Ondernemen is voor HSP’ers de beste manier om zichzelf te kunnen ontplooien

Het ondernemerschap. Voor veel hooggevoelige ondernemers een zoektocht. Naar zichzelf, hun drijfveren en vooral hun zielenmissie. Want, juist het ondernemen is een fantastische manier om jezelf in de wereld te zetten en te kunnen ontplooien.
Picture of Bas van Vugt

Bas van Vugt

Vader, partner, ondernemer levenszoeker én genieter;). Ondernemen zit in mijn bloed. Altijd zoekende naar meer voor mezelf en mijn klanten. #rijkdom.

Het ondernemerschap. Voor veel hooggevoelige ondernemers een zoektocht. Naar zichzelf, hun drijfveren en vooral hun zielenmissie. Want, juist het ondernemen is een fantastische manier om jezelf in de wereld te zetten en te kunnen ontplooien. In deze blog deel ik hier graag meer met je over.

Mijn story….

In mijn persoonlijke ondernemersproces loopt een rode draad. Een draad die van twijfel naar geloven naar vertrouwen toe loopt. Ik groeide op in de detailhandel. Mijn ouders hadden 2 zaken waarin ik zelf ook meewerkte. Een speelgoedwinkel en de andere was een spirituele cadeauwinkel. Rond mijn 18e zette ik met het geld dat ik verdiende mijn eerste business idee in de markt. Ik zag een gebrek aan goede en stabiele poppenhuizen en besloot samen met een lokale meubelmaker een goed en sterk poppenhuis te creëren en in de markt te zetten. Een idee dat ik uitvoerde en waarvan ik heel veel leerde. Zo’n 2 jaar later kocht ik 3 caravans in de Belgische Ardennen. Naast dat het daar heel erg gezellig kon worden, verhuurde ik deze aan toeristen. Zeker in het hoogseizoen was dit een hele goede bezigheid. Hierin leerde ik meer en meer te managen en vooruit te plannen. Als ik iets miste, kostte het me elke keer 3 uur heen en 3 uur terugrijden om het alsnog geregeld te krijgen. Deze 2 business ideeën leerde mij heel erg veel en ik ben dankbaar dat ik ze heb mogen meemaken. Uiteindelijk leverde het mij inzichten op die ik altijd bij mij zal dragen. Wat ik vooral leerde, was vertrouwen. Wat ik miste, was echter de bezieling. Die kwam later.

De caravans werden verkocht en ik vertrok voor een jaar studie naar Zwitserland. Duits en Engelstalige economie studeren, kan een hele uitdaging zijn, kan ik vertellen. Zeker het Duits viel mij enorm tegen en had ik moeite mee. Bij terugkomst in Nederland besloot ik zo snel mogelijk mijn universitaire studie af te maken. Maar… het ondernemerschap bleef kriebelen. Tijdens mijn afstuderen aan de economische faculteit werd ik door diverse partijen benaderd voor leertrajecten. Er zat echter een uitnodiging in die ik vele malen interessanter vond en die was van een branchevereniging. Ik kon als ik wilde aan de slag gaan als ZZP’er. Mijn eigen tijd indelen, iets concreets toevoegen en als bijproduct nog eens leuk worden betaald. Fantastisch vond ik het! Ik nam de opdracht met beide handen aan! Vervolgens ging het snel. Ik startte samen met een partner een coachingsbedrijf op, gericht op het verbeteren van vaardigheden van ondernemers en medewerkers. VAARDIGheden. Al snel merkte ik dat ik hierin ook mijn ei niet goed kwijt kon, dat het niet diep genoeg ging om een échte change te maken voor mensen. Iets dat ik ZO graag wilde! Vanuit dit proces ben ik dieper in mezelf gegaan, ben ik aan mezelf gaan werken en werd De Hooggevoelige Ondernemer geboren. Om mensen écht verder te helpen met hun processen op persoonlijk, zakelijk en financieel gebied. Het eerste jaar gebeurde er nagenoeg niks. Ik merkte dat ik mij vooral focuste op de inhoud, weinig op het naar buiten treden en zichtbaar zijn. Daar zat ik, alleen op mijn kamertje te wachten op klanten. Ik realiseerde mij dat er iets moest veranderen, dat ik naar buiten moest en mocht treden met mijn missie. En vooral, dat ik hier meer voor nodig had dan alleen maar kennis over hoe mensen vooruit te helpen. Ik moest gaan werken AAN mijn bedrijf in plaats van erin. Zonder geld en met hoop op een goede afloop, begon ik te werken AAN mijn bedrijf. Ik volgde over de hele wereld de ene na de andere cursus om anders naar mezelf en de profilering van mijn bedrijf te kijken. Stapje voor stapje ging het beter en beter en ging ik mijn missie nog meer in de wereld zetten, nog meer mensen helpen. De eerste training die ik gaf, was met 4 mensen waarvan ik er 2 kende. Dit was één van de allerbeste ervaringen in mijn leven. Zeker omdat ik daarin leerde wat doorzetten is. Verkopen? Bah, niks voor mij. Gevolg? Geen enkele inschrijving voor het jaarprogramma en geen impact.

Inmiddels is De Hooggevoelige Ondernemer meer en meer een goedlopend bedrijf geworden waarin we meer en meer mensen mogen ondersteunen met het creëren van rijkdom op alle vlakken. Ik weet als geen ander hoe het is om te VOELEN dat je meer RESULTAAT wilt creëren, meer IMPACT wilt maken, maar geen enkel IDEE hebt waar precies te beginnen. Ik weet hoe eng het is om stappen te zetten, om met angst om te gaan. Om door te pakken, ook al heb je geen enkel idee hoe je nu precies die impact kunt creëren. Een ding weet ik wel en dat is met hoeveel passie ik binnen ons huidige bedrijf mensen verder help.

Ontplooiing en impact

Inmiddels weet ik dat, door mezelf te ontwikkelen, mijn bedrijf zich ontwikkelt en ik een grotere impact kan maken in deze wereld. Ik geef omdat het kan, niet omdat het moet. Mijn leven in rijkdom, vanuit daar help ik anderen dit te bereiken. Voor mij is dit een proces. Een proces van verandering, van liefde, van impact. Steeds een stapje verder, steeds een tikkeltje beter, steeds meer impact. Zodat ik het maximale uit MIJN leven haal EN daarmee uit het leven van anderen, mochten ze dat willen ;-).

Wil jij jezelf verder ontplooien en ondernemen? In het Succes in Balans Weekend helpen we je hier graag mee op weg.

In het Succes In Balans weekend helpen wij je heel graag verder met het creëren van rijkdom op alle vlakken. We hebben het zowel over persoonlijke, zakelijke als financiële rijkdom.

Meer informatie over het Succes In Balans Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Wil jij jezelf verder ontplooien en ondernemen?

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas van Vugt

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
2 Comments
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Zeer herkenbaar, bedankt voor de ondersteuning in je verhaal.
Ikzelf bots ook tegen mezelf als het gaat naar buiten kopen en verkopen. Mezelf zichtbaar maken is een nieuwe focus en meer werken aan het bedrijf dan erin. Vertrouwen dat het goed komt en dat de klanten naar me toe komen.

Hi Dimitri, (h)erkennen is al een grote stap want dan kun je er ook daadwerkelijk mee aan de slag. Dus super om je focus te hebben op meer zichtbaar zijn. Veel liefs.

Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

2
0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!