Leven in zekerheid is een leven in angst

Zekerheid. Iets dat veel mensen lijken te zoeken in hun leven. Maar bestaat zekerheid überhaupt wel?
Bas & Mirna

Bas & Mirna

Levensgenieters. Partners. Investeerders. Ondernemers. Hoe kunnen we je helpen? #rijkdom.

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]zekerheidZekerheid. Iets dat veel mensen lijken te zoeken in hun leven. Maar bestaat zekerheid überhaupt wel? En hoe kunnen we onze talenten het beste in de wereld zetten zonder begrensd te worden door valse zekerheden?

“Een overtuiging is slechts een overtuiging” zei een belangrijke mentor in mijn leven. De overtuiging dat je zekerheid nodig hebt om “lekker” te kunnen leven, is er ook zo één.

Zekerheden geven houvast:

Terwijl ik dit schrijf, zit ik op een terras aan zee. Ik zit op een stoel aan een tafel. Stel je voor dat ik elke keer weer na zou moeten denken over deze vorm van zekerheden. Dat ik elke keer als ik een stoel en een tafel zie, opnieuw moet nadenken over wat het precies is. De mens is gebaat bij deze vorm van zekerheden. Deze zekerheden geven houvast en helpen je de wereld te zien zoals je hem nu ziet. Dit is de positieve kant van zekerheden.

Zekerheden kunnen je echter ook terugzetten, je tegenhouden om jouw leven te leven zoals jij dat zelf wilt. Denk bijvoorbeeld aan een baan die je vanwege de zekerheid van de maandelijkse financiële compensatie hebt.

Alles verandert voortdurend:

Een mooi voorbeeld hiervan is ons eigen lichaam. Op cellulair niveau verandert ons lichaam voortdurend. Lichaamscellen worden elk uur, elke week, elke maand, elk jaar geheel vernieuwd. Het lichaam is gericht op het in stand houden van homeostase, oftewel het natuurlijke evenwicht. Het is maar goed dat deze vorm van zekerheid EN continue verandering bestaat. Anders zou je bijvoorbeeld vergiftigd kunnen worden door je eigen lichaam, omdat je bloed toxisch is geworden. Niet echt een fijne gedachte….

Zekerheid is een aangeleerde illusie:

Om onze maatschappij te kunnen laten functioneren, is het belangrijk dat we een grote groep mensen hebben die in de illusie van zekerheid gelooft. Op die manier kan deze groep mensen ingezet worden voor het gewin van anderen. Maatschappelijk gezien hebben we dus altijd een groep mensen nodig die gelooft dat ‘zekerheden’ nodig zijn in het leven.

Hier tegenover staat een groep mensen die hun eigen broek meer dan goed op kunnen houden, vooral op financieel vlak. Deze mensen creëren en zorgen voor de zekerheid van anderen. Zoals bijvoorbeeld ondernemers die banen creëren.

Mijn conclusie: het nastreven van zekerheden is niet slecht, tenzij de zekerheden je tegenhouden in het bereiken van je doelen.

In het GRATIS Succes In Balans Weekend helpen we je met het creëren van rijkdom op alle vlakken. Op persoonlijk, zakelijk EN financieel gebied. Vanuit deze rijkdom en de zekerheden die hiermee gepaard gaan, is het makkelijker om het leven te leiden dat jij wilt.

Klik op de link voor het eerstvolgende Succes In Balans weekend.

Meer info en aanmelden kun je hier vinden.

Wat zijn zekerheden in jouw leven? Hoe belangrijk is zekerheid voor jou?

Graag hoor ik van jou in het reactieveld hieronder.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas van Vugt[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_widget_sidebar sidebar_id=”sidebar-1″][/vc_column][/vc_row]

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!