“Zielenmissie” is niet van mij

Zielenmissie
Picture of Bas van Vugt

Bas van Vugt

Vader, partner, ondernemer levenszoeker én genieter;). Ondernemen zit in mijn bloed. Altijd zoekende naar meer voor mezelf en mijn klanten. #rijkdom.

“Huh? Hoezo is Zielenmissie niet van jou?” Ik hoor je denken… Het is echt waar, Zielenmissie is niet van mij. Het is een product van het grotere geheel. Het ‘van mij’ noemen zou die energie enorm tekort doen. In deze blog meer over de energie van dit bijzondere boek en de energie die het in de wereld mag zetten.

De eerste schrijfweek: desillusie

Daar zat ik dan, in het Benedictijnenklooster. Met mijn schriftje voor mij op het bureau. Ik had besloten een boek te gaan schrijven. Toen had het nog een andere titel: “Opgeven kan morgen ook nog”. Ik had mezelf één week gegeven om dit boek op papier te krijgen. Aangezien het schrijven van het eerste boek “De Hooggevoelige Ondernemer” in hetzelfde klooster nog geen 3 dagen in beslag had genomen, besloot ‘ik’ dat het in deze ene week wel even zou gaan gebeuren.

Echter, niks van dat alles… Er kwam die week geen woord op papier en bovendien werd ik ziek. Mijn verblijf op deze bijzondere plek duurde daardoor zelfs drie dagen langer. Ik was simpelweg niet in staat om eerder met de auto terug naar huis te rijden. Na tien dagen vertrok ik uiteindelijk gedesillusioneerd naar huis zonder een woord op papier. IK wilde wel, maar blijkbaar wilde ‘het’ nog niet dat het op papier uit zou komen.

De tweede schrijfweek: nu dan!

“Ja, nu zal alles wel in één keer op zijn plek vallen”. Dat is wat mijn ego dacht. “Dit keer gaan we dat wel even fixen”. Zoiets als ‘Wir schaffen das’. Nou ja, de eerste paar dagen ging het net zoals de eerste keer. Geen woord kwam er op papier. Het lukte gewoon niet om te schrijven, hoe graag ik het ook wilde. Ik dacht dat alles klopte. Ikzelf. Mijn telefoon stond uit. Geen afleidingen van e-mails, sociale media en wat al niet meer. De schitterende omgeving en de terugkerende diensten en gesprekken. Heerlijk was het, maar toch geen resultaat. Geen woord op papier.

Ik besloot het maar los te laten en er helemaal geen aandacht meer aan te besteden. Ik begon wandelingen te maken door de bossen en ik kwam mensen tegen. Eén van hen was Bruder Fransisco. Een bijzondere man met een bijzonder verhaal. We kwamen elkaar tegen op die schitterende plek en raakten in gesprek. Uiteindelijk heeft hij het voorwoord voor Zielenmissie geschreven. Grappig detail: ook bij hem kwam er eerst niks op papier.

Juist toen ik dacht dat er ook deze keer niks zou gebeuren, kwam er weer flow in het proces, puur door het los te laten. Mijn aandacht was er nog wel bij, althans in mijn achterhoofd. Het Universum, of de goddelijke energie besloot anders. In de drie dagen die volgden, schreef ik, totdat het tijd was om weer terug naar huis te gaan. Deze keer ging ik met het vliegtuig. Ik weet nog hoe ik daar op het vliegveld van Zürich mijn handgeschreven manuscript als een politieman bewaakte. Geen moment ging het uit mijn gedachten, noch uit mijn zicht. Dat was een bizar gevoel. Alsof ik het moest bewaken. Alsof het een schat betrof.

De derde schrijfweek: overgave

Ik maakte mij geen illusies meer en had alleen mijn laptop meegenomen. Mijn intentie was om gewoon daar te zijn en mezelf open te stellen voor alles dat er zou gebeuren. Alles was goed. Zo zei ik het ook tegen mezelf en ergens zal ik het ook wel geloofd hebben.

Die eerste dagen waren er mooie ontmoetingen. Soms schrijven, soms niet. Meegaan in het ritme van de Benedictijnen. Bij mezelf blijven. De flow toestaan om door mij heen te stromen. Om mij te ‘gebruiken’ als middel om een boodschap aan de wereld door te geven. Ik voelde de energie van het schrijven. Van 6.00 uur tot soms 22.00 uur schreef ik. De poort stond open. Ik hoefde niks te doen, behalve voor mezelf te zorgen, mijn aandacht te richten en goed te luisteren naar de formuleringen die mij werden aangereikt.

