug. Dit is een patroon dat ik zelf heb mogen doorbreken. Je wordt immers niet betaald voor de tijd die je spendeert, maar voor de waarde die je anderen biedt. De grootste illusie wat dat betreft is dat je per uur wordt betaald. Dit is namelijk niet waar. Je wordt betaald voor de waarde die je creëert voor anderen. Hoe meer waarde, hoe meer impact. Hoe meer impact, hoe groter jouw financiële beloning. En dat is natuurlijk mooi meegenomen.

Ondersteuning in mijn financiën

De 3e pijler waar Mirna en ik hard aan hebben gewerkt zijn de financiën. Hier heb ik heel wat conditioneringen over geld mogen overwinnen en loslaten. Ondersteuning op financieel gebied betekent voor ons bijvoorbeeld dat we mensen om ons heen hebben verzameld die groter zijn op financieel gebied dan wij. Zodat we kunnen leren, opstellen en implementeren.

Financiële ontwikkeling is de 3e pijler binnen De Hooggevoelige Ondernemer waarin wij mensen ondersteunen om te groeien. We noemen dat ook wel het vergroten van financiële intelligentie. We zien vaak dat hooggevoelige ondernemers het financiële element in hun business structureel onderwaarderen en niet per definitie de aandacht geven die het verdient.

Een vraag die Mirna en ik onszelf hierover vaak stellen, is of we genoeg geld weten aan te trekken. Ons antwoord hierop is en blijft ‘nee’. Simpelweg omdat geld een hele snelle en goede manier is om impact te maken voor anderen. Om als doorgeefluik te dienen voor geld. Geld heeft maar al te vaak de negatieve betekenis van “voor onszelf houden” of misbruik in de breedste zin van het woord. Voor ons is het vooral belangrijk om een groep van 1.000 bewuste miljonairs te creëren om op die manier met – het financiële intellect en kapitaal van deze groep mensen – een grote impact te kunnen maken. Geld mag dus vooral breder gezien worden dan alleen voor onszelf. Uiteraard is een goede financiële basis voor jezelf hiervoor wel een must. Pas als je zelf financieel sterk staat, kun je pas écht als doorgeefluik dienen naar anderen.

In het Succes In Balans Weekend helpen we je graag op weg met het groeien op de drie bovenstaande gebieden: persoonlijk, zakelijk en financieel.

Meer informatie over het Succes In Balans Weekend kun je hier vinden. Het weekend zelf is gratis (lees: we stellen onze kennis gratis ter beschikking). Het enige dat we van je vragen, is een bijdrage van 49 euro in de kosten die wij maken. Een échte win-win wat ons betreft.

Op welke van deze 3 gebieden wil jij met name ondersteuning?

Graag hoor ik van jou in het reactieveld hieronder.

  1. DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppenhier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

 

Heel veel succes op JOUW weg naar RIJKDOM!

Bas van Vugt

 

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
3 Comments
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

[…] kamertje zat en “probeerde” mijn business te laten groeien. (Lees hier overigens meer over in deze blog van vorige week). Pas veel later kon ik deze ervaring van ontwikkeling doorgeven; kon ik van mijn […]

Goedemorgen Bas,
Zouden jij en Myrna mijn/onze coach/mentor op persoonlijk, financieel en ondernemende vlak willen/kunnenn worden? Mij/ons begeleiden in het opbouwen van een ondersteunende netwerk om ons heen, het trappen op de rem wanneer ik te hard van stapel ga, gas geven wanneer ik twijfel als de volgende horde een grote berg lijkt en wanneer ik afdwaal terug op de goeie pad terug helpen. Ik heb een levenstaak aan om met twee voeten op de grond te blijven, dus daar zoek ik ook begeleiding in. Ik zie mezelf vaak als een grote vliegtuig/vogel die al schokkend de landing inzet. Ik heb in de afgelopen jaren een paar coaches gehad die mij jaren lang begeleid hebben in het reis naar binnen gaan. Nu dat ik het kind in mij heb teruggevonden heb, mijn zielenmissie in mijn hand, wil ik mezelf, mijn kracht in de wereld manifesteren. Ik wil begeleiding daarin, want de sneller heb ik mijn doel bereikt, en die heb ik nu duidelijk voor ogen! Hoor graag van jullie, Wendy

Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

3
0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!