Zit jij in jouw karrenspoor?

Het karrespoor. Een metafoor voor jouw zielenmissie. Als je op jouw karrespoor zit gaat alles vanzelf. Moeiteloos.
karrenspoor
Picture of Bas & Mirna

Bas & Mirna

Levensgenieters. Partners. Investeerders. Ondernemers. Hoe kunnen we je helpen? #rijkdom.

Het karrenspoor. Een metafoor voor jouw zielenmissie. Als je in jouw karrenspoor zit, gaat alles vanzelf. Moeiteloos. Het tegenovergestelde kan ook waar zijn. Je voelt dat je nog niet bent waar je graag zou willen zijn. In deze blog deel ik een aantal zaken over zielenmissie, jouw persoonlijke karrenspoor en wat je kunt doen als je het gevoel hebt dat je (nog) niet op jouw pad zit.

In je karrenspoor gaat het vanzelf

Leven vanuit jouw zielenmissie is waar jij voor bent gemaakt. In feite waarvoor iedereen is gemaakt maar waar weinig mensen hun zielenmissie echt leven. Leef jij op dit moment jouw zielenmissie? Grote kans dat je dan “lekker gaat” en dat je een moeiteloos leven ervaart. Op je karrenspoor zitten is een magische ervaring kan ik uit eigen ervaring zeggen. Je kunt de controle over het stuur wat laten vieren en het karrenspoor het werk laten doen. Stel jezelf maar voor dat het echt een landelijk gelegen karrenspoor is waarbij er een inkeping is waarin de weg ligt. Als de banden de zijkant van het karrenspoor raken worden ze als het waren automatisch teruggedrongen….. Zo is het ook als jij jouw zielenmissie leeft.

Wat te doen als je niet in jouw karrenspoor zit?

Het korte antwoord op deze vraag is simpel maar tegelijkertijd confronterend. Het enige dat je kunt doen – als jij nu het gevoel hebt niet jouw zielenmissie te leven en dus buiten jouw karrenspoor rijdt – is veranderen. Verandering. Iets waar de meeste mensen moeite mee hebben. En toch is het de enige constante in het leven. Op celniveau wordt ons lichaam zelfs voortdurend vernieuwd.

Waarom dan toch wachten met veranderen?

In mijn werk met honderden hooggevoelige mensen heb ik ervaren dat veel hooggevoelige mensen blijven hangen in patronen die buiten hun karrenspoor liggen. De redenen hiervoor zijn legio. Juist omdat er angst is voor verandering worden vaak keuzes gemaakt gebaseerd op die angst. Om als hooggevoelig persoon succesvol in het leven te staan is het mijn ervaring dat het nodig is om voortdurend zelf te veranderen. Dit houdt in dat je niet wacht tot de verandering jouw lam slaat en je niks meer kunt, maar juist dat je proactief jouw leven vorm geeft. Dat jij 100% verantwoordelijkheid neemt voor wat er op dit moment gebeurt in jouw leven.

De signalen dat je niet in je karrenspoor zit, kunnen heel divers zijn: stress, burn out, totale verveling, het gevoel hebben dat je talenten niet naar voren komen, dat je je tijd aan het verdoen bent enzovoorts. Voor hooggevoelige mensen is het essentieel dat ze op hun karrenspoor zitten. Ze kunnen het heel lang volhouden om er vanaf te zijn, juist omdat ze een hele sterke wil hebben, maar uiteindelijk is de roep om zingeving groter dan alle andere angsten. Wacht niet op dit breekpunt maar onderneem actie.

Zit jij in jouw karrenspoor?

Graag hoor ik van jou in het reactieveld hieronder.

Ik hoop dat ik je verder heb kunnen helpen met deze tips. Wil je meer weten over emotionele, zakelijke en financiële rijkdom? Dan zie ik je graag in het eerstvolgende Succes in Balans weekend.

Meer informatie over het Succes In Balans Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas van Vugt
Facebook | Instagram | Spotify

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
1 Comment
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

[…] Er is slechts een doel en dat is het realiseren van zoveel mogelijk zingeving. Ik noem dit ook wel “op je karrenspoor zitten”. Je hebt zo’n gevoel van zekerheid en helderheid dat je niet twijfelt aan de weg waarop je zit. […]

Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

1
0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!