Hoge bomen vangen veel zon

Vanuit de schaduw naar de zon door het gebruik van je talent en het creëren van positieve impact.
Bas & Mirna

Bas & Mirna

Levensgenieters. Partners. Investeerders. Ondernemers. Hoe kunnen we je helpen? #rijkdom.

Als er één belangrijk ding is dat hooggevoelige mensen tegenhoudt, dan is het wel het stuk rondom zichtbaarheid. Jezelf laten zien zoals je bent in al je kwetsbaarheid. In deze blog geef ik je graag een aantal redenen waarom het heel prettig is om uit de schaduw te komen en voor jezelf, jouw visie en de wereld te gaan opstaan. Vanuit de schaduw naar de zon…

Uit de schaduw komen

Het spreekwoord dat vaak wordt gebruikt, is dat hoge bomen veel wind vangen en dus kwetsbaar zijn. Juist omdat ze zichtbaar zijn, voor zichzelf opstaan en vol in de zon staan. “Hoge bomen vangen veel wind” is niet voor niks een spreekwoord dat bekend is in de Nederlandse taal. De meest natuurlijke (en vooral aangeleerde) reactie is om in de schaduw te blijven en jouw eigen ding te blijven doen. Mijn ervaring is dat dit niet de beste manier is om je leven vorm te geven. Juist omdat er zoveel meer licht, energie en levensplezier is in de zon.

De zon doet groeien

Juist door in de zon te staan, krijg je nieuwe levensenergie en ontstaat er nieuw leven. Dit geldt zeker voor hooggevoelige ondernemers. Door een positieve impact ontstaat zon die als brandstof dient voor zingeving, plezier en vooral een diep gevoel van dankbaarheid voor alles waar jouw licht over mag schijnen.

De zon creëert rijkdom

Ondanks alle conditioneringen en (irreële) angsten die er zijn over naar buiten treden en jezelf laten zien, is het de enige manier om rijkdom op alle vlakken te creëren. Juist door zichtbaarheid en keuzes die anderen NIET durven te maken, onderscheid jij jouw leven van dat van anderen.

De zon laat alles groeien en zorgt voor overvloed. Rijkdom op emotioneel vlak: doordat je doet wat je graag wilt, met wie je dat wilt, waar je dat wilt, hoe vaak je wilt en waar ter wereld je wilt. Een belangrijk onderdeel van emotionele rijkdom is het in de wereld zetten van je talenten en er het maximale uithalen. Als je midden in de zon staat, lijkt alles vanzelf te gaan. Dit betekent vanzelfsprekend niet dat er nooit meer tegenslagen zullen zijn of dat er geen dingen meer tegenzitten. Wat het wel betekent, is dat jij jouw leven leidt in een rijkdom die in je hart verankerd zit en er door niemand uit te krijgen is. Emotionele rijkdom is altijd het startpunt om jezelf meer te laten zien en jouw specifieke ding in de wereld te zetten. Beter in de zon staan en verbranden dan het altijd koud hebben in de schaduw ;-).

Wat wordt het voor jou?

Blijf je in de schaduw of kies je ervoor om in de zon te gaan staan? Wat houdt je tegen om deze stap te maken? Graag hoor ik van jou in het reactieveld hieronder.

Kun je wel wat hulp gebruiken om uit de schaduw te komen? Kom dan eens met ons kennismaken tijdens het  Succes In Balans Weekend. In deze training geven we onze lessen over persoonlijke, zakelijke EN financiële rijkdom graag aan jou door.

Meer informatie over het Succes In Balans Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hier onder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Liefdevolle groet vanuit rijkdom,

Bas

 

P.S. Ben je nieuwsgierig hoe Mirna en ik jou nog verder kunnen helpen met het creëren van rijkdom op alle vlakken?

Bekijk dan zeker eens onze podcast.

Of wellicht houd je meer van lezen? Het blogsegment vind je hier.

Is lezen écht je passie? Hier vind je 3 e-books waarmee je direct aan de slag kunt.

0 0 stemmen
Article Rating

Rijkdom op alle vlakken creëren gaat soms gemakkelijk, maar meestal is het een gevecht van groei. De groei die Mirna en ik ervaren, geven we heel graag aan jou door. Dat hebben we tot onze missie mogen maken. Sta je hiervoor open? Dan nodig we je heel graag uit om eens kennis met ons te komen maken tijdens Business Meaning Booster.

Meer informatie over het Weekend (en aanmelden) kun je hier vinden.

DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen hieronder te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Heel veel succes op JOUW weg naar JOUW potentieel.

Bas & Mirna

Jouw mening telt...

Abonneer
Laat het weten als er
1 Comment
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

[…] kom uit de schaduw en stap in de zon! Dat is waar je kunt groeien en bloeien. Dat is waar de energie is en waar nieuw leven […]

Search

Over ons

hooggevoelig ondernemen - De hooggevoelige ondernemer

Betekenisvol ondernemen. Geld als bijproduct van succes. Vanuit jouw unieke talent en zielenmissie. #Rijkdom.

Download en bekijk gratis:

  1. Case Study – Hoe familie- en zakenleven te combineren
  2. 25 Business Tips
  3. 12 Sleutels voor Succes in Balans

Volg ons

Recente artikelen

Reserveer jouw (GRATIS) TICKET!

Hoe goed zou jij je voelen als je de volgende stap zou kunnen maken naar emotionele, zakelijke of financiële rijkdom?
Tijdens het Succes In Balans Weekend krijg je tips, strategieën en tools om de volgende stap te maken in het creëren van rijkdom op alle vlakken. Het enige dat je betaalt, is een bijdrage in de kosten die we maken voor de zaal, uitgebreide lunch, koffie, thee en het werkboek dat je ontvangt.

Je leven inrichten zoals je écht wilt? 

Dat is voor ons de ultieme balans! Vanuit wie je bent, met betekenis en in overvloed ondernemen. Het leven hoeft geen struggle te zijn. Toch?!? Althans niet permanent;). De uitdagingen die we als mens allemaal meemaken? Daar liggen onze groeikansen. 

Groei als ondernemer betekent groeien als bedrijf én financieel. Is er iets in je leven waarmee je aan de slag wilt? Wees welkom in het Succes In Balans Weekend. Daarin helpen we ambitieuze ondernemende mensen met de creatie van rijkdom op alle vlakken vanuit hun unieke krachtige essentie. We geven je handige tips en praktische tools om rijkdom op zakelijk, financieel EN persoonlijk vlak te creëren.

Wie weet, tot dan!

1
0
Wil je je gedachten met ons delen? Laat hier een reactie achter.x

become unstoppable!