Zingeving als helende kracht. Hoe kun je dit optimaal toepassen? En hoe ga je om met de uitdagingen op je weg naar zingeving?
Picture of Bas van Vugt

Bas van Vugt

Vader, partner, ondernemer levenszoeker én genieter;). Ondernemen zit in mijn bloed. Altijd zoekende naar meer voor mezelf en mijn klanten. #rijkdom.

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Veel uitdagingen die mensen in hun leven tegenkomen, zijn gekoppeld aan zingevingsuitdagingen. Zo, die zin is er alvast uit ;). Zingevingsuitdagingen die gekoppeld zijn aan een wereld waarin zingeving en een zingevend leven alsmaar belangrijker worden.

In deze blog deel ik graag meer over zingeving als helende kracht, de gedachte erachter en hoe je zingeving als helende kracht optimaal kunt toepassen…

Uitdaging = oplossing?

Deepak Chopra zegt het heel mooi in zijn boek spirituele oplossingen: “De oplossing van een spiritueel probleem ligt altijd een laag dieper in de persoon zelf verscholen”. En hij heeft hiermee een grote kern van waarheid te pakken.

Uit ervaring weet ik dat een uitdaging met een reden in jouw leven is. Dit is voor sommige mensen overigens niet het allerleukste om te horen. Ook ik had hier moeite mee toen ik in een burn-out zat. Simpelweg omdat ik zo snel mogelijk van die uitdaging en de pijn die hiermee samenhing afwilde. Pas achteraf zie ik dat de vele uitdagingen die zich in mijn leven hebben voorgedaan, er zijn met een specifieke reden. En die reden zie je vaak écht pas achteraf.

Als je nu midden in zo’n uitdaging zit en niet exact weet hoe dat je hiermee om kunt gaan: Wees gerust. Bij mij is het zo dat voor alles uiteindelijk een oplossing gekomen is. Maar natuurlijk wel door zelf naar oplossingen te blijven zoeken ;). Het is essentieel dat je begrijpt dat de weg van zingeving er een is met vele mooie momenten en minstens even zoveel teleurstellingen en uitdagingen.

Paulo Coelho schreef mij eens: Happiness sometimes is a blessing but usually a conquest. Dit heb ik de afgelopen 10 jaar meer dan eens mee mogen maken.

Verdieping = oplossing?

Bij mijn uitdagingen heb ik gemerkt dat een verdieping in mijn zingeving vaak als oplossing gewerkt heeft voor (dagelijkse) uitdagingen. Ik zal je een voorbeeld geven.

Een van die uitdagingen waar ik begin van dit jaar mee zat, was het feit dat er in marketing vaak dingen misgingen. Denk aan dubbele mailtjes enzovoorts. Dit irriteerde mij mateloos, juist ook omdat ik, als hooggevoelige ondernemer, alles zo perfect mogelijk wil doen en daar passen simpelweg geen fouten in 😉 (Zoals je wellicht weet, zijn hooggevoelige mensen perfectionisten). Nu weet ik dat dit onderdeel is van het proces van groei. Natuurlijk spreek ik de verantwoordelijke aan op hun fouten maar ik laat mij hier niet meer door uit het veld slaan.

De trigger die bij mij aangeraakt werd door dit proces was bijvoorbeeld het proces van afwijzing door anderen (we kregen boze mailtjes enzovoorts). Door hier met mijn coach verder aan te werken, ben ik hierin een stap verder gekomen en uiteindelijk dus dankbaar voor deze prikkel. De bottom-line is immers dat we heel veel mensen verder helpen met het creëren van rijkdom en DAT is waarom Mirna en ik in business zijn gegaan.

Samengevat: We kunnen ons zorgen maken over de triggers die op ons worden afgevuurd en ervoor kiezen om ons uit het lood te laten slaan. Of we kiezen ervoor om kritisch en eerlijk naar deze triggers te kijken. Want het gaat spiritueel gezien vaak helemaal niet over die specifieke trigger maar veel meer over het proces hierachter dat door de trigger in gang wordt gezet.

De helende kracht van zingeving voor jou laten werken:

Om de fantastische helende kracht voor jou te laten werken, is het belangrijk dat je loskomt van de alledaagse gang van zaken. Zowel in je business, familie en financiën. Mij helpt het altijd enorm door even afstand te nemen van het probleem en er met een frisse blik vanaf de zijkant naar te kijken. Die frisse blik krijg ik vaak door een mini-break, retraite of bijvoorbeeld vakantie in te plannen en mezelf terug te trekken.

Soms kan een wandeling ook helpen om weer duidelijkheid te krijgen. Als het maar een prikkelarme of prikkelvrije omgeving is waarin jij je terug kunt trekken. Want, vanuit die duidelijkheid ontstaat de heling. Simpelweg omdat je iets loslaat, ontstaat de ruimte om te helen, een laag dieper bij jezelf te komen, van het leven te genieten en iets toe te voegen aan de maatschappij.

Hoe belangrijk is zingeving als helende kracht voor jou?

Wil je meer weten over het bereiken van rijkdom op alle vlakken en het opzetten van een succesbedrijf? Kom dan eens vrijblijvend langs in het Succes In Balans weekend.

In het Succes In Balans weekend helpen wij je heel graag verder met het creëren van rijkdom op alle vlakken. We hebben het zowel over persoonlijke, zakelijke als financiële rijkdom.

Meer informatie over het Succes In Balans Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

Hoe belangrijk is zingeving als helende kracht voor jou?

Graag hoor ik van jou in het reactieveld hieronder….

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas van Vugt[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_widget_sidebar sidebar_id=”sidebar-1″][/vc_column][/vc_row]

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
6 Comments
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Hallo Bas,

Heel herkenbaar verhaal. Alleen hoe vindt je de oplossing?

Vriendelijke groet,
Natalie

Hi Natalie,
Was het maar zo simpel dat er een universele oplossing voorhanden was…
Die laag dieper gaan in jezelf is voor iedereen telkens weer anders…
Voor mij is het een gevoel. Het volgen van de tekens en daarvoor gaan. De stappen daarna manifesteren zich vanzelf.

Liefs,
Bas

Beste Bas,
Met zeer veel plezier lees ik je blogs en kom dus steeds je uitnodiging tegen. Graag zou ik een weekend met je willen meemaken, komt er nog een nieuwe datum? Ben op vakantie tot 8 april ????
Hoor graag van je.
Marja

Hi Marja,
Leuk om van je te horen en goed dat de blogs waardevol voor jou zijn. 10 en 11 juni is het volgende Succes In Balans Weekend.

Liefs,
Bas

Dit resoneert voor de volle 100% met me Bas. Ik voel erkenning en rust bij het zien dat mijn perfectionisme gewoon een onderdeel is van het hooggevoelig zijn. Dank je voor dit inzicht Bas. Ik kijk er naar uit om nog meer inzichten en commitments in het ‘In Balans Weekend’ te ontdekken om een bussines te creëren bij het helpen van mensen vanuit mijn hart. Warme knuffel, Gert Lemmens

Top Gert,
Tot snel in het Succes In Balans weekend!

Liefs,
Bas

Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

6
0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!