Die week besefte ik steeds meer dat dit geen boek van ‘mij’ zou worden. Ja natuurlijk, uiteindelijk zou mijn naam wel op de cover komen te staan. Met een foto van Mirna en mij op de achterkant, aangezien Mirna veel werk heeft verzet in de redactie van het boek. Dit is hoe de buitenwereld het allemaal graag ziet. Een schrijver. Herkenbaar. Check. Stel je eens voor dat er op de cover niks zou staan. Of bijvoorbeeld: Universum. #interessant. Hoe zou zoiets worden ontvangen? Hmm…

Redactie van Zielenmissie

Zielenmissie is mijn persoonlijke verhaal, dat ik heb geschreven op een manier zodat anderen er herkenning in kunnen vinden. Klinkt eenvoudig, zo was het echter niet. Drie verschillende redacteurs gaven mij (en dus het Universum?) het script terug. Ze konden er niks mee. Ze snapten de boodschap niet en voelden niet wat er in dit boek wordt doorgegeven. Eerlijk gezegd had ik dat wel een beetje verwacht. Het is mijn missie om het leven van je zielenmissie als standaard in de wereld te zetten en daarin ervaar ik soms nog wel eens wat weerstand van anderen. Dat mag.

De redactie liep dus in eerste instantie niet zo soepel. Het boek werd teruggegeven, want niemand wilde zich eraan branden. Uiteindelijk nam Mirna hierin een belangrijke rol achter de schermen op zich. Ze zette zich in om deze belangrijke boodschap in begrijpelijke taal de wereld in te sturen. In die zin is het ook haar energie die je wellicht zult voelen als je het boek leest.

De meeste zaken zijn geen “bezit”

In dit gehele proces heb ik slechts als doorgeefluik gediend. Ik zie en voel nu beter waarom bepaalde dingen in mijn leven hebben plaatsgevonden en dat ik de geleerde lessen weer mag doorgeven aan anderen. Zielenmissie is – met vertraging – precies klaar in de Corona-tijd. Die timing is iets dat ik zo ontzettend bijzonder vind. Eerst al die tegenwerking. Tenminste, dat is hoe ik er toen tegenaan keek. Nu kan ik het anders zien en besef ik dat het eerder nog niet de juiste tijd was om deze boodschap in de wereld te zetten. Mijn lichaam en ziel zijn het verlengstuk van de boodschap en ik, Bas, was eerder nog niet klaar en sterk genoeg om deze boodschap in de wereld te zetten. Ik had nog wat onkruid te wieden en mezelf met dit volgende stuk in mijn leven te verzoenen.

Niets is voor niets

Terwijl ik dit schrijf, besef ik hoe dankbaar ik ben voor de vele gebeurtenissen in mijn leven. Ontmoetingen. Contacten. Ze hebben allemaal een functie voor mij en daarmee indirect dus ook voor de lezer. Hoe die groei precies werkt? Dat snap ik nog steeds niet. Wellicht hoeven we het ook niet te snappen? Mogen we het gewoon als een gegeven accepteren en ervan genieten? Het doorleven om er sterker van te worden?

Ik kan nu enorm genieten van lezers die ‘mij’ een reactie sturen op het boek. Vaak hoor ik dat het ‘iets’ in beweging zet. Alhoewel dat natuurlijk al een label is dat ik plaats op zo’n reactie. Bijzonder vind ik het vooral om te ervaren dat het ‘iets’ in beweging zet en dat mensen dichter bij zichzelf komen. Persoonlijk voel ik heel sterk dat de boodschap universeel gedragen wordt en dat de mensen die er klaar voor zijn dit boek weer doorgeven. Zo helpen we elkaar helpen om ‘Zielenmissie’ als boodschap van het Universum grootser in de wereld te zetten. Het is schitterend dat dit juist nu in Corona-tijd mag gebeuren.

Het onverklaarbare is er klaar voor 🙂

Eén van de zaken die ik in Zielenmissie deel, zijn allerlei ‘onverklaarbare’ ervaringen die ik tijdens mijn leven heb meegemaakt. Eerst had ik daar echt angst voor en wilde ik het wegstoppen, ervoor weglopen. Ik wilde ‘gewoon normaal’ zijn. Inmiddels weet ik dat de onverklaarbare ervaringen en de praktische spiritualiteit voor heel veel mensen het nieuwe normaal is geworden of zal worden. Een schitterende tijd staat ons als mensheid te wachten. Een tijd waarin we steeds meer vanuit de verbinding met het grotere geheel mogen leven, werken en onze missie leven. Gewoon zoals je voelt dat je missie is.

De energie van het onverklaarbare is er klaar voor om eenieder die er voor open staat verder te helpen. Wellicht kan Zielenmissie zo’n eerste opzet zijn voor jou als mens. Ter inspiratie zeg maar, zodat je niet alle ‘struggles’ hoeft door te maken zoals ik die heb doorgemaakt. Gewoon, omdat je leert van de ervaringen van anderen (in dit geval van die van mij).

Ben jij er klaar voor? Sta je ervoor open? Wil jij met het thema van Zielenmissie aan de slag? Bekijk dan zeker de actie die we rondom de nieuwe Community hebben. In juli en augustus lanceren we deze Community en kun je gebruikmaken van de introductieprijs. Bij de vernieuwde Community krijg je bij “Pro” en “VIP” het boek Zielenmissie er helemaal gratis erbij. Als extra bonus om jou verder op weg te helpen.

— > Bekijk hier de vernieuwde community en meld je aan < —

Met liefde voor jou en het onverklaarbare ;).
Bas

5 1 stem
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